Mungkin ada banyak cara untuk hilangkan migrain, tapi apakah pilihan yang ada sekiranya anda mahu hilangkan migrain tanpa perlu mengambil ubat yang berasaskan drugs?

Jom baca perkongsian daripada salah seorang bekas penghidap migrain yang berjaya mendapat penawar migrain tanpa drugs. Dengar perkataan penawar tu pun dah rasa macam lega kan. Sebab hanya orang yang ada migrain jer tau betapa seksanya setiap kali migrain datang menyerang.

Kepala jadi berat, mata sakit, penglihatan terganggu, tak boleh fokus mata, hilang keseimbangan badan adalah antara tanda-tandanya. Hampir semua perkara akan jadi serba tak kena jadinya.

Cara paling senang, pejamkan mata dan baring. Tapi kena bertahan sakitnya. Alternatif lain, makan ubat sakit kepala atau ubat tahan sakit. Tapi sampai bila nak macam ni sedangkan ada cara untuk hilangkan migrain tanpa drugs yang anda boleh pilih.

Migrain datang sekali sekala, tetapi mungkin kerap dan ambil masa lama untuk kembali normal.

Boleh jadi dalam sehari ia datang beberapa kali bila datang waktu kemuncaknya. Tapi takkan kita nak telan ubat jer setiap masa bila kena serang? mesti ada cara lain kan.

OK, cuba ikuti kisah ibu muda ni. Bagaimana beliau kongsikan pengalaman menghadapi masalah migrain yang teruk. Tetapi berita baiknya kini beliau telah menemui alternatif yang boleh melegakan migrain dan pulih daripadanya.

Baca cara untuk hilangkan migrain yang beliau ambil.

Begini kisahnya…

 

cara untuk hilangkan migrain

SAKIT KEPALA MELAMPAU BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SET MIGRAIN SHAKLEE

Assalamualaikum W.B.T Nama saya Mizan Adlia binti Mohd Shoib, berasal dari Selangor dan berusia 36 tahun. Saya merupakan seorang guru di salah sebuah sekolah di Labuan. Masalah migrain saya memang bermula semasa saya belajar lagi. Akan tetapi tidaklah sekerap mana.

Setiap kali diserang migrain saya hanya makan 1-2 biji panadol sahaja untuk melegakan rasa sakit kepala. Saya juga tidak pernah merujuk kepada doktor berkaitan masalah migrain memandangkan setiap kali diserang sakit kepala, saya sedaya upaya menahan rasa sakit tersebut dan juga hanya bergantung kepada ubat tahan sakit.

Lama kelamaan saya dapati migrain saya semakin kerap menyerang. Saya tidak boleh terlalu sejuk, tidak boleh terlalu panas, keadaan yang terlalu bising juga akan menyebabkan migrain saya menyerang. Apatah lagi ketika lapar.

Keadaan semakin teruk apabila saya memasuki alam pekerjaan. Saya akan mengalami migrain sehingga berhari-hari walaupun 4- 5 biji panadol saya telan (2 biji sekali ambil dan kebiasaannya dalam tempoh 1 hari). Kadangkala sudah mengambil ubat tahan sakit, migrain saya tetap tidak hilang.

Menarik-narik rambut, tidur dalam gelap, tidur dengan air mata, muntah memang itulah situasi biasa yang akan dialami ketika diserang migrain apabila saya merujuk masalah saya kepada doktor, doktor memberikan saya ubat migrain yang dikenali sebagai Caffox dan juga ubat tahan sakit iaitu Ponstan. Saya perlu makan kedua-dua jenis ubat ini kerana jika makan salah satu, migrain saya tidak akan pulih.

Menurut doktor yang merawat saya perlukan Caffox kerana Caffox akan melancarkan aliran dari ke otak manakala Ponstan sebagai ubat tahan sakit. Tetapi akibat pengambilan Ponstan, saya di serang gastrik yang melampau. Saya perlu makan makanan berat secukupnya sebelum dan selepas saya mengambil Ponstan.

Setiap kali saya mengambil Caffox di klinik, saya perlu melalui ujian kehamilan terlebih dahulu kerana menurut doktor, wanita hamil tidak boleh mengambil Caffox. Saya berbincang dengan doktor yang merawat saya supaya dos untuk ubat tahan sakit dikurangkan agar saya tidak terseksa dengan gastrik pula.

Doktor memberikan saya Paracetamol dos lebih rendah dari Ponstan. Akan tetapi lain pula jadinya. Dos yang diberi langsung tidak membantu mengurangkan sakit, akibatnya saya dengan sendirinya menambah dos supaya dapat meredakan migrain.

Pada tahun 2013 saya mula mencuba Set Migrain Shaklee iaitu Ostematrix dan B Complex. Dua minggu pertama, migrain saya bukan bertambah baik, malah bertambah teruk sakitnya. Sehinggakan terdetik difikiran untuk berhenti sahaja dari mengambilkan Set Migrain ni.

Pada saya seolah-olah set ini langsung tidak memberi kesan, malah membuatkan migrain saya semakin teruk. Tetapi saya kuatkan hati untuk teruskan set migrain Shaklee dan berazam untuk menghabiskan sekurang-kurangnya set yang pertama ini.

Setelah beberapa minggu barulah saya rasa perubahan positif set migrain ini. Dalam tempoh tersebut saya tidak diserang migrain walaupun sekali. Kemudian saya teruskan set sehingga 4 bulan (kandungan B Complex untuk 4 bulan) dan Alhamdullah migrain saya semakin berkurangan. Sekarang migrain hanya akan menyerang pada waktu-waktu tertentu sahaja contohnya beberapa hari sebelum period sahaja.

Kini saya boleh melakukan apa sahaja tugas tanpa risaukan faktor-faktor yang berkemungkinan akan menyebabkan migrain saya kembali. Sehingga kini saya masih mengamalkan Ostematrix setiap malam. Selain menyembuhkan migrain, Ostematrix juga membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki saya (simpul biawak) akibat kekurangan magnesium.

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya, suka saya cadangkan agar mencuba Set Migrain Shaklee yang sangat hebat. Formula dari bahan semulajadi membuatkan saya amat yakin dengan Shaklee kerana dengan Shaklee saya mampu lebih cergas dan bebas melakukan tugas.

– Mizan Adlia, 36 tahun

 

SET SUPLEMEN SHAKLEE SEBAGAI CARA UNTUK HILANGKAN MIGRAIN

cara untuk hilangkan migrain

 

 

OSTEMATRIX
Pakar kesihatan percaya migrain berpunca daripada salur darah didalam kepala yang mengembang kemudian mengucup secara mengejut.
Ostematrix mengandungi magnesium yang penting untuk membantu mengelak pembuluh darah dikepala menjadi kejang. Kajian juga membuktikan magnesium mengurangkan sakit kepala atau migrain, dan mengurangkan kekerapan ia berlaku.
Ostematrix juga membantu tidur dengan lena dan tenang.
Antara punca migrain termasuklah stress dan hormon tidak seimbang.
Vitamin B-Complex berfungsi menstabilkan hormon dalam badan. Ia juga meransang mood positif yang baik. Oleh itu hormon akan stabil dan stress dapat dielakkan, maka migrain turut sama berkurangan.
Vitamin B2 dan B6 terbukti mampu mengurangkan masalah sakit kepala dan mengelak ia daripada berulang terlalu kerap.
ORDER SEKARANG
Jika anda sedang mencari cara untuk hilangkan migrain yang lebih selamat & semulajadi, set suplemen OsteMatrix & BComplex ini adalah pilihan paling tepat.
cara untuk hilangkan migrain

Komen Facebook:
Cara Untuk Hilangkan Migrain Tanpa Drugs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *