Saya yakin anda sedang mencari vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga… betul tak? Jika tidak, takkan anda sedang membaca artikel ini.

Tekanan harian di tempat kerja, di rumah, makan tidak menentu, tidak cukup tidur adalah selalunya punca keletihan yang anda tahu.

Tapi, tahukah anda bahawa ada banyak lagi faktor penyebab kenapa anda selalu keletihan dan tak bertenaga?

Apa kata sebelum saya bawa anda kepada bab vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga yang anda idamkan tu, ambil tahu sedikit sebanyak tentang apakah punca-punca yang menyebabkan keletihan.

 

vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga

 

PUNCA KELETIHAN

  1. Tidak cukup tidur
  2. Tekanan / stress & kemurungan
  3. Anemia
  4. Hypothyroidism
  5. Masalah jantung
  6. Sleep apnea (nafas terhenti atau perlahan seketika ketika anda tidur)
  7. Hepatitis
  8. Kencing manis
  9. Chronic fatigue syndrome (sindrom keletihan kronik)
  10. Pengambilan ubat-ubatan

Itu tadi 10 punca keletihan yang mungkin menyebabkan anda kerap tidak bertenaga walaupun dah makan banyak!

Makan bukanlah satu-satunya jalan untuk mengembalikan tenaga; walaupun ia begitu penting.

Tetapi, persoalannya adakah makanan yang anda makan itu cukup khasiat dan nutrisinya? Kerana nutrisi lah yang akan membekalkan tenaga kepada tubuh anda.

Jika anda tidak yakin yang pemakanan harian anda mampu memberikan sumber nutrisi yang secukupnya, anda perlukan sokongan vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga.

 

CADANGAN VITAMIN DAN SUPLEMEN UNTUK TAMBAH TENAGA

Nota penting: cadangan vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga ini perlu diambil secara set jika anda mahukan kesan yang optima.

Ini bukan ubat kuat yer..

 

vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga

FUNGSI VITAMIN DAN SUPLEMEN UNTUK TAMBAH TENAGA

VITA-LEA: Nutrien penting untuk kesihatan optimum. Vita-Lea adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

CoQ-TROL PLUS: Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

B-COMPLEX: Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel. Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan. Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

 

rawatan alternatif tiroid

ATAU

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “VITAMIN TENAGA” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen selepas membuat pembelian.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

vitamin dan suplemen untuk tambah tenaga

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit

 

 

 

Komen Facebook:
Vitamin Dan Suplemen Untuk Tambah Tenaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *