Ramai yang skeptical dengan bisnes MLM. MLM dikatakan bisnes yang menipu, menabur janji kosong, scam dan macam-macam lagi. Saya harap perkongsian saya tentang Panduan Memilih MLM ini dapat memberi anda idea tentang MLM yang bagaimana yang harus anda pilih.

Sebenarnya jika anda tahu memilih bisnes MLM di platform yang betul, anda memang boleh buat duit. Income 4 – 5 angka bukan mustahil dalam bisnes MLM.

Tapi anda harus berhati-hati juga dengan individu yang memanipulasi sistem MLM. Jangan terjebak dengan MLM yang menjanjikan pulangan lumayan hanya dengan melabur sekian-sekian jumlah wang tanpa perlu berbuat apa-apa, tidak perlu menjual, tidak perlu cari orang, tidak perlu itu ini, hanya goyang kaki dan tunggu duit masuk.

Hakikatnya, apabila ia digelar BISNES maka haruslah ada jual beli samada produk ataupun servis.

Baca: Cara Sembuhkan Luka Kencing Manis

 

panduan memilih MLM

Pengalaman saya selama beberapa tahun dalam bisnes MLM akhirnya membuka mata saya untuk keluar daripada terus tersepit dengan sistem MLM yang menggunakan point & pairing. Sistem ini sangat tidak mesra ahli kerana ahli diwajibkan untuk memenuhi kriteria-kriteria tertentu yang ketat untuk mendapat imbuhan @ hasil.

Nantilah, saya akan ulas lebih lanjut dalam artikel saya yang lain yer… tapi kali ni, saya mahu anda bijak dalam memilih syarikat dan bisnes MLM. Jangan terjebak dengan sistem MLM yang menindas.

 

PANDUAN MEMILIH MLM – SYARAT ASAS

  • Kos permulaan kurang daripada RM100.00.
  • Syarikat ada lesen dan berdaftar dengan DSAM & KPDNHEP.
  • Rekod syarikat cemerlang.
  • Sistem pemasaran patuh syariah (tiada sistem point & pairing).
  • Produk berkualiti.
  • Tidak mengenakan syarat pembelian peribadi minima setiap bulan atau setiap tahun untuk mengekalkan keahlian.
  • Tidak mengenakan syarat pembelian peribadi minima untuk layak menerima imbuhan bonus jualan kumpulan.

 

FOREVER LIVING MENEPATI SEMUA CIRI-CIRI DI ATAS:

  • Bayar RM90.00 dapat (voucher) produk bernilai RM90.00
  • Rekod syarikat – bebas hutang, 42 tahun di pasaran antarabangsa (169 buah negara termasuk Arab Saudi & Brunei) takde rekod scam
  • Sistem telus takde point & pairing
  • Produk – kualiti premium

“Ramai yang memilih MLM sebagai pilihan terakhir. Persoalannya, kenapa tidak dipilih lebih awal?”Utusan Malaysia

 

I’M GLAD I SAID YES TO FOREVER!

 

BAGAIMANA CARA NAK JADI AHLI FOREVER LIVING?

Anda dah dapat tips dan panduan memilih MLM kan? Sekarang anda boleh pilih samada mahu mendaftar sebagai ahli biasa (Novus) atau ahli VIP Forever Living.

 

PAKEJ AHLI BIASA (NOVUS) RM90.00

  • Bayar RM90.00 dapat e-voucher bernilai RM90.00 (dalam pecahan 3 voucher: RM50.00 + RM20.00 + RM20.00)
  • Mendapat kelayakan diskaun 15% setiap kali membeli produk (tanpa syarat pembelian minima)
  • Tiada yuran tahunan.
  • Tidak wajib membuat pembelian setiap bulan untuk kekalkan keahlian.
  • Tiada syarat jumlah pembelian tahunan.
  • Tiada MOQ (minimum order quantity). Beli 1 barang pun anda tetap dapat diskaun 15%
  • Tidak diwajibkan menjual (jika menjual, anda berpeluang mendapat untung runcit 15% diatas setiap produk yang anda jual) – contoh: jual sebotol Aloe Vera Gel = RM14.85 (untung runcit)
  • Layak untuk tebus produk percuma untuk pembelian terkumpul selama setahun (mengikut syarat yang ditetapkan oleh syarikat)

 

PAKEJ AHLI VIP RM1,550.00 (optional)

  • Bayar RM1,550.00: anda akan dapat produk Forever Living bernilai RM1,820.00 (produk boleh dipilih mengikut yang anda suka) – pakej ini terbuka kepada dua pilihan:

a) Buat pembelian RM1,550.00 sekaligus (dalam satu resit)

b) Buat pembelian terkumpul makimum selama 2 bulan

  • Mendapat kelayakan diskaun 35% setiap kali membeli produk (tanpa syarat pembelian minima)
  • Tiada yuran tahunan.
  • ID sah di 169 negara yang ada cawangan Forever Living Products.
  • Tidak wajib membuat pembelian setiap bulan untuk kekalkan keahlian.
  • Tiada syarat jumlah pembelian tahunan.
  • Tiada MOQ (minimum order quantity). Beli 1 barang pun anda tetap dapat diskaun 35%
  • Tidak diwajibkan menjual (jika menjual, anda berpeluang mendapat untung runcit 35% diatas setiap produk yang anda jual) – contoh: jual sebotol Aloe Vera Gel = RM34.65 (untung runcit)
  • Layak untuk tebus produk percuma untuk pembelian terkumpul selama setahun (mengikut syarat yang ditetapkan oleh syarikat)
  • Boleh recruit ahli dan peluang mendapat bonus 20% daripada belian terkumpul group
  • Tidak wajib membuat pembelian peribadi tertentu untuk mendapat bonus group
  • Ada pay slip gaji bulanan

 

Berminat nak mencuba berbisnes di platform Forever Living?

Jom! Daftar hari ini dengan saya dan anda akan dapat jemputan eksklusif bernaung di bawah team Family Magika yang ohsem!

panduan memilih MLM

 

panduan memilih MLM

Komen Facebook:
Panduan Memilih MLM Supaya Tak Tertipu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *