Mungkin ramai yang beranggapan bahawa produk Shaklee ni takde bezanya dengan produk jenama lain di pasaran. Ramai yang rasa bahawa semua vitamin atau suplemen tak kisahlah jenama apa sekalipun sama jer. Makan jer lah vitamin jenama apa pun asalkan namanya vitamin.

Saya minta maaf sebab tanggapan anda adalah TIDAK TEPAT. Produk Shaklee hanya akan dihasilkan selepas ujian klinikal terhadap bahan-bahan yang bakal digunakan dibuat dengan teliti. Shaklee juga adalah satu-satunya syarikat yang menjalankan landmark study atau kajian mendalam terhadap semua produknya; belum ada syarikat yang mempunyai landmark study seperti Shaklee.

Shaklee juga disokong oleh sekumpulan saintis bertauliah dan kumpulan saintis ini dikhaskan mengikut produk dan/atau negara produk itu bakal dipasarkan. Contohnya, untuk pasaran Malaysia, ada 1 kumpulan saintis khas yang hanya fokus membuat kajian untuk produk yang bakal dipasarkan di Malaysia sahaja. Mereka membuat kajian dari pelbagai aspek seperti gaya hidup orang Malaysia, faktor cuaca, faktor setempat, budaya, pemakanan, diet dan sebagainya.

Faktor-faktor ini diambil kira bagi memastikan produk yang mereka keluarkan 100% betul-betul sesuai dengan kita di Malaysia.

landmark-study-edited

 

MISI SHAKLEE

Misi kami di Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja. Shaklee melakukannya dengan membuat produk semulajadi yang begitu luar biasa, anda hanya perlu memberitahu kawan-kawan anda.

Setiap produk yang masuk ke dalam setiap botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, bekerja tanpa kompromi, dan menjadi mesra alam di planet ini.

Apabila memilih Shaklee, anda akan tahu 3 perkara adalah benar:

Ia adalah sentiasa SELAMAT

Ia sentiasa BERKESAN

Ia sentiasa MESRA ALAM (SEMULAJADI)

10

 

SHAKLEE MENJAMIN KESELAMATAN TANPA SYARAT

Shaklee bermula dengan alam semulajadi. Saintis Shaklee mencari di seluruh dunia untuk sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Maka Shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan cemar lain yang berbahaya. Shaklee terus menjalankan lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.

Secara teknikal, produk Shaklee tiada parabens, Triclosan, phthalate, sodium lauryl sulphate (SLS), natrium sulfate eter lauryl (SLES), dioxane atau propilena glikol. Tiada bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada lemak trans dan tiada pemanis atau perisa tiruan.

Shaklee tidak menggunakan haiwan sebagai bahan ujian. Malah pembungkusan Shaklee adalah selamat dan bebas daripada biophenol toksin – phthalate dan dakwat toksik. Itulah sebabnya Shaklee benar-benar pasti bahawa setiap produk Shaklee adalah dijamin 100% selamat digunakan.

15

 

SHAKLEE MENJAMIN KEBERKESANAN

Banyak syarikat mendakwa bahawa produk mereka berkesan. Tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Lebih 100 kertas kerja saintifik, 90 daripadanya disiarkan dalam jurnal ulasan, yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee.

Lebih 300juta USD dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Dalam kajian Landmark 2007, yang dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil suplemen Shaklee mempunyai kesihatan yang ketara lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama lain.

Dan bukti yang nyata adalah 54 pingat emas yang dimenangi oleh atlet bertaraf dunia yang menggunakan produk Shaklee. Sebelum apa-apa produk Shaklee sampai ke tangan anda, Shaklee telah melakukan kerja keras untuk memastikan ia benar-benar memberi kesan yang sepatutnya.

 

SHAKLEE MENJADI CONTOH DALAM MEMIMPIN GERAKAN ALAM SEKITAR

Dr. Forrest C. Shaklee mengasaskan syarikat Shaklee dengan prinsip Hidup Harmoni dengan Alam Semulajadi. Itu adalah lebih setengah abad yang lalu dan Shaklee masih meneruskan kepimpinan tersebut. Ibu pejabat korporat Shaklee telah memenangi anugerah bagi rekabentuk alam sekitar. Melalui jualan Shaklee Get Clean, Basic H pada tahun lalu sahaja, Shaklee telah menghapuskan 2.7 billion botol konvensional.

diff

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN ANDA DENGAN PRODUK TERBAIK DARIPADA SHAKLEE

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Ujian Klinikal Produk Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *