Dalam banyak-banyak MLM di Malaysia, kenapa anda harus pilih Forever Living kalau nak jadi ahli? Tak kisahlah samada hanya untuk guna sendiri ataupun cuba-cuba berbisnes. Apa kelebihan jadi ahli Forever Living ni?

Saya kongsikan di bawah ni antara kelebihan jadi ahli Forever Living terutamanya jika anda mendaftar under saya di bawah team Family Magika.

 

kelebihan jadi ahli forever living

  1. KEAHLIAN SEUMUR HIDUP

Salah satu kelebihan jadi ahli Forever Living yang saya suka adalah keahlian kita tu sah seumur hidup. Takde yuran tahunan dan tak akan expired walaupun kita tak membeli apa-apa bertahun-tahun. Dah namanya pun Forever kann…

 

  1. ID SAH DI 169 BUAH NEGARA YANG ADA CAWANGAN FOREVER LIVING

Ye, Forever Living ada di 169 buah Negara di dunia termasuklah Arab Saudi & Brunei. Jika anda menjadi ahli VIP, ID anda sah digunakan di semua Negara ni tanpa perlu bayar apa-apa yuran tambahan jika anda nak shopping di sana. Cuma anda akan shopping mengikut rate matawang Negara-negara tersebut lah.

 

  1. TIADA SYARAT PEMBELIAN MINIMA BULANAN

Ahli tidak diwajibkan untuk membuat pembelian minima bulanan bagi mengekalkan keahlian. Bukan saja ahli yang mengguna sendiri, ahli yang berbisnes pun tak wajib buat pembelian peribadi untuk terus kekal berbisnes & dapat peluang terima bonus kumpulan (20%). Best kan?

 

    4. TIADA SISTEM PAIRING (Ini kelebihan kepada yang berbisnes)

Dalam Forever Living, tak ada sistem pairing. Kita sendiri jual, kita sendiri dapat keuntungan. Kita tak jual, mereputlah jawabnya . Dah namanya berniaga. Dapat duit tu, sandaran asbab dapat tu dari usaha kita berniaga. Halal tak? Halal la kan sebab berusaha. Berniaga ni sunnah Rasulullah! Jangan main-main! Kalau dapat duit tanpa usaha tu namanya apa? Haaaa jawab!

Downline?

Ada. Dalam Forever Living ada downline (ahli dibawah kita). Ini sistem basic dalam semua MLM. Bagi yang berbisnes, UPLINE bertanggungjawab untuk guide DOWNLINE serba serbi hal dalam Forever Living. Tu gunanya ada upline – Sebagai Leader – dia jaga kebajikan downline.

Saya pun ada ramai downline. Saya buat group khas sendiri untuk downline-downline saya. Nak jaga kebajikan mereka.

Tapi dalam Forever Living tidak ada istilah ‘kaki’ atau pairing. Sebab ada MLM yang pernah saya join sebelum ini menggunakan sistem pairing. Maknanya kalau kita buat bisnes dan nak naik rank, kita diwajibkan untuk ada sekian-sekian ‘kaki’ bisnes di bawah kita yang buat sekian-sekian jumlah sales baru kita boleh naik. Haishh… pening tau.

Forever Living takde semua ni.

 

  1. YURAN

RM90.00 je! Lepas tu Forever Living pulangkan semula dalam bentuk voucher RM90.00 yang boleh ditebus dengan produk Forever Living. So, macam FREE lah kan!

 

  1. DISKAUN

Ahli biasa (Novus) layak mendapat diskaun 15%, ahli VIP 35% apabila membuat pembelian. Tangga diskaun ini akan meningkat mengikut rank yang anda capai (jika berbisnes)

Jadi ahli VIP wajib buat bisnes @ menjual ke? Tidak!

Kalau anda hanya mahu guna sendiri dan jadi VIP sangatlah berbaloi sebab diskaun VIP jauh lebih besar daripada diskaun yang ahli biasa (Novus) dapat.

Contoh:

Ahli biasa (Novus) less 15% – 1 botol Aloe Vera Gel = RM84.15

Ahli VIP less 35% – 1 botol Aloe Vera Gel = RM64.35

Haaa… banyak beza tu kan?

So, saya sangat galakkan anda untuk jadi VIP walau hanya sekadar untuk guna sendiri.

 

  1. TIADA SISTEM POINT

Selepas pernah terjebak dengan MLM yang guna sistem point sebelum ni, saya rasa sangat lega apabila kenal dengan Forever Living sebab Forever Living TIADA sistem point.

Sistem point ni macam mana?

Ok, bab ni akan lebih dirasa oleh ahli yang nak berbisnes. Ahli tidak diwajibkan untuk mencukupkan point tertentu (uv / bv/ pv / guv dll.) untuk dapat bonus kerana bonus Forever Living dibayar direct daripada total harga jual (retail price).

Lihat gambar di bawah ni saya kongsikan perbezaan antara MLM yang menggunakan sistem point dengan Forever Living.

kelebihan jadi ahli forever living

 

  1. TIDAK WAJIB CARI AHLI

Walau anda mendaftar dengan tujuan nak berbisnes, tapi anda tak nak recruit ahli, anda tak pandai nak coaching, tak nak jaga downline. Takpe.. sebab anda tak wajib pun recruit ahli kalau nak buat income. Sebab keuntungan dalam Forever Living tidak dibayar atas berapa orang ahli yang anda dah recruit.

Anda beli guna ID sendiri dan jual pun dah ada keuntungan runcit!

Contoh – Ahli biasa (Novus):

Beli 1 botol Aloe Vera Gel (less 15%) – RM84.15

Jual 1 botol Aloe Vera Gel (retail price) – RM99.00

Untung runcit = RM14.85 (kalau sebulan jual 10 botol pun anda dah dapat instant cash RM148.50

 

Contoh Ahli VIP:

Beli 1 botol Aloe Vera Gel (less 15%) – RM64.35

Jual 1 botol Aloe Vera Gel (retail price) – RM99.00

Untung runcit = RM34.65 (kalau sebulan jual 10 botol, anda akan dapat duit poket ekstra RM346.50!)

Tapi kalau anda nak skop income yang lebih besar, nak merasa nikmat terima bonus jualan kumpulan (20% – 33%), anda wajiblah recruit ahli seramai yang mungkin. Ajak ramai-ramai join Forever Living, ceritakan tentang kelebihan jadi ahli Forever Living ni pada semua orang.

 

  1. KIRAAN BONUS TELUS

Ini saya sangat suka!

Oleh kerana Forever Living tak guna sistem point, kiraannya bonusnya sangatlah telus. Tak ada sembunyi-sembunyi, tak ada kona sana kona sini, tak ada tolak tambah bahagi darab point itu ini, peratus itu ini baru nampak bonus.

Macam ni cara kira bonus Forever Living (bonus ni datang daripada total pembelian ahli-ahli di bawah anda). Contohnya:

Anda anda 10 orang ahli (tak kisahlah samada ahli-ahli ni hanya guna sendiri ataupun berbisnes)

Total pembelian 10 orang ahli anda = RM1,000.00 (base on harga retail yer bukan harga ahli @ diskaun yang mereka dapat)

BONUS anda sebagai VIP = RM1,000.00 x  20% = RM200.00 (ini akan masuk dalam akaun bank anda pada 14hb setiap bulan)

Simple kan?

Baca: Cara Jadi Ahli Forever Living

  1. SUPPORT TEAM FAMILY MAGIKA

Last but not least. Kelebihan jadi ahli Forever Living yang ke-10 ni memang anda takkan dapat jika anda mendaftar dengan orang lain. Tak kisahlah samada anda mahu mendaftar sebagai ahli biasa atau nak berbisnes, anda wajib pilih untuk mendaftar dengan saya dan bernaung di bawah team Family Magika. Sebab ape?

Sebab…

Kami ada ramai FBO yang berpengalaman dalam hal berkaitan pengambilan suplemen, penggunaan skincare, pengurusan berat badan (dengan proven result) – jadi, jika anda nak jadi ahli hanya untuk guna sendiri, anda akan dapat konsultasi eksklusif tentang penggunaan & pengambilan produk yang betul. Barulah anda akan dapat kesan yang optima daripada produk yang anda guna @ ambil.

Jika anda nak join ahli untuk tujuan bisnes, saya dan mentor-mentor yang lain sedia untuk guide anda dan share tips-tips marketing, bisnes online dan macam mana nak buat duit dengan Forever. Track record Family Magika – berjaya melahirkan 14 orang Manager dalam masa kurang dari setahun! Dengan income bulanan 3, 4, 5 angka sebulan.

 

kelebihan jadi ahli forever living

JOM! JADI AHLI FOREVER LIVING BERSAMA SAYA SEKARANG!

Aduhai, rugi siapa tak join. Sebab ramai yang join ahli sebab nak makan sendiri, lama-lama dia teruskan perkongsian dengan orang keliling tentang kebaikan produk Forever Living yang, dia dapat bonus tanpa sengaja.

Kita gunakan kelebihan jadi ahli Forever Living sambil guna produk sambil buat duit poket.

Best tau!

Jom! Whatsapp saya & daftar sekarang.

 

kelebihan jadi ahli forever living

Komen Facebook:
Kelebihan Jadi Ahli Forever Living Yang Tiada Pada MLM Lain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *