Produk skincare berlambak sangat kan kat pasaran… siap ada yang mengandungi bahan kimia terlarang atau bahan pemutih lagi. Yang hairannya ramai pula sanggup guna semata-mata nak kulit putih. Daripada kita guna produk yang ada bahan kimia, bukankah lebih baik kita pilih produk kecantikan organik atau semulajadi?

Kan lebih terjamin keselamatannya? Kita tak perlu risau langsung tentang kesan sampingan lebih-lebih lagi risiko kepada kesihatan dan kerosakan organ dalaman. Ishhh… tak seram ke?

Di bawah nanti saya akan perkenalkan anda semua dengan Zeeta iaitu produk kecantikan organik yang berasaskan 100% bunga rose organik.

produk kecantikan organik

Sebenarnya putih bukanlah pengukur kepada kecantikan kulit. Warna kulit kita ni ditentukan oleh genetik @ keturunan kita. Dalam kulit kita dah ada kandungan melanin tertentu yang menetukan warna kulit kita samada putih, sawo matang atau hitam manis.

Kalaulah kulit yang asalnya hitam boleh diputihkan terus… dah tentu ada orang Negro yang dah jadi secerah minah KPop kan?

Jika sebelum ni atau sekarang anda menggunakan produk yang diragui ada bahan kimia terlarang ni, stop lah cepat-cepat sebelum terlambat. Anda boleh bertukar kepada produk kecantikan organik atau semulajadi sebab ia jauh lebih selamat.

Baca kisah seorang wanita yang hampir kehilangan nyawa akibat keracunan merkuri DISINI.

produk kecantikan organik
Kita dilahirkan dengan warna kulit asli tersendiri. Apa yang kita perlu buat adalah pelihara kesihatan dan kecantikan kulit bukan merubahnya kepada yang lain

Fikirkan logiknya disitu saja. Jadi, wahai orang Melayu… janganlah minta sangat kulit nak putih macam minah KPop, kita ni dah genetiknya Melayu… kulit cerah pun tak secerah mana. Yang lebih penting adalah kulit yang sihat.

Warna kulit sekata, takde jeragat, takde jerawat, takde whiteheads atau blackheads dan bebas parut.

Sebut tentang jerawat pun, tak kisahlah macam mana, jerawat pasti akan muncul juga sekali sekala sebab itu memang suatu proses tubuh yang normal. Lebih-lebih lagi kalau orang perempuan yang nak period. Ini normal… jangan gelabah tak tentu pasal yer…

Anda patut gelabah kalau jerawat memang tak muncul langsung walau sebiji selepas anda gunakan satu-satu produk tu sebab itu petanda kulit anda mungkin sudah tercemar dengan merkuri.

Baca tentang Bahaya Bahan Kimia dalam skincare

Saya perkenalkan produk kecantikan organik daripada Zeeta Malaysia

produk kecantikan organik

Produk kecantikan organik daripada Zeeta adalah berasaskan 100% bunga rose organik dan ia bebas daripada bahan kimia terlarang.

SET PENJAGAAN WAJAH ZEETA

produk kecantikan organik

Rose Bead Facial Cleanser – Gabungan 3 produk dalam satu tiub iaitu pencuci muka & skrub lembut dengan haruman rose yang menenangkan. Bersaiz travel pack mudah dibawa ke mana sahaja.

Serum Mawar Zeeta – Serum muka NO.1 di Malaysia tidak melekit dan sejuk di muka. Kandungan serum ini dihasilkan daripada 100% bunga Rose Organik dan Rose Merah. Diperbaharui dengan formulasi baru iaitu mudah meresap ke dalam kulit dengan teknologi 30,000 iu dalam Vitamin E Oil. Hasil teknologi ini juga memberikan kesan positif kepada kulit muka dengan selamat dan cepat dalam merawat parut, jerawat dan memudarkan jeragat.

Day & Night Cream – Krim muka pertama yang digabungkan sekali untuk penggunaan waktu siang dan malam. Diperkaya dengan Vitamin C, D dan E yang membantu memperbaiki tekstur kulit muka serta mengurangkan garis-garis halus. Krim ini juga menjadi BEST SELLER kerana teksturnya yang tidak melekit serta mudah meresap dengan cepat.

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • SPF 75
  • Medium Coverage
  • Mudah meresap ke dalam kulit
  • Tidak melekit
  • Boleh digunakan pada siang dan malam hari.

produk kecantikan organik

Rose Essential – Diformulasikan dari Rose merah 100% organik. Berfungsi untuk mewangikan kulit wajah, menaikkan aura dan seri wajah, serta merehatkan kulit pada waktu malam dengan aromaterapi semulajadi mawar. Sangat membantu dalam mempercepatkan proses memudarkan parut. Boleh juga digunakan sebagai titisan untuk membuat rawatan stim wajah di rumah.

Dengan Set Produk Kecantikan Organik Zeeta yang lengkap, anda boleh buat sendiri rawatan facial ala-ala Spa di rumah.

 

Lain-lain produk kecantikan organik untuk penjagaan diri daripada Zeeta adalah:

  • Himalayan Salt & Sweet Rose Body Scrub – Skrub Mawar ini diformulasi daripada bunga mawar yang dicampur bersama buah berri. Boleh digunakan pada seluruh badan. Membantu elembutkan dan melembapkan serta mengekalkan kecantikan semulajadi kulit. Ia juga dapat mencerahkan dan menghaluskan kulit.
  • Himalayan Pink Bath Salt – Garam mandian pertama yang berasaskan 100% bunga rose organik serta diperkaya dengan pati minyak Vitamin E. Dapat memberi kelembapan pada badan serta memberi kesegaran. Garam Himalaya yang mempunyai 84 zat galian terbukti membantu pengaliran darah yang baik serta memberi aura positif pada badan. Ia juga boleh digunakan untuk rendaman kaki.
  • Fresh Rose Essential Shower – Pati mandian yang diperkaya dengan pati mawar asli,Vitamin E, C dan D. Sesuai untuk semua jenis kulit kerana mempunyai imbangan pH yang seimbang. Pati mandian ini membantu melembapkan kulit, menghilangkan kegatalan tubuh, tidak melekit dan menyegarkan.
  • Feminine Hygiene Wash – Pencuci bahagian intim wanita yang dibancuh bersama pati mawar asli 100%, ekstrak pegaga & manjakani. Memberikan kesan yang positif kepada MISS V anda seperti tidak mengeringkan miss V, menghilangkan kegatalan miss V, merapatkan miss V.

produk kecantikan organik

Energy Booster Aromatherapy – Semburan Tenaga Aromaterapi NO.1 di Malaysia yang berasaskan 100% Rose Organik. Dengan cara penggunaan yang sangat praktikal semudah semburan perfume tetapi memberikan efek aromaterapi dan haruman lembut bunga ros yang menenangkan minda dan menaikkan aura serta semangat @ inner spirit si pemakainya.

produk kecantikan organik

Atau

WhatsApp saya di 019-707 1977 untuk info lanjut / membuat pesanan

Komen Facebook:
Produk Kecantikan Organik Berasaskan Bunga Ros Merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *