Penapis buah pinggang bocor…. sekiranya anda atau sesiapa saja yang yang kenal didiagnos dengan penyakit ini sila jangan berlengah untuk mendapatkan rawatan lanjut daripada doktor.

Pastikan juga anda sentiasa mematuhi arahan daripada doktor terutamanya dalam menepati temujanji dan juga pengambilan ubat-ubatan seperti yang disarankan.

Selain daripada itu, sebagai alternatif anda juga boleh menambahbaik tahap kesihatan melalui pengambilan suplemen semulajadi yang selamat seperti yang dilakukan oleh En. Muhamad Rosdi Ismail sehingga beliau disahkan kembali sembuh daripada penyakit penapis buah pinggang bocor yang dihidapinya tanpa perlu menjalani biopsi.

nephrotic syndrome

PERKONGSIAN TESTIMONI DARIPADA BEKAS PENGHIDAP PENAPIS BUAH PINGGANG BOCOR YANG BERJAYA PULIH DAN TIDAK PERLU MENJALANI BIOPSI

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi “sebeban” ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah. 

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Muhamad Rosdi Ismail

 

IKUTI KISAH & PENGALAMAN EN. MUHAMAD ROSDI ISMAIL YANG PERNAH MENGHIDAP NEPHROTIC SYNDROME ATAU PENAPIS BUAH PINGGANG BOCOR YANG KINI HIDUP SIHAT SEPERTI SEDIAKALA SELEPAS MENGAMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE

 

Baca perkongsian asal kisah beliau dan semoga anda atau sesiapa saja yang sedang menghidap penyakit penapis buah pinggang bocor diberi kesembuhan seperti En. Muhamad Rosdi Ismail.

Ketahui faktor risiko penyakit penapis buah pinggang bocor @ Nephrotic syndrome dan silalah ambil langkah berjaga-jaga.

 

Kat bawah ni ada beberapa lagi testimoni bekas pesakit penapis buah pinggang bocor yang dah berjaya kembali sihat selepas mengambil Vivix.

12705183_10153983833189036_7897879365524283549_n

 

kidney 2

 

 MELABURLAH UNTUK KESIHATAN KERANA IA TIADA GANTI

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp sahaja:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Penapis Buah Pinggang Bocor: Berjaya Pulih Dan Tidak Perlu Menjalani Biopsi

10 thoughts on “Penapis Buah Pinggang Bocor: Berjaya Pulih Dan Tidak Perlu Menjalani Biopsi

 • September 13, 2016 at 9:11 am
  Permalink

  Assalamualaikum..Bagaimana dgn masalah polycystic kidney desease?..daripada artikel2 yg sy baca tiada ubat utk penyakit ini…

  Reply
  • September 19, 2016 at 2:27 am
   Permalink

   Cik / Puan boleh whatsapp saya di 0197071977 untuk info lanjut.
   Terima kasih

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge