Kali ini saya bawakan perkongsian seorang anak yang menceritakan tentang bagaimana beliau bejaya sembuhkan luka bed sore emaknya.

 

sembuhkan luka bed sore

 

LUKA BED SORE EMAK TAK BERBAU

Tanggal 23 April 2017, aku dikejutkan dengan panggilan telefon dari kampung. Cik Ngah memberitahu yang emak telah dibawa ke hospital dan perlu dimasukkan ke wad HRPZ di KB kerana sudah tidak dapat membuka mata kerana tidak tertanggung menahan kesakitan yg dialaminya.

Doktor memberitahu yang jangkitan kuman bekas luka di punggung mak telah merebak ke dalam darah tanpa disedari oleh kakak yang tinggal bersamanya.

Pada malam itu juga mak dioperate untuk membuang isi daging punggung yang bengkak dan bernanah. Mak ditempatkan dalam wad 4 untuk dirawat dan dipantau tahap kesihatannya oleh doktor.

Pada hari itu, semua adik beradik ku berkumpul dan bergilir-gilir menjaga emak di hospital. Aku telah berpakat dengan adik bongsuku membeli VIVIX untuk diberi minum pada mak bagi membantu mempercepatkan penyembuhan luka emak yang terpaksa dicuci 2 hari sekali.

Setelah 2 minggu berada di hospital mak dibawa balik ke rumah dan dijaga oleh kakakku di kampung. Aku telah membeli sebotol VIVIX untuk diberi minum kepada mak yang sudah tidak dapat makan apa-apa lagi selain air susu yang dimasukkan dalam wayar tube yang dimasukkan oleh doktor.

Kakak yang mencuci luka bed sore mak bagitau yang luka mak hampir baik, bersih dan tidak berbau busuk.

Tapi tanggal 2 Ramadan tahun 2017 mak yang berumur 72 dan sakit tua tetap pergi menghadap Illahi meninggalkan aku adik beradik dalam keadaan tenang. Al-Fatihah buat mak semoga mak ditempatkan di dalam kalangan orang-orang beriman. AAMIIN…

NOTA: Tiada gambar untuk testimoni ini bagi menjaga aurat dan privasi pemiliknya.

================================================================================

Itulah tadi kisah bagaimana si anak berikhtiar untuk sembuhkan luka bed sore emaknya dengan cara mengambil suplemen Vivix Shaklee.

Untuk sembuhkan luka bed sore, luka kronik seperti luka kencing manis, luka pembedahan atau luka kemalangan yang dalam, kita tidak boleh hanya menumpukan kepada bahagian luaran dengan cara menyapu krim atau ubat sapuan biasa sahaja.

 

sembuhkan luka bed sore

Ingat, semua luka harus dirawat secara dalaman kerana luka itu sendiri telah merosakkan sel dan saraf di bahagian tersebut.

Oleh itu, suplemen yang mampu memperbaiki sel-sel yang sudah rosak ini sangatlah diperlukan sekiranya anda mahu mempercepatkan proses penyembuhan luka-luka sebegini.

 

VIVIX

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

sembuhkan luka bed sore

 

Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semulajadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa (powerful).

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang tidak ditemui dalam anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Shaklee memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

 

sembuhkan luka bed sore

 

sembuhkan luka bed sore

 

sembuhkan luka bed sore

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Sembuhkan Luka Bed Sore Akibat Sakit Terlantar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *