TANDA-TANDA TIROID (HYPERTHYROID)

Anda mungkin tidak mengalami sebarang tanda-tanda tiroid @ hyperthyroid. Atau:

  • Anda mungkin merasa gementar, takde mood, lemah dan letih
  • Tangan menggeletar, jantung berdegup pantas atau mengalami kesukaran bernafas
  • Kepanasan dan berpeluh, kulit menjadi kemerah-merahan dan gatal
  • Mengalami keguguran rambut
  • Hilang berat badan walaupun tetap mengambil pemakanan seperti biasa

Jika anda mengalami mana-mana tanda-tanda tiroid di atas, sila berjumpa doktor. Tanpa rawatan, penyakit tiroid @ hyperthyroid boleh menyebabkan masalah jantung, tulang dan yang lebih bahaya adalah thyroid storm…. ni dah kira tiroid tahap paling teruklah.

Dapatkan rawatan dengan segera!

 

SUPLEMEN UNTUK MENYOKONG & TAMBAH BAIK KESIHATAN

tanda-tanda tiroid

 

Penghidap penyakit berkaitan tiroid tak punya banyak pilihan. Pesakit hyperthyroid terutamanya sangat tinggi risiko untuk mendapat kegagalan jantung dan juga kanser tiroid.

Untuk itu, ada pesakit tiroid perlu bergantung dengan ubat untuk seumur hidup.

Dan juga ambil suplemen untuk membantu menyokong kesihatan yang lebih baik.

 

Baca: Cara Atasi Rambut Gugur Bertompok

tanda-tanda tiroid

 

Eskayvie Phytax, jus botani lazat dari gabungan sinergi 12 fitonutrisi terpilih dan terbaik di dunia. Kombinasi kuasa nutrisi semulajadi ini disatukan dalam satu campuran tulen sebagai bahan makanan tambahan yang mampu membantu masalah kesihatan termasuklah penyakit 3 serangkai seperti kencing manis, darah tinggi dan kolesterol.

Lebih 2.5 juta botol telah terjual dan rata-rata pengguna mengatakan Phytax memberi kesan pemulihan yang mengujakan! Eskayvie Phytax sememangnya terbaik dan menjadi pilihan ramai.

Jom berikan diri anda Phytax hari ini.

 

tanda-tanda tiroid

 

HYPERTHYROID?

Hyperthyroid bermaksud kelenjar tiroid kita mengeluarkan lebih hormon tiroid. Kelenjar tiroid terletak dibahagian hadapan leher kita. Berfungsi untuk mengawal metabolisma, memberi keupayaan kepada tubuh untuk memproses makanan kepada tenaga. Ia juga memberi kesan kepada jantung, otot, tulang dan kolesterol.

DIAGNOS

Doktor akan bertanya tentang tanda-tanda yang anda alami dan melakukan pemeriksaan fizikal. Selepas itu, ujian darah akan dilakukan bagi mengetahui kandungan hormon tiroid (T4, T3 & TSH) di dalam tubuh anda.

 

tanda-tanda tiroid

 

tanda-tanda tiroid

 

tanda-tanda tiroid

 

tanda-tanda tiroid

 

tanda-tanda tiroid

 

RAWATAN

Jika tanda-tanda yang anda alami mengganggu anda, doktor mungkin akan memberikan anda pil yang dipanggil beta-blockers. Ini dapat membantu anda untuk merasa lebih selesa. Hyperthyroid boleh menyebabkan masalah lain yang lebih serius, walaupun tanda-tanda penyakit tiroid anda tidak mengganggu, rawatan tetap diperlukan.

Selepas rawatan, ujian darah perlu dilakukan sekurang-kurangnya 3 bulan sekali. Ujian ini untuk memastikan yang hyperthyroid tidak berulang.

Doktor juga perlu memastikan yang tubuh anda mengeluarkan hormon tiroid yang secukupnya. Kadangkala rawatan berjaya merawat hyperthyroid tetap boleh juga menyebabkan masalah sebaliknya dimana hormon tiroid menjadi terlalu sedikit. Jika ini terjadi, anda mungkin perlu mengambil pil hormon tiroid untuk seumur hidup.

Hyperthyroid adalah penyakit kekal. Tetapi ia boleh dikawal dan penghidap hyperthyroid boleh kembali hidup sihat.

Jika tidak dirawat, hyperthyroid boleh membawa kepada masalah jantung yang serius, masalah tulang dan satu keadaan yang merbahaya yang dikenali sebagai ‘thyroid storm’.

 

Baca juga: Bahaya Thyroid Storm

tanda-tanda tiroid

 

Dah cuba macam-macam suplemen tapi keadaan kesihatan anda masih sama? Maknanya anda MESTI CUBA PHYTAX!

 

tanda-tanda tiroid

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan (vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Tanda-Tanda Tiroid, Anda Boleh Sembuh Semula

One thought on “Tanda-Tanda Tiroid, Anda Boleh Sembuh Semula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!