Sebelum saya terangkan cara jadi ahli Shaklee dengan PERCUMA, jom kita baca dulu apakah dia faedah-faedah yang akan diperolehi oleh orang yang mendaftar sebagai ahli Shaklee ni.

cara jadi ahli shaklee

 

FAEDAH AHLI UNTUK YANG BERBISNES

  1. Dapat KEUNTUNGAN daripada harga runcit sehingga 33%
  2. CASH BONUS daripada penjualan produk (dikira daripada jumlah UV terkumpul setiap bulan – kelayakan UV minima untuk mendapat BONUS ialah 150UV) – % BONUS semakin tinggi apabila UV terkumpul juga tinggi bermula 5% – 21%
  3. Pengedar yang mencapai rank sekurang-kurangnya Supervisor akan mendapat ganjaran EXTRA daripada Shaklee
  4. BONUS kempimpinan (leadership BONUS).
  5. CAR BONUS – Shaklee tak beri kereta tapi Shaklee beri imbuhan dalam bentuk wang tunai yang dikategorikan sebagai bonus kereta. Tapi terpulang kepada kita nak buat apa pun dengan duit tu.. Shaklee tak halang sebab ia hak kita.
  6. Convention – insentif PERCUTIAN PERCUMA di luar Negara atau UMRAH & ZIARAH untuk diri sendiri / keluarga (mengikut kelayakan).

 

FAEDAH AHLI UNTUK YANG TIDAK BERBISNES

  1. Dapat membeli semua produk Shaklee pada harga diskaun sehingga lebih kurang 20%
  2. BONUS peribadi – sekiranya jumlah produk yang dibeli berjaya mengumpul sekurang-kurangnya 150UV walaupun tidak menjual
  3. Bebas untuk membuat pembelian melalui shaklee2u dengan menggunakan ID sendiri

 

CARA JADI AHLI SHAKLEE DENGAN PERCUMA

Beli minimum 2 botol Vivix atau mana-mana produk bernilai RM800.00 iaitu bersamaan 200UV, anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA secara automatik.

cara jadi ahli shaklee

NOTA PENTING!

Untuk menjadi ahli Shaklee, anda perlu berdaftar dengan seseorang yang sudah pun menjadi ahli atau dikenali juga sebagai UPLINE. Kenapa? Kerana Shaklee adalah Networking System atau sistem rangkaian, jadi anda perlu bernaung dibawah mana-mana ahli sedia ada sekarang (UPLINE) dan begitulah seterusnya, dimana anda juga nanti boleh mendaftarkan orang lain dibawah anda pula. Cara jadi ahli Shaklee yang digunakan juga adalah sama.

TAPI…. ini bukan bermakna seseorang ahli itu akan mendapat keuntungan atau komisen setiap kali mendaftarkan ahli baru dibawahnya. Tidak sama sekali. Shaklee tidak mengamalkan sistem untung atas angin kerana ia juga salah disisi agama Islam.

Ia hanya bertujuan supaya ahli baru ada seseorang yang boleh dirujuk jika memerlukan apa-apa khidmat nasihat tidak kiralah samada untuk cara-cara pengambilan / penggunaan produk ataupun tunjuk ajar untuk berbisnes. Shaklee ibarat mewakilkan setiap ahlinya yang berpengalaman untuk menggalas tugasan ini supaya ia akan lebih personalised (secara peribadi) kerana mana mungkin Shaklee melayan semua pertanyaan puluhan ribu ahlinya.

Jadi, adalah sangat penting untuk anda memilih upline yang betul, upline yang serius dalam Shaklee terutamanya jika anda ingin menjadi pelanggan setia Shaklee atau ingin memulakan bisness Shaklee. Ini kerana, jika anda tersilap daftar dengan upline yang aktif suam-suam kuku, suatu hari nanti anda berisiko untuk kehilangan orang yang boleh membimbing anda. Ini akan merugikan diri anda sendiri kerana waktu itu, anda mungkin akan hilang arah dan terpaksa mencari orang lain untuk mendapatkan bimbingan.

cara jadi ahli shaklee
Gambar semasa saya menghadiri Business Leader National Conference 2017 yang diadakan di Sunway Pyramid Convention Centre pada 18 Februari 2017 yang dikhaskan hanya untuk Business Leader Shaklee

Peluang Bisnes Shaklee

Selepas anda dah faham tentang cara jadi ahli Shaklee dan sebelum saya beri sebab kenapa anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan saya, izinkan saya memperkenalkan diri terlebih dahulu.

Nama saya Norhasnida Binti Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Sudah bersama Shaklee sejak tahun 2012. Tujuan asal menjadi ahli dulu adalah hanya untuk membuat belian kegunaan diri sendiri sahaja, tetapi apabila melihat peluang-peluang yang Shaklee tawarkan kepada ahlinya yang berbisnes, saya terus melangkah ke dunia bisnes Shaklee. Mula serius dalam bisnes Shaklee lebih kurang 2 tahun selepas menjadi ahli dan masih menjalankan bisnes Shaklee secara part-time kerana saya masih bekerja.

 

KENAPA MEMILIH SAYA (UPLINE) UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE?

Kerana saya serius ingin membantu sesiapa saja yang juga serius untuk mengubah tahap kesihatan & ekonomi keluarga mereka melalui Shaklee. Shaklee telah memberikan saya pendapatan sampingan 4 angka walaupun hanya menjalankan bisnes secara part-time, jadi saya juga mahu orang lain turut dapat apa yang saya sudah dapat. Jom! bersama-sama dengan saya membina sebuah legasi bisnes yang boleh kita wariskan kepada anak cucu kerana bisnes Shaklee ini bersifat kekal & semakin berkembang apabila diusahakan secara serius. BUILT TO LAST! bersama Shaklee & saya.

cara jadi ahli shaklee

JOM JADI AHLI SHAKLEE!

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Cara Jadi Ahli Shaklee Dengan PERCUMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *