Bisnes online untuk student? Ya… bisnes online ni tak terhad kepada individu yang sudah habis belajar saja. Student yang masih menuntut pun boleh buat sebab bisnes ni sangat mudah untuk dikendalikan.

Sekarang memang ramai yang nak cuba-cuba buat bisnes online. Tapi apa sebenarnya bisnes online ni? Jual barang kat FB?… betul jugak lah tu… Selain daripada Facebook, ada banyak lagi medium online yang boleh kita guna untuk bisnes contohnya Instagram, pinterest, WhatsApp dan macam-macam lagi termasuklah website atau blog percuma ataupun blog berbayar.

 

BISNES ONLINE UNTUK STUDENT

Bolehkah seorang student buat bisnes online untuk tampung perbelanjaan harian sepanjang tempoh menuntut ilmu tanpa menggangu pelajaran? Jawapannya BOLEH… tapi wajib pilih bisnes online untuk student yang betul. Jangan sampai terjebak dengan bisnes yang perlukan modal ribuan ringgit atau bisnes yang perlukan ada membuat loan dan menyimpan stok berkoyan-koyan.

Ok, sebelum kita pergi lebih lanjut kepada apakah bisnes untuk student yang paling sesuai, saya bagi sebab kenapa online adalah medium bisnes terbaik untuk anda sekiranya anda seorang student.

  1. Modal – modal yang diperlukan untuk memulakan bisnes online sangatlah rendah (jika anda pilih bisnes yang betul)
  2. Tak perlu ada kedai – jadi anda tak perlu membayar sewa dan bil-bil utiliti
  3. Pekerja – bisnes online ni boleh buat sendiri jer dan tak perlukan pekerja. Buat secara part-time pun takpe sebab bila dah ada website atau iklan dalam internet, pelanggan boleh buat tempahan pada bila-bila masa dan anda boleh uruskan hal-hal berkaitan pesanan / pos pada waktu malam selepas balik dari kolej
  4. Pasaran – pasaran untuk bisnes online sangat besar (seluruh dunia) asalkan tempat tu ada interne

Ambillah peluang di zaman teknologi serba canggih ni dengan menggunakan internet untuk buat duit. Belajar sikit-sikit untuk buat blog dan buat promosi melalui internet. Tapi adalah sangat penting untuk kita ada produk yang berkualiti dan ada pasaran yang tak terhad serta ada repeat order supaya bisnes kita tu boleh bertahan untuk jangka masa yang sangat panjang.

Nasihat saya, elakkan daripada menjual produk-produk bermusim atau hanya trending untuk jangkamasa pendek sebab nanti anda sendiri akan berasa letih dan fedup… sebab apa tau?.. sebab setiap kali produk bertukar, setiap kali tu juga lah anda perlu buat marketing baru, cari pasaran baru dan kitaran ni berulang setiap kali jenis produk yang anda jual berubah… melelahkan kan?

 

BISNES ONLINE UNTUK STUDENT MODAL SERENDAH RM79.50

Sebagai seorang student, takkanlah nak keluarkan modal sampai ribuan ringgit kan? Ada ke bisnes online untuk student yang hanya perlukan modal permulaan serendah RM79.50? Jawapannya ADA

Bisnes apa? Jawapannya BISNES SHAKLEE

RM79.50 itu adalah kos yang perlu dibayar untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dan selepas itu anda sudah layak untuk buat bisness dan mula menjana pendapatan sampingan yang lumayan.

 

CIRI-CIRI YANG MEMBUATKAN KENAPA SHAKLEE JADI PILIHAN

  1. Produk yang dijual adalah jelas tujuannya
  2. Produknya bukan emas & perak
  3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjualan dan ahli dibawahnya adalah jelas
  4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala’ atau ahli yang ditaja
  5. Ahli tidak diwajibkan membuat pembelian sendiri di dalam jumlah / pakej tertentu
  6. ‘Upline’ tidak menaruh usaha atas jualan orang bawahannya (downline)
  7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya
  8. Mempunyai sistem komisyen dan bonus yang telus dan mudah difahami
  9. Penstrukturan plan pemasaran di antara ahli dan orang bawahanya adalah secara musyarakah

 

Purata pendapatan tahunan mengikut rank dalam Shaklee

 

Kenapa penting untuk memilih bisnes online yang betul terutamanya jika MLM dan kenapa Shaklee adalah pilihan terbaik? Tonton video berikut.

 

 

KENAPA PERLU BERDAFTAR DENGAN SAYA

Dalam bisnes MLM ni kita perlukan mentor yang betul untuk memudahkan kita menggerakkan bisnes. Tanpa mentor yang betul-betul serius dalam bisnes ni, anda akan hanyut dan tak tahu hala tuju.. akhirnya kecewa dan gagal.

Peluang menjana pendapatan sampingan hanya dengan berkongsi tentang kebaikkan dan kelebihan produk Shaklee

 

Alhamdulillah saya sudah menjalankan bisnes Shaklee ni secara online sejak lebih kurang 5 tahun dan kini sudah mula menikmati bonus bulanan 4 angka walau bisnes saya hanya secara part-time. Saya hanya luangkan masa lebih kurang 2 jam sehari untuk bisnes.

Pasaran saya juga sudah menembusi Sabah, Sarawak, Brunei & Singapura hanya melalui blog. Blog yang saya bina sudah mencecah lebih kurang 2.3juta pelawat dalam tempoh 1 tahun sahaja, jadi saya bersedia untuk guide anda yang ingin membuat bisnes online melalui blog.

 

FORMULA MUDAH BISNES ONLINE UNTUK STUDENT

DAFTAR AHLI -> GUNA PRODUK SHAKLEE -> KONGSI KEBAIKAN SHAKLEE -> MULA JANA PENDAPATAN

 

Pendapatan dalam bisnes Shaklee adalah 100% bergantung kepada tahap usaha individu jadi kita boleh tentukan sendiri berapa banyak yang kita mahu

 

DAFTAR AHLI SEKARANG & MULA MENJANA PENDAPATAN

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Bisnes Online Untuk Student: Tampung Poket Yang Selalu Kering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge