Bila cerita pasal nak menguruskan badan orang akan sentuh bab diet.. diet… diet.. jaga makan… kena ambik makanan sihat, kena senaman.. kena itu dan ini. Betul tak?

Tapi apa sebenarnya makanan diet yang betul-betul boleh bantu kita untuk menguruskan badan dengan cara yang selamat & berkesan? Diet macam mana yang kita kena amalkan? Apa pulak kaitan Leucine & Resveratrol yang saya sebutkan pada tajuk entry ni dengan makanan diet dan cara menguruskan badan?

APA YANG SPECIAL SANGAT LEUCINE & RESVERATROL NI?

Salah satu produk hebat daripada Shaklee untuk turunkan berat badan atau shape up untuk dapatkan bentuk badan yang mantap adalah CINCH SHAKE.

Cinch Shake ni adalah sumber protein yang mengandungi leucine dirumus khas untuk kuruskan badan dan pembinaan otot.

cinch-shake-mix

 

Kenapa istimewa sangat leucine ni?

APAKAH LEUCINE?

Leucine adalah salah satu asid amino perlu (kumpulan protein) yang sangat penting untuk badan kita. Badan kita tak mampu untuk hasilkan leucine ni dengan sendirinya jadi kita perlu dapatkan ia dari sumber makanan dan diet harian.

APAKAH FUNGSI LEUCINE?

Ia berfungsi untuk memulakan pembinaan sel dalam otot kita (muscle synthesis)

Secara ringkasnya:

LEUCINE

  • Penting dan perlu ada untuk memulakan proses muscle synthesis (proses pembinaan otot)
  • Merangsang penyingkiran lemak (fat loss) pada tahap selular. Maknanya penurunan berat badan berlaku secara betul iaitu melalui kehilangan lemak dan bukan kehilangan otot.
  • Meningkatkan metabolisma untuk membolehkan badan membakar lebih banyak kalori. Lebih banyak kalori yang dibakar maka lebih cepatlah proses penyingkiran lemak dan lebih cepatlah juga penurunan berat badan berlaku.
  • Bila leucine diambil sekaligus dengan resveratrol dalam kuantiti tertentu, semua proses di atas akan menjadi jauh lebih efisien.

resveratrol

Nota: resveratrol adalah komponen penting yang terdapat dalam Vivix Shaklee

Soooo, orang yang mengamalkan pengambilan Cinch Shake dan Vivix sebagai suplemen / makanan diet secara konsisten akan lebih mudah mencapai kejayaan penurunan berat badan melalui FAT LOSS (penyingkiran lemak) especially bila digabungkan pulak dengan diet rendah kalori dan senaman!

Kat bawah ni saya share beberapa testimoni mereka yang dah berjaya menguruskan badan dengan Shaklee:

lelaki cinch

“saya memang ke gym twice a week.. kalo balik gym keesokan nyer mesti susah ke toilet bila saya buat senaman perut… dengan ada nyer Herb-Lax segalanya berjalan lancar.. saya jugak ambik Cinch Cafe Latte (salah satu perisa Cinch Shake selain Vanilla & Chocolate) sedap memang mengenyangkan lepas abiskan masa di gym……………………… niat dihati nak loss 10kg lagi.. walaupun dah buang berat sebanyak 50kg dari berat sebelum ni (128kg)”

Cinch berat badan

“Mak saya mengalami lebihan berat badan… Doc mengarahkan dia menurunkan berat badan… Saya pun cadangkan agar mak saya ambil set Lecithin + Herb-Lax + Cinch… Dalam 2 minggu berat beliau turun 1.8kg.. Sedangkan selama ni berat mak saya cukup susah nak turun”

testi-cinch-shake-03
Ini antara mereka yang dah berjaya menguruskan badan dengan Cinch Shake Shaklee

 

 

Jadi, apa tunggu lagi? Wajiblah dapatkan Cinch Shake dan Vivix hari ni jugak kalau anda memang tengah tercari-cari suplemen untuk membantu diet anda untuk menguruskan badan tu. Paling penting ia DIJAMIN SELAMAT, SEMULJADI & BERKESAN.

Turunkan berat badan bukan semata-mata untuk nampak cantik… tapi yang paling penting sekali ialah untuk kesihatan. Betul tak?

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN KERANA IA TIADA GANTI

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

 

Komen Facebook:
Makanan Diet Untuk Turunkan Berat Badan: Leucine & Resveratrol
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *