Muka berjerawat teruk atau breakout. Dah tak tau apa nak buat sebab jerawat tetap juga menempel di muka. Jangan risau… Jom ikuti perkongsian saya bagaimana Bunga Mawar Organik dapat menjadi cara untuk rawat muka breakout @ berjerawat.

Sebelum tu, apa kata saya bawakan sedikit info tentang manfaat bunga mawar untuk kecantikan.

rawat muka breakout

MANFAAT BUNGA MAWAR UNTUK KECANTIKAN & RAWAT MUKA BREAKOUT

Bunga mawar adalah antara bahan popular dalam penjagaan & kecantikan kulit. Ekstrak bunga mawar ini boleh digunakan pada semua jenis kulit tetapi sering disertakan dalam produk untuk kulit kering, sensitif dan matang.

Fun facts: Puluhan ribu kuntum bunga mawar diperlukan untuk menghasilkan 1 auns minyak bunga mawar mentah.

Itu menjadikan minyak bunga mawar mentah sebagai salah satu pati minyak yang paling mahal; Walau bagaimanapun, ia sangat pekat dan hanya sedikit titisan yang diperlukan untuk mendapatkan faedahnya termasuklah dalam teknik untuk rawat muka breakout.

Mengandungi pelbagai vitamin, mineral, dan antioksidan yang kompleks, pati minyak bunga mawar mempunyai ciri-ciri emolien yang sangat baik untuk melembapkan kulit kering; ia juga menawarkan sifat antiseptik dan astringen untuk merawat kulit breakout @ berjerawat serta sifat anti-radang yang membantu merawat kemerahan dan keradangan.

Minyak bunga mawar juga boleh membantu memperbaiki tekstur kulit, mengawal penyakit kulit seperti psoriasis dan dermatitis atopik. Satu kajian juga telah menunjukkan bahawa minyak bunga mawar mentah boleh membantu menyembuhkan luka, kerana ia dapat menghalang kehilangan air di dalam kulit dan menurunkan kepekatan kortisol (hormon tekanan) di dalam badan.

Bukan itu saja.. Minyak pati bunga mawar juga mempunyai ciri-ciri aromaterapi yang menenangkan. Satu kajian menunjukkan bahawa minyak bunga mawar dan lavender dapat membantu merawat kegelisahan dan kemurungan pada wanita selepas bersalin.

Manakala rose hydrosol (juga dikenali sebagai rosewater @ air bunga mawar) diperoleh daripada proses yang rumit. Tunas bunga mawar dikukus dalam penyulingan tembaga dan akhirnya mengeluarkan sebatian terapeutik ke dalam air.

Pati minyak bunga mawar dan air mawar mengandungi molekul mikro minyak pati dari bunga mawar. Dengan ciri-ciri antibakteria, hidrosol sering digunakan dalam face mist seperti Serum Mawar Zeeta, toner dan tonik rambut untuk membantu mengimbangi kulit.

rawat muka breakout

SERUM MAWAR ZEETA UNTUK RAWAT KULIT BREAKOUT

Kelebihan Serum Mawar Zeeta:

  • Dihasilkan daripada 100% bunga mawar organik
  • Lulus KKM (NOT170701102K)
  • Diperkaya dengan Vitamin E, Vitamin C, Omega 3 dan Omega 6. Vitamin penting untuk kecantikan kulit
  • Parut dan jerawat mulai hilang seawal 7 hari penggunaan (bergantung kepada individu) ROSE FACE Melembapkan kulit dan menghalang garis halus / kedutan – melambatkan penuaan kulit
  • Semburannya yang halus untuk memberikan impak serapan maksima ROSE FACE terbaik
  • Kandungan Vitamin E 30,000 IU , antioksidan untuk membantu memperbaiki tekstur kulit
  • Efek aromaterapi, haruman bunga mawar lembut yang menyegarkanOSE FACE SERUM
  • Bebas Paraben
  • Bebas Merkuri
  • Bebas Hydroquinone
  • Tidak melekit
  • Cepat meresap ke dalam kulit
  • Tidak berminyak
  • Tidak merengsakan
  • Tersedia dalam botol spray yang comel dan mudah dibawa kemana saja

Manfaat Lain Serum Mawar Zeeta Selain Daripada Untuk Rawat Muka Breakout

  • Melegakan dan buat kulit lebih rileks serta selesa selepas make up di bersihkan.
  • Dapat meningkatkan kelembapan kulit kepada pelembap yang anda gunakan
  • Sebagai beauty blender supaya senang meratakan foundation
  • Spray Serum Mawar Zeeta selepas bersolek supaya solekan nampak lebih cantik semulajadi & tahan lebih lama
  • Menyegarkan kulit yang keletihan sepanjang hari sembur jer ROSE FACE SERUM ni
  • Memudarkan parut
  • Melembapkan kulit
  • Memulihkan dan memperbaiki tekstur kulit rosak
  • Tona kulit menjadi sekata
  • Mengecilkan liang pori
  • Mengurangkan whiteheads / blackheads akibat liang pori yang tersumbat
  • Kulit kekal anjal dan segar
  • Menjadikan kulit wajah lebih gebu
  • Menaikkan aura dan seri wajah
  • Efek aromaterapi untuk anti-stress
  • Anti-penuaan
  • Menghilangkan mengantuk & keletihan
  • Membantu melegakan selsema
  • Memperbaiki masalah resdung

Selain untuk tujuan kecantikan, rawat muka breakout, Serum Mawar Zeeta juga mampu menjadi terapi untuk ketenangan dan kesegaran minda.

Stress boleh buatkan seseorang tu cepat nampak tua tau. Dan stress juga adalah salah satu punca muka breakout & berjerawat.

Untung kan guna Serum Mawar Zeeta ni?

rawat muka breakout

HARGA SERUM MAWAR ZEETA

Harganya sangatlah mampu milik dan berbaloi. Sebotol Serum Mawar Zeeta hanya RM50.00 saja (tidak termasuk pos)

Saiz 70ml, comel, ringan boleh diletakkan dalam handbag dan dibawa ke mana saja. Spray bila perlu. Sekerap mana yang anda mahu.

1 botol Serum Mawar Zeeta boleh tahan hampir 2 bulan bergantung kepada kekerapan pengguna.

 

Satu lagi produk Zeeta yang sangat membantu untuk rawat muka breakout adalah ROSE ESSENTIAL (Pati Bunga Mawar)

rawat muka breakout

5 Sebab kenapa Zeeta Rose Essential @ Pati Titis ibarat menjadi Susuk Moden Penaik Seri patut dipilih semua wanita moden zaman sekarang:

  • Zeeta Rose Essential @ Pati Titis dihasilkan daripada 100% bunga Mawar Merah Organik Merah sahaja.
    Ianya diproses secara penyulingan dan perapan bagi memelihara kualiti & khasiat semulajadi bunga mawar
    Khasiat minyak Bunga Mawar yang terdapat didalam Rose Essential @ Pati Titis ni dapat membuatkan kulit menjadi lebih segar, lembut dan berseri.
  • Boleh dijadikan sebagai beauty blender bersama bedak atau foundation bagi mengekalkan makeup lebih lama dan tidak bercapuk
    Vitamin A, B, C dan D yang terdapat di dalam Zeeta Rose Essential @ Pati Titis memberi manfaat kecantikan dan merawat kulit
  • Mengandungi Omega 3 & 6 semulajadi daripada bunga mawar merah bagi memelihara kesihatan dan kecantikan kulit dari luar
  • Haruman bunga mawar yang menenangkan dapat menaikkan aura & seri wajah.
  • Zeeta Rose Essential juga boleh dititiskan ke dalam air panas untuk membuat face steamer dan anda akan sangat happy dengan hasilnya. Kulit terasa segar macam baru lepas buat rawatan facial di Spa!

1 botol Zeeta Rose Essential hanya RM60.00 (tidak termasuk pos)

rawat muka breakout

WhatsApp saya di 019-707 1977 untuk info lanjut / membuat pesanan

Komen Facebook:
Rawat Muka Breakout Dengan Bunga Mawar Organik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *