Semua orang perlu minum air setiap hari kan? Kalau takde air ibarat takdelah kehidupan. Air yang kita minum setiap hari mestilah air yang bersih & berkhasiat. Saya cerita tetang air kosong tau… bukan air teh, air kopi atau air yang manis-manis tu… Tapi macam mana nak dapatkan air kosong yang bersih & berkhasiat. Kalau nak guna penapis air, selalunya mahal dan maintenance bulanan tu leceh sikit kan. Tungu dulu! ada penapis air murah yang boleh buat tugasan ni tau

Takpe, itu saya akan ceritakan nanti. Sekarang saya nak terangkan serba sedikit tentang manfaat air kepada kesihatan. Ada 10 semuanya.

 

AIR UNTUK KESIHATAN

Air adalah komponen utama dalam badan manusia. 55% hingga 78% daripada komposisi badan kita ada air (bergantung kepada saiz badan). Pengambilan air kosong yang cukup beri sangat banyak manfaat kepada kesihatan. Lebih-lebih lagi air kosong tiada kalori, karbohidrat, lemak atau gula.

Jumlah air yang kita minum setiap hari memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan. 8 hingga 10 gelas air biasanya disarankan untuk diambil setiap hari.

Air membantu untuk memastikan badan sentiasa terhidrat. Ia penting kerana hampir semua sel dalam badan kita memerlukan air untuk berfungsi dengan baik.

Awal tadi saya janji nak kongsikan tentang penapis air murah yang boleh beri kita air yang bersih, sihat & berkhasiat kan?… Sabar yer… jom kita tengok apakah dia 10 manfaat air kepada kesihatan ni terlebih dulu.

 

TOP 10 MANFAAT AIR KEPADA KESIHATAN

  1. Melegakan keletihan
  2. Menaikkan mood
  3. Meredakan sakit kepala & migrain
  4. Membantu penghadaman dan mencegah sembelit
  5. Menurunkan berat badan
  6. Menyingkirkan toksin
  7. Mengawal-selia suhu badan
  8. Kesihatan kulit
  9. Melegakan pening (hangover)
  10. Mencegah nafas berbau

Baca 10 Manfaat Air Kepada Kesihatan untuk info lanjut

Kesimpulannya, adalah sangat penting untuk semua orang berusaha meminum air kosong yang cukup setiap hari. Untuk mendapatkan manfaat kesihatan daripada air, pastikan minum air yang ditapis sahaja. Kalau takde air yang ditapis, air mineral adalah yang terbaik tapi mahal la pulak kan?… Selain daripada itu, amalkan juga pengambilan buah-buahan dan sayuran yang tinggi kandungan air.

Baiklah, bila kena minum air yang ditapis sahaja setiap hari bagi mendapatkan semua manfaat kesihatan yang disebutkan di atas tadi, mestilah kita nak penapis air murah, mudah dikendalikan dan yang terbaiklah kan?

 

PENAPIS AIR MURAH, MUDAH ALIH & MENJIMATKAN – GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE

penapis air murah

 

Get Clean® Water ni adalah sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jug air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air dan mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penapis @ penuras jug air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain! Jug penapis ni disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!

  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sistem Penapis @ Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

 

penapis air murah
Get Clean Water Shaklee menandingi jenama lain dalam kemampuan menapis bendasing dalam air

 

Pilihan Bijak!

  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jug Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa kemana saja
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

 

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain – Jug penapis air Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos – Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya terbaik untuk kita menukar penapis @ penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

penapis air murah

 

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa – Jug penapis air Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar – Jug penapis air Get Clean® Water ni menggunakan sistem Penapis @ Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penapis @ penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

penapis air murah
Get Clean Water Shaklee adalah penapis air mudah alih pertama yang menggunakan filter blok karbon

TESTIMONI GET CLEAN WATER SHAKLEE

penapis air murah

penapis air murah

penapis air murah

penapis air murah

 

KENAPA MESTI BELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA?

Dapatkan konsultasi eksklusif secara berterusan apabila membuat belian produk Shaklee melalui saya. Dan ketahui juga tawaran-tawaran dan diskaun hebat yang Shaklee berikan kepada semua penggunanya yang berdaftar sebagai ahli.

 

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN ANDA

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Penapis Air Murah: Mudah Alih Dan Tak Perlu Tenaga Elektrik Untuk Berfungsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *