Penyelidik di Havard Medical School telah mengesahkan bahawa Resveratrol yang terdapat dalam wain merah memberikan manfaat anti penuaan yang baik. Ini menjadikan suplemen Vivix yang mengandungi polifenol dan 10 kali lebih berkuasa daripada Resveratrol semata-mata sebagai tonik anti penuaan yang hebat.

Tidak!

Vivix bukan wain merah.

 

tonik anti penuaan

 

Vivix adalah suplemen minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Vivix adalah Halal. Vivix juga telah diuji secara klinikal untuk membuktikan tahap keselamatan & keberkesanannya. Tidak cukup dengan itu, Shaklee juga menjalankan Landmark Study bagi mengukuhkan lagi bukti ini.

 

tonik anti penuaan

Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu jenis buah-buahan semulajadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang tidak ditemui dalam anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Shaklee memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol yang 10 kali lebih berkuasa daripada Resveratrol semata-mata.

 

KEHEBATAN TONIK ANTI PENUAAN VIVIX SHAKLEE

Polifenol yang terdapat pada kebanyakan tumbuhan ada banyak jenis. Dalam Vivix, 2 jenis polifenol digabungkan; Resevatrol & Asid Elagik. Apabila 2 kompaun ini digabungkan, kuasa antioksidannya menjadi 10 kali ganda lebih hebat berbanding suplemen jenis minuman botanikal yang lain.

Vivix ada 5 patent termasuk cara pemprosesan, gabungan sebatian polifenol dan formula tanpa pengawet serta stabil. Maknanya Vivix betul-betul eksklusif dan satu-satunya seumpamanya di dunia.

Banyak produk di Malaysia, bahan yang dikatakan ‘key ingridient’ (bahan utama) adalah terlalu sedikit. Ada analisa makmal yang mengesan kurang < 1%, yang banyak hanya air + gula + pengawet + pewarna + bahan kimia perangsang. Boleh jadi kesan selepas minum contohnya ekstrak manggis dan lain-lain itu datang daripada bahan lain.

Berbeza dengan Vivix, ia adalah 100% tulen.

Fakta Menarik – Vivix tidak akan beku jika diletakkan di dalam peti ais (bahagian beku) Kenapa? Kerana ketulenan setiap 100mg Resevatrol dalam Vivix adalah 98%. Prinsip kimia, semakin tulen sesuatu sebatian itu, maka semakin rendah titik bekunya.

 

tonik anti penuaan

TONIK ANTI PENUAAN BERASASKAN RESVERATROL

Kajian menunjukkan bahawa Resveratrol mampu merangsang pengeluaran SIRT1, serum yang menyekat penyakit dengan mempercepatkan pusat penjana tenaga sel yang dikenali sebagai mitrochondria.

Penyelidik juga telah mengetahui gen mana yang membolehkan Resveratrol menghasilkan SIRT1, dan percaya bahawa beberapa ubat yang sedang dalam ujian klinikal mungkin dapat memberi manfaat anti penuaan yang sama juga.

“Dalam sejarah farmaseutikal, tidak pernah ada ubat yang mampu mengikat protein untuk menjadikannya lebih cepat seperti Resveratrol mengaktifkan SIRT1,” kata penulis kanan David Sinclair, Profesor genetik dari Harvard Medical School. “Hampir semua dadah (ubat) samada memperlahankan atau menyekat terus protein ini.”

 

tonik anti penuaan

 

Resveratrol adalah antioksidan polifenol yang semulajadi yang terdapat dalam tumbuhan seperti anggur dan koko. Ia dikategorikan sebagai phytoalexin, sebatian antimikrob yang dihasilkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri mereka daripada persekitaran yang kasar seperti cahaya ultraviolet yang berlebihan, jangkitan dan perubahan iklim.

Resveratrol telah dikaitkan dengan perlindungan terhadap obesiti dan kencing manis, risiko darah beku dan  juga dapat menurunkan kolesterol “buruk” LDL, kerana keupayaannya untuk melebarkan saluran darah, meningkatkan oksida nitrat dan menghalang kelumpuhan platelet.

 

tonik anti penuaan

 

Resveratrol dan beberapa ubat dapat menjana mitrochondria dengan mengaktifkan lebih banyak SIRT1 dalam sel normal, tetapi sel-sel yang bermutasi tidak dipengaruhi oleh bahan-bahan tersebut.

Tidak ada penjelasan alternatif rasional selain daripada resveratrol secara langsung mengaktifkan SIRT1 dalam sel.

Sekarang kita tahu lokasi tepat di SIRT1 di mana dan bagaimana resveratrol berfungsi, kita boleh membuat lebih banyak molekul yang lebih baik dan berkesan untuk mencetuskan kesan resveratrol.

 

tonik anti penuaan

 

TAKUT MENJADI TUA?

Melawan penuaan bukanlah bermakna anda tidak akan tua. Ya, umur anda tetap akan bertambah tahun demi tahun tetapi bukankah lebih baik jika pertambahan umur itu tidak diikuti dengan pertambahan penyakit?

Penuaan yang sihat adalah impian semua orang.

Dapat melalui hari-hari tua dengan kekal sihat & cergas adalah jauh lebih baik daripada sakit terlantar merenung hari-hari mendatang.

Untuk itu, anda tidak sesekali boleh mengabaikan gaya hidup yang sihat, pemakanan yang seimbang dan pengambilan nutrisi yang betul bermula hari ini.

Tidak adalah istilah terlambat untuk melakukan sesuatu perubahan yang baik.

It’s now or never!

Apa yang anda buat dan makan pada hari ini bakal menentukan bagaimana kehidupan & kesihatan anda pada masa hadapan.

 

tonik anti penuaan

 

CoQ-TROL PLUS SHAKLEE

Ini bukan tonik anti penuaan, tetapi ia mampu memberikan efek yang hampir sama seperti tonik anti penuaan @ Vivix.

Coenzyme Q10 (CoQ10) adalah komponen penting dalam fungsi mitokondria (tenaga sel) yang sihat. Ia dimasukkan ke dalam sel mitokondria di seluruh badan di mana ia memudahkan pengawalan oksidasi lemak dan gula kepada tenaga.

Penuaan menyebabkan penurunan lebih 50% CoQ10 secara purata berbanding dengan orang dewasa muda. Ini menjadikan CoQ10 sebagai salah satu nutrien yang paling penting bagi orang berumur lebih daripada 30 tahun.

Sekitar 95% tenaga selular dihasilkan dalam mitokondria.

Mitokondria adalah pusat tenaga sel dan banyak penyakit berpunca daripada “gangguan mitokondria.”

 

tonik anti penuaan

 

BUAT PILIHAN ANDA SEKARANG

Jika anda tidak suka suplemen yang jenis cecair seperti Vivix, anda boleh membuat pilihan ke-2 dengan memilih CoQ-Trol Plus yang dalam bentuk kapsul.

Atau, pilih saja kedua-duanya sekiranya anda mahukan penuaan yang sihat.

 

tonik anti penuaan

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “SET ANTI PENUAAN” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen selepas membuat pembelian.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

tonik anti penuaan

 

Komen Facebook:
Tonik Anti Penuaan Yang Terbukti Selamat & Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *