Tidak terhad kepada individu yang sudah berumur sahaja; masalah kaki tangan kebas boleh juga terjadi kepada golongan muda.

Ini mungkin dipengaruhi oleh gaya hidup, pekerjaan, diet yang tidak sihat, kekurangan nutrisi tertentu ataupun kecederaan.

Tahukah anda bahawa kaki tangan kebas adalah berkaitan dengan masalah saraf?

Oleh itu, sapuan minyak atau balm kurang efektif untuk membantu sebagai penyelesaian total.

Selain daripada gaya hidup, kekurangan nutrisi tententu sering dikaitkan dengan tahap kesihatan saraf.

 

ASID LEMAK OMEGA 3 UNTUK ATASI KAKI TANGAN KEBAS

Penyelidikan di Queen Mary, University of London menunjukkan bahawa asid lemak Omega 3, yang terdapat dalam minyak ikan, mempunyai potensi untuk melindungi saraf dari kecederaan dan membantu mereka untuk dibina semula.

Apabila saraf rosak disebabkan oleh kemalangan atau kecederaan, pesakit akan mengalami kesakitan, kelemahan dan kelumpuhan otot yang boleh menyebabkan mereka menjadi kurang upaya dan kadar pemulihan yang tidak baik.

Kajian yang diterbitkan dalam Journal of Neuroscience, menunjukkan bahawa asid lemak Omega 3 memainkan peranan penting dalam mempercepatkan pemulihan kecederaan saraf.

Kajian ini memberi tumpuan kepada sel-sel saraf periferal. Saraf periferal adalah saraf yang menghantar isyarat antara otak dan saraf tunjang, dan seluruh tubuh.

Saraf ini mempunyai keupayaan untuk menjana semula tetapi, walaupun kemajuan dalam teknik pembedahan, pesakit biasanya hanya mendapat pemulihan yang baik jika kecederaan mereka adalah kecil.

Asid lemak Omega 3 sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal badan dan telah banyak dikaji tentang manfaat kesihatannya. Oleh kerana tubuh manusia tidak mampu menghasilkan asid lemak Omega 3, kita perlu mendapatkannya melalui makanan seperti ikan berlemak seperti salmon dan sebagainya.

Asid lemak Omega 3 memberikan perlindungan yang ketara kepada sel dan menurunkan kematian sel.

Tahap asid lemak Omega 3 yang tinggi sangat membantu pemulihan kecederaan saraf. Asid lemak ini boleh memberi kesan yang baik dalam beberapa keadaan neurologi.

 

kaki tangan kebas

 

ASID LEMAK OMEGA 3 ADALAH SUPERHERO DALAM PEMULIHAN SARAF & KAKI TANGAN KEBAS

Asid lemak Omega 3 adalah ibarat wira dalam pemulihan saraf. Asid lemak Omega 3 boleh ditemui dalam ikan seperti salmon dan tuna, chia seeds, minyak flaxseed, minyak ikan, bayam, dan kacang soya.

 

OMEGA 3 MEMBERIKAN 3 MANFAAT HEBAT YANG BERKAITAN DENGAN SARAF.

Mengurangkan Keradangan.

Asid lemak Omega 3 akan mengurangkan keradangan pada kawasan yang terjejas, dan mengurangkan keradangan bermakna kesakitan juga akan reda. Dalam satu kajian, individu yang mengambil 1,200mg Omega melalui suplemen selama sebulan, 60% daripada mereka berjaya mengurangkan kesakitan, dan jumlah individu yang sama juga dapat berhenti daripada mengambil ubat preskripsi anti-radang.

 

Melindungi Saraf Daripada Kerosakan Selanjutnya.

Satu lagi kajian daripada Queen Mary University di London mendapati bahawa asid lemak Omega 3 dapat membantu melindungi saraf dari kecederaan. Kajian yang dilakukan pada sel-sel saraf terpencil tikus, mendapati bahawa Omega 3 mengurangkan jumlah kematian sel saraf dan meningkatkan perlindungan sel saraf terhadap kerosakan

 

Membantu Saraf Yang Rosak Pulih Lebih Cepat.

Omega 3 telah terbukti menerusi beberapa kajian dalam menggalakkan pemulihan saraf yang rosak dengan cepat. Satu lagi kajian mendapati bahawa 2,400 hingga 7,200 mg Omega 3 setiap hari dapat membantu memulihkan kesihatan sarung myelin, yang merupakan salutan perlindungan di sekitar saraf, dan mengurangkan kesakitan yang berkaitan dengan neuropati dan kaki tangan kebas.

 

DAPATKAN OMEGA 3 ANDA MELALUI DIET DAN SUPLEMEN

Anda mungkin akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan jumlah asid lemak Omega 3 yang diperlukan setiap hari jika hanya melalui diet anda sahaja.

Ye lah… berapa kilo ikan salmon atau sayur bayam yang perlu dimakan? Bagaimana kita nak tentukan berapa miligram asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam 1 kilogram ikan salmon atau 1 kilogram bayam?

Oleh itu, bagi mendapatkan asid lemak Omega 3 yang cukup setiap hari, anda wajar pertimbangkan untuk mengambil suplemen minyak ikan kerana suplemen sudah ada sukatan tertentu mengikut dos yang disarankan.

Tapi, adalah penting untuk anda memilih hanya suplemen minyak ikan Omega 3 yang tulen, bergred farmaseutikal dan melalui proses penyulingan berganda sahaja. Anda juga patut pilih hanya jenama yang sudah terbukti tahap keselematannya kerana bukan semua jenama suplemen minyak ikan memberi manfaat yang sama.

Ada yang diekstrak daripada minyak hati ikan dan ini adalah tidak baik untuk kesihatan jangka panjang kerana ia mungkin mengandungi toksin, plumbum, merkuri yang tinggi.

 

OMEGA GUARD SHAKLEE

kaki tangan kebas

 

GRED FARMASEUTIKAL – Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu teknologi ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen.

 Baca: Sembuhkan Gout Dengan Minyak Ikan

 

PENYULINGAN 3 PERINGKATTeknologi ini dapat menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain-lain. Kebanyakan jenama lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.

Kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah ia tidak mampu menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbun, merkuri dan sebagainya.

Kebanyakan minyak ikan yg terdapat di pasaran hanya menggunakan sekali sahaja penyulingan kerana jika 3 kali, kosnya agak tinggi namun Shaklee sahaja yang mampu beri yang terbaik dengan harga mampu milik.

 

kaki tangan kebas

1 botol Omega Guard Shaklee mengandungi 90 biji kapsul yang dapat menampung pengambilan selama sebulan.

Harga 1 botol suplemen Omega 3 terbaik ini hanya RM136.00 (WhatsApp saya di 019-7071977 untuk ketahui bagaimana anda boleh dapatkan diskaun)

Sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan kualiti dan manfaat yang anda akan dapat daripada pengambilan suplemen ini kan?

Baca: Suburkan Rambut Dengan Omega 3

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “KEBAS” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen secara Percuma selepas membuat pembelian dan selama mana anda menjadi pelanggan saya.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

kaki tangan kebas

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Kaki Tangan Kebas Diatasi Dengan Omega 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *