Bila bercakap soal kanser, ramai yang terasa takut dan ngeri sebab penyakit kanser ni dianggap macam hukuman mati mandaroti terhadap seseorang tu. Orang yang diserang kanser biasanya akan down dan hilang harapan untuk hidup.

Betul! Penyakit kanser sangatlah menakutkan sebab ia berlaku secara senyap dan tak bagi chance langsung untuk kita mempertahankan diri. Kanser tahap 4 adalah sangat teruk dan biasanya orang yang disahkan menghidap kanser tahap 4 ni dikatakan dah takde peluang untuk hidup lagi.

Tapi, itu bukan alasan untuk kita berputus asa dan berserah bulat-bulat kepada takdir. Tuhan sentiasa suruh kita berusaha & berkihtiar untuk suatu kehidupan yang lebih baik selagi ada daya.

Kecanggihan teknologi zaman sekarang berikan banyak peluang kepada kita semua untuk mendapatkan kehidupan dan kesihatan yang lebih baik jika kena caranya termasuklah bagi yang pernah atau sedang diserang penyakit kanser.

cancer treatment

APAKAH JENIS RAWATAN KANSER YANG BOLEH DIAMBIL

Ada banyak jenis rawatan kanser dan jenis rawatan kanser tersebut adalah bergantung kepada jenis kanser dan juga tahap kanser yang seseorang itu hidapi.

Antara jenis rawatan kanser yang ada termasuklah:

PEMBEDAHAN – prosedur dimana doktor dan pakar bedah akan membuang kanser daripada badan kita

TERAPI RADIASI – penggunaan radiasi yang tinggi untuk membunuh sel kanser dan mengecutkan tumor

KIMOTERAPI – penggunaan dadah (drugs) untuk membunuh sel kanser

IMUNOTERAPI – membantu sistem imun tubuh untuk melawan kanser

TARGETED THERAPY – ditujukan kepada perubahan sel kanser yang membantu mereka berkembang, terbahagi dan merebak

TERAPI HORMON – memperlahankan atau menghentikan pertumbuhan kanser yang menggunakan hormon untuk berkembang

PEMINDAHAN SEL STEM – langkah memulihkan semula sel stem pembentukan darah yang telah rosak akibat rawatan kanser dengan dos tinggi seperti kimoterapi dan terapi radiasi

UBAT KETEPATAN (PERCISION MEDICINE) – maklumat tentang ketepatan ubatan dalam rawatan kanser adalah sangat penting untuk memastikan jenis rawatan yang dipilih adalah yang paling tepat dan sesuai.

Sesetengah individu yang menghidap kanser hanya akan menjalani satu jenis rawatan kanser sahaja. Tapi kebanyakannya akan mendapat beberapa kombinasi rawatan seperti pembedahan berserta kimoterapi dan/atau terapi radiasi.

Bila seseorang itu memerlukan rawatan untuk kanser, ada banyak perkara yang perlu diambil kira. Memang normal lah kalau terasa keliru dan risau. Jadi, nasihat daripada doktor pakar sangatlah penting supaya rawatan yang diambil dapat membantu anda kembali sihat seperti sediakala.

Terkena serangan kanser bukanlah bermakna seseorang itu bagai dijatuhkan hukuman mati kerana telah ramai antara mereka yang pernah diserang kanser dan ada juga yang telah bertarung dengan kanser tahap 4 dapat kembali sihat dan menjalani kehidupan normal.

Ini adalah diantaranya:

kanser tahap 4

 

ovarian cancer

 

master law sc

 

Itu hanya 3 diantara perkongsian berita gembira daripada bekas-bekas pesakit kanser yang kini dah pulih dan dapat menjalani kehidupan macam orang lain yang sihat.

Apa yang mereka buat dan jenis rawatan kanser yang macam mana mereka jalani sampaikan berjaya pulih daripada penyakit yang sangat ditakuti semua orang ni?

Mereka berikhtiar melalui pengambilan suplemen yang betul dan berkuasa dalam menentang kanser iaitu VIVIX!

 

KEHEBATAN VIVIX

Vivix dihasilkan daripada 4 bahan semulajadi utama iaitu anggur muscadine, lobak unggu, European elderberry dan Japanese knotweed @ polygonum cuspidatum.

Anggur muscadine mengandungi antioksidan yang tinggi, phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, Alzheimer’s (nyanyuk) dan penyakit kronik yang lain.

Satu kajian yang diterbitkan dalam “Journal of Agricultural and Food Chemistry” mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Ellagic acid mampu untuk menyekat penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Kanser Research). Anggur muscadine juga mengandungi 2 kali ganda lebih vitamin C. Hidangan 35 biji anggur muscadine memberikan 14 miligram antioksidan atau 23% nilai harian yang dicadangkan untuk diet 2,000-kalori.

 

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN KERANA IA TIADA GANTI

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Jenis Rawatan Kanser & Kisah Mereka Yang Telah 100% Pulih Daripada Penyakit Kanser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *