Bercakap tentang kualiti ataupun keberkesanan produk, berebut-rebut syarikat pengeluar suplemen yang mengaku produk mereka yang terbaik di dunia. Betul tak? Ada yang kata produk mereka diuji secara klinikal, dihasilkan oleh saintis hebat, diuji di makmal dengan terperinci dan sebagainya. Tapi jarang sekali ada syarikat yang menampilkan barisan saintis atau bukti ujian klinikal & landmark study yang sahih macam Shaklee.

diff

 

Produk Shaklee dan kualiti dan sains dibelakangnya takde tandingan lagi dalam industry penghasilan suplemen kat dunia ni. Tapi mungkin ramai yang tak berapa kenal dengan elemen-elemen PERBEZAAN SHAKLEE ni kan?

Sekiranya anda dah tau, jom kita refresh sikit tentang apa yang MEMBEZAKAN SHAKLEE dengan produk lain:

10 Kunci Yang Menjadikan Suplemen Shaklee Yang Terbaik di Pasaran:

  1. Shaklee menjalankan lebih daripada 100,000 ujian setiap tahun untuk memastikan tahap keselamatan dan keberkesanan produk.
  2. Setiap satu produk Shaklee diuji 100% untuk menjamin setiap bahan seperti yang terdapat pada label adalah betul dan dalam kuantiti yang sepatutnya
  3. Semua bahan dalam produk Shaklee adalah layak di bawah protokol Shaklee yang sangat ketat, unik dalam industry, diuji sebanyak 350 kali untuk pencemaran kimia termasuk racun serangga, logam berat, sisa-sisa terlarut dan sebagainya
  4. Saintis Shaklee mencipta formulasi untuk memastikan bahan aktif penting dimasukkan pada tahap kemujaraban secara klinikal, biasanya lebih tinggi berbanding syarikat lain secara significant
  5. Setiap produk diformulasi dengan bahan-bahan bernutrisi yang telah dikaji secara mendalam untuk memastikan tahap keselamatan dan keberkesanannya. Produk Shaklee bukan dihasilkan kerana “ikut-ikutan” tapi mengambil kira segi saintifik dan/atau bukti epidemiologi keperluan dan manfaat
  6. Shaklee mempunyai advanced delivery system untuk meningkatkan bioavailability (kesediaan bio) – dan sistem ini telah diuji untuk mengesahkan kelebihan penyampaian nutrisi mereka
  7. Semua bahan wajib diterima / diluluskan oleh standpoint falsafah Shaklee serta penelitian terperinci tahap keselamatannya. Shaklee tidak menerima sembarangan Sijil Analisa sepertimana yang diterima oleh kebanyakan syarikat tetapi Shaklee melakukan ujian semula terhadap tahap pencemaran untuk mengesahkan bahawa Sijil Analisa tersebut adalah sah dan tepat
  8. Shaklee mempunyai komitmen yang tinggi dalam mengelakkan penggunaan perisa tiruan, pemanis dan pengawet tambahan. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubah secara genetik (non-GMO)
  9. Shaklee menghasilkan banyak standard dan protokol untuk pengilangan yang kini dirujuk sebagai Good Manufacturing Practices (GMPs)
  10. Bukti berterusan tentang keberkesanan produk Shaklee ditunjukkan melalui:
  • Lebih daripada 100 terbitan saintifik, 90+ in peer-reviewed journals
  • Landmark Study, satu-satunya kajian seumpamanya yang membuktikan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee untuk tempoh lebih 20 tahun mendapat tahap kesihatan yang lebih baik berbanding pengguna multivitamin lain dan bukan pengguna suplemen
  • Produk Shaklee telah membantu para atlet untuk memenangi 125 pingat
  • Produk Shaklee membantu para explorers menawan dunia; 7 of Time-Life’s Greatest Adventures of All Time dan NASA space shuttle astronauts dengan produk rehydration istimewa (dikenali sebagai Astro-Ade)
Dapatkan info lanjut tentang Sains Shaklee di sini (klik gambar)

Menjadikan manusia dan planet lebih sihat adalah misi Shaklee – Jamie McManus, MD, FAAFP, Chairman of Medical Affairs, Health Sciences, and Education for Shaklee Corporation

Bukti Ujian Klinikal Shaklee (klik gambar)
Bukti Ujian Klinikal Shaklee (klik gambar)

10 kunci tadi memang dah lebih daripada cukup untuk menjamin bahawa produk Shaklee adalah SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN tanpa sebarang keraguan.

Ujian klinikal, kajian makmal haruslah seiring dengan bukti dan tak banyak syarikat yang mampu buat ujian klinikal sebab kosnya terlalu mahal. Shaklee membelanjakan hampir RM250juta untuk menjalankan ujian klinikal terhadap produknya.

Kalau omong kosong saja rasanya tak perlulah kan.

Jadi, kita semua tak perlu risau atau was-was sikit pun bila nak ambil produk Shaklee.

Anyway, Shaklee dah wujud sejak tahun 1950an lagi. Kalau lah produk yang Shaklee keluarkan tak bagus atau memberi kesan negatif kepada pengguna, mana mungkin boleh bertahan sebegitu lama.

Hati-hati memilih produk diluar sana kerana kualiti mereka belum tentu terjamin.

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN ANDA DENGAN PRODUK TERBAIK DARIPADA SHAKLEE

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Perbezaan Shaklee Dengan Jenama Lain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *