Vitamin untuk orang tua? Perlu ke orang yang dah tua untuk ambil vitamin @ suplemen? Apa kepentingan vitamin kepada warga emas ni?… Mungkin ni adalah antara beberapa soalan yang akan bermain diminda apabila diusulkan untuk orang tua @ warga emas ambil vitamin.

Semakin kita berumur, kandungan nutrisi dalam badan juga menyusut dengan teruk sekali… antara yang paling nyata dan jelas kelihatan melalui luaran adalah kolagen. Habis semua kulit jadi berkedut dan kendur… sendi dan lutut sakit sana-sini.. begitu juga dengan kalsium.. orang tua bila jatuh sikit jer, tulang mudah sangat patah… dan lambat sembuh.. ini tanda jelas tulang sudah mengalami kekurangan kalsium yang kronik…

Cukupkah semua nutrisi ni dalam hidangan makanan anda setiap hari? Siapa boleh jawab soalan ini dengan yakin?

Bagi warga emas, anda tak perlu risau jika ingin memastikan tubuh anda mendapat nutrisi yang secukupnya setiap hari… amalkan saja pemakanan sihat yang ditambah dengan pengambilan suplemen yang baik… tapi sila pastikan bahawa suplemen yang anda ambil adalah yang semulajadi. Pengambilan vitamin @ suplemen sintetik (dihasilkan daripada bahan makmal) secara berpanjangan akan memberi risiko keracunan vitamin.

 

Berikut adalah Set Vitamin Untuk Orang Tua (Lelaki) khas daripada Shaklee.

SET AMAZING GOLDEN UNTUK LELAKI

Untuk lelaki di setiap peringkat umur.

Untuk memenuhi keperluan nutrisi anda dan menjadikan anda kekal sihat dan aktif di usia emas. Menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik, menyokong tulang yang sihat dan mengekalkan kecergasan.

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #1

vitamin untuk orang tua

VITA-LEA® IRON FORMULA

Vita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.*

Menyokong kesihatan optimum. Nutrien penting untuk kesihatan dan kesejahteraan optimum.

Keistimewaan Shaklee

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee mencipta salah satu multivitamin pertama di A.S. Dari asas inilah terhasilnya Vita-Lea®.

KKLIU 0609/2017
MAL07081506XC

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #2

vitamin untuk orang tua

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS™

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.*

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

KKLIU 0611/2017
MAL13085068NC

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #3

vitamin untuk orang tua

OMEGAGUARD™

Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.*

Spektrum lengkap asid lemak perlu omega-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk badan yang kuat dan sihat.

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

KKLIU 0588/2017
MAL12015013NC

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #4

B-COMPLEX

Lengkap dengan Kesemua Lapan Vitamin B

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda*

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Keistimewaan Shaklee

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten

Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan. Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.

Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat

KKLIU 0610/2017
MAL12035068NCZ

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #5

vitamin untuk orang tua

ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama

Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

KeISTIMEWAAN Shaklee

  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar. Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai tindak balas “turun-naik” manakala untuk Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.*

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #6

vitamin untuk orang tua

VIVIX®

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*

Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #7

vitamin untuk orang tua

VITA-E COMPLEX

Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.1*

Rujukan:
1. Meydani, SN, Meydani M, Blumberg JB, et.al. Vitamin E supplementation and in vivo immune response in healthy elderly subjects: a randomized control trial, Journal of the American Medical Association 1997; 277:1380-1386.

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Keistimewaan Shaklee

  • Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.
  • 65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum.
  • 39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.

KKLIU 0608/2017
MAL12075024NC

 

VITAMIN UNTUK ORANG TUA #8

vitamin untuk orang tua

OSTEMATRIX™

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.*

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembinatulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.

Anda Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat
Kalsium – Bahan asas untuk membina tulang
Magnesium – Membantu menghantar kalsium kepada tulang
Boron – Membantu metabolisme tulang
Vitamin D – Merangsang penyerapan kalsium
Kuprum, Zink and Mangan – Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang

Keistimewaan Shaklee

Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.

Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix® menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12-jam. Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

KKLIU 0604/2017
MAL07081510XC

 

Senarai vitamin untuk orang tua di atas tidak bukanlah disusun mengikut kepentingan. Pada umur emas, keperluan nutrisi seseorang itu meningkat. Jadi, kesemua vitamin di atas diperlukan oleh setiap warga emas kerana masing-masing mempunyai fungsi serta manfaat tersendiri dan saling berkait rapat.

Nota: setiap info tentang vitamin @ suplemen di atas adalah di sokong (endorsed) oleh KKM

 

MEREKA NI SETIA DENGAN SHAKLEE DAN TAK BOLEH MOVE ON

vitamin untuk orang tua

 

KENAPA MEREKA TAK BOLEH MOVE ON?

Mereka setia berbelas dan berpuluh tahun dengan Shaklee kerana KUALITI yang terbukti. Keberkesanan produk Shaklee bukan hanya semata-mata bergantung kepada testimoni pengguna. Tetapi sebelum masuk ke pasaran, ujian klinikal, kajian santifik terperinci dan Landmark Study sudah pun dijalankan untuk menguji tahap keberkesanan dan keselamatan produk Shaklee.

vitamin untuk orang tua
Jadual ini menunjukkan hasil ujian klinikal yang dijalankan oleh pihak ke-3 ke atas produk Shaklee. Bukti jelas menunjukkan individu yang mengambil suplemen selain daripada Shaklee, yang tidak mengambil apa-apa suplemen dan yang mengambil suplemen Shaklee memberi keputusan yang sangat berbeza

Baca lebih lanjut tentang Landmark Study Shaklee.

 

Jika anda ingin mengambil vitamin-vitamin ini tetapi mempunyai bajet tertentu atau masalah kesihatan tertentu yang perlu diberi perhatian, sila WhatsApp saya di 019-7071977 untuk info & konsultasi lanjut.

Baca juga Set Vitamin Untuk Orang Tua (Wanita).

Komen Facebook:
Vitamin Untuk Orang Tua: Lelaki Ini Jatuh Cinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *