Pulihkan gout! Gout adalah sejenis penyakit yang menyerang secara tiba-tiba, sendi jadi rasa sakit yang teramat sangat, kemerah-merahan, sendi jadi terlalu lembut biasanya pada bahagian sendi dekat ibu jari kaki.

Gout – jenis arthritis yang kompleks yang boleh menyerang sesiapa saja. Lelaki biasanya yang terdedah dengan risiko penyakit gout ni, tapi perempuan pulak risikonya meningkat bila lepas menopause.

Serangan boleh terjadi secara tiba-tiba, sakit sampai bahagian yang diserang tu terasa macam terbakar sebab sendi yang terlibat jadi panas, bengkak dan terlalu lembut sampaikan beban seringan kain pun akan membuatkan tempat tu sakit teramat sangat. Apakah cara pulihkan gout yang boleh anda pilih supaya tidak perlu terus menerus menanggung kesakitan?

BERITA BAIK!

Gout adalah penyakit yang boleh diubati dan ada cara untuk mengurangkan risiko ia berulang semula jika anda memilih petua pulihkan gout yang tepat dan menjaga pemakanan dengan baik.

FAKTOR RISIKO

 1. Jantina — Secara umumnya, lelaki lebih berisiko mendapat gout pada kadar 90 peratus kes yang dilaporkan.
 2. Gaya hidup — Individu yang banyak minum minuman keras terutama bir dikatakan lebih berisiko mendapat gout.
 3. Obesiti — Terutama bagi individu yang mempunyai berat badan lebih 66 kilogram daripada berat badan normal.
 4. Penyakit, keadaan kesihatan dan ubat — Sesetengah penyakit seperti tekanan darah tinggi yang tidak dikawal, diabetes, hiperdislipidemia (paras lemak dan kolesterol yang tinggi) dan arteriosklerosis (penyempitan salur darah) juga boleh menyebabkan gout.
 5. Individu yang menjalani pembedahan atau mendapat sakit tenat secara tiba-tiba dan terlantar lama juga boleh mengalami peningkatan asid urik dalam badannya. Malah, ubat mengawal tekanan darah dan kemoterapi juga dikenal pasti boleh meningkatkan paras asid urik dalam badan pesakit.
 6. Genetik — Kajian mendapati satu daripada empat pesakit datang daripada keluarga yang ada masalah gout.
 7. Umur — Biasanya gout menyerang pesakit tua tetapi kini banyak kes membabitkan pesakit berumur 30 hingga 50 tahun. Manakala bagi wanita, kebanyakan kes bermula selepas umur putus haid.

Jaga pantang-larang semasa anda sedang mengamalkan petua pulihkan gout yer….

Jangan makan!!!

 • sweetbreads, buah pinggang, hati, otak, atau sebarang daging organ lain
 • sardin
 • ikan bilis
 • hasil daging, consommés, dan ( gravies )

Guna/ambil secara berhemah:

asparagus, kacang, lentils, peas, cendawan, cauliflower, spinach, rhubarb

Elakkan kekurangan air:

Minum banyak cecair, terutamanya air, untuk mecairkan dan membantu proses penyingkiran urate;

 

Selain daripada menjaga pemakanan dan mengamalkan petua pulihkan gout, anda juga digalakkan untuk mengamalkan pengambilan suplemen yang baik bagi menambahbaik tahap kesihatan bukan saja untuk masalah gout tetapi juga untuk kesihatan secara keseluruhan.

 

SUPLEMEN SHAKLEE UNTUK PESAKIT GOUT

Vivix – ini adalah antioksidan terbaik daripada Shaklee yang mampu memperbaiki kesihatan hingga ke tahap DNA / sel dimana ianya tidak mungkin dapat dilakukan oleh suplemen biasa. Dihasilkan daripada anggur muscadine, pruple carrot dan polygonum cuspidatum, ia mengandungi resveratrol dan polifenol yang yang bertindak sebagai antioksidan dan anti-penuaan (melawan penyakit akibat penuaan) dengan lebih efektif.

pulihkan gout

 

Alfalfa– untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.

pulihkan gout

 

Performance drink– memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.

pulihkan gout

 

Omega guard– Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.

pulihkan gout

Jom ikuti perkongsian mereka yang dah berjaya sihat kembali selepas mengambil suplemen sebagai ganti ubat gout

pulihkan gout

pulihkan gout

pulihkan gout

 

KENAPA MESTI BELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA?

Dapatkan konsultasi eksklusif secara berterusan apabila membuat belian produk Shaklee melalui saya. Dan dapatkan juga tawaran-tawaran dan diskaun hebat yang Shaklee berikan kepada semua penggunanya yang berdaftar sebagai ahli.

WHATSAPP / SMS:

NIEDA
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp / SMS:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Pulihkan Gout Supaya Tak Perlu Lagi Menanggung Kesakitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *