Ubat kurus paling berkesan?… ramai yang suka ambil ubat kurus tanpa usul periksa tentang tahap keselamatannya kan?…. takpe, tak perlu risau dah sebab saya ada pengganti paling selamat kepada ubat kurus tu semua… tapi ni bukan ubat kurus yer… ini adalah vitamin.

Vitamin bukan ubat kurus dan bukan dadah, jika diambil dalam jumlah yang disarankan ia tidak memudaratkan.

Fungsi vitamin dan mineral yang kita ambil ialah untuk membetulkan fungsi badan yang berfungsi bukan pada tahap yang betul atau kurang effective. Macam ‘factory default setting’ dalam handphone kita.. Bila tekan button reset tu all setting will set to factory setting. Macam badan kita bila mengamalkan pengambilan suplemen, setiap sel mula kembali menjalankan fungsi asalnya dengan baik.

Kesannya sel, tissu, organ dan seterusnya sistem yg menjalankan fungsi yang baik. Dapat melakukan proses pencernaan degan baik, serapan nutrient degan baik..meningkatkan metabolisme .. pembakaran kalori yang lebih effektif and so on… Jadi tubuh akan berada dalam keadaan yang ideal..

Jika selama ni, makan tetapi banyak yang disimpan, tidak diproses dengan betul, tidak dijana menjadi tenaga, tidak dibuang yang berlebihan. Ini semua akan dipulihkan dengan bantuan vitamin.

Vitamin tiada kalori.. jadi pengambilan vitamin tidak akan menggemukkan!

Jadi, inilah dia ‘ubat kurus’ paling berkesan

APAKAH VITAMIN ATAU LANGKAH YANG PERLU KITA AMBIL KALAU NAK KURUS DAN KENAPA?

shape-up-edited

Herb-Lax: Kenapa perlu detoks?

Detoks penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian. Suplemen untuk detoks yang terbaik ialah Herb-Lax.

Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN!”.. Itu sebenarnya diet paling tak berjaya..Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik…. risiko untuk dia gemuk semula sangatlah tinggi sebab badan dia dah banyak kehilangan nutrisi & mineral penting. Badan kita perlukan semua nutrisi asas yang penting untuk membantu dalam proses metabolisme (membakar makanan kepada tenaga) dengan lebih efisien.

 

Lecithin: Kenapa Lecithin perlukan produk detoks?

Lecithin fungsinya adalah untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, perlu ambil Lecithin dengan kombinasi Herb-Lax atau Alfalfa Complex.

 

Cinch Shake Mix: Kepentingan Protein

Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berjaya kurus dan berat badan turun tapi badan flabby (menggeleber). Orang yang macam ni, yang hilang bukannya lemak tapi kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kita perlukan Cinch Shake untuk membantu pemeliharaan otot semasa diet untuk kurus yang lebih cantik, ada curves dan sihat.

Untuk ibu menyusu, saya sarankan pengambilan ESP (Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori Cinch Shake sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

 

Vita-Lea (multivitamin): Apa kaitan multivitamin dengan nak kurus?

Vita-Lea ni, sama macam nama dia, ia adalah VITAL = SANGAT PENTING & SANGAT PERLU, sebab ia bekalkan semua vitamin & minerals yang badan kita perlu. Kita ni sebenarnya kekurangan 90% daripada zat yang badan kita perlukan. Kita rasa macam dah seimbang semua dah, tapi hakikatnya banyak proses penghasilan makanan tu yang mengurangkan zatnya.

Itu dia ‘ubat kurus’ yang paling selamat yang kita boleh dapat dalam dunia… 100% bebas bahan kimia, 100% dihasilkan daripada bahan semulajadi dan dijamin berkesan.

cheap-evening-dress-PromGirl-518356_01
Kurus dan dapat kekalkan atau cantikkan curves pada badan macam ni mesti best kan?

Suka saya ingatkan disini, kalau kita nak kurus secara sihat, kurus dengan bentuk badan dan curves yang cantik, kita wajib menjalani proses nak kuruskan badan tu dengan penuh sabar, displin dan komited… hasilnya pasti wow!

Dah tahu ubat kurus paling berkesan dan selamat untuk anda?

Mahu saya bantu untuk kurus dengan cantik?

 

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN KERANA IA TIADA GANTI

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Ubat Kurus Paling Berkesan, Sedap, Ringkas & Tanpa Kesan Sampingan Yang Negatif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *