Kenapa atau bagaimana bintik hitam di muka boleh terjadi? Adakah kerana anda tidak mencuci muka dengan betul atau anda tersalah makan?

Bintik hitam di muka merujuk kepada pigmentasi kulit yang kerap berlaku pada wanita pertengahan umur.

Bintik hitam atau dikenali juga sebagai pigmentasi berlaku apabila tompokan melanin yang terhasil berkumpul di kawasan tertentu pada kulit. Ia boleh terjadi di dahi, muka atau tulang pipi.

Sesetengah bintik hitam pula mungkin petanda kepada masalah kulit yang lebih serius. Oleh itu anda perlu berunding dengan pakar dermatologi jika anda rasa seperti ada yang tak kena.

 

bintik hitam di muka

 

BAGAIMANA CARA MELAWAN BINTIK HITAM DI MUKA?

 • PAKAI SUNBLOCK: pastikan anda sentiasa memakai sunblock dengan SPF yang mencukupi setiap kali sebelum keluar dari rumah. Paling minima adalah SPF30 dengan perlindungan UVA & UVB.
 • POLIFENOL: Polifenol adalah bertujuan untuk menyekat penghasilan tyrosinase enzyme yang berlebihan. Tyrosinase enzyme yang berlebihan akan menggalakkan penghasilan melanin berlebihan juga. Ini akhirnya akan menjadi bintik hitam di muka atau jeragat.
 • MINYAK CASTOR: Ia mempunyai bahan-bahan yang kuat untuk menangani bintik penuaan atau bintik hitam di muka. Anda perlu menyapukan minyak kastor menggunakan kapas bersih ke kawasan yang terjejas 2 kali sehari.

Baca Kenapa Jeragat Susah Hilang

 

 • EKSTRAK TEH HIJAU: Ia mengandungi antioksidan yang menghilangkan radikal bebas dan memperlahankan proses penuaan. Ekstrak teh hijau juga merangsang pengeluaran kolagen yang sihat.
 • VITAMIN E: Ia membantu dalam penghapusan radikal bebas yang mempercepatkan proses penuaan yang membuat kedutan dan bintik hitam di muka lebih jelas. Ia juga merupakan antioksidan dan pelembab. Luka akibat terbakar atau sunburn juga akan lebih cepat hilang dengan menggunakan vitamin E.
 • ALOE VERA: Terkenal kerana keupayaannya untuk menghilangkan parut, Aloe Vera boleh digunakan untuk mengurangkan bintik hitam di muka. Sapukan gel Aloe Vera segar perlahan-lahan di kawasan yang terjejas dan dibiarkan selama 30 minit sebelum mengelapnya.
 • RAWATAN LASER: Kaedah ini menggunakan kuasa laser untuk membunuh sel penghasil melanin. Kaedah ini biasanya mahal dan ada yang menyakitkan. Ia membantu menghilangkan bintik hitam di muka selepas anda melakukan beberapa sesi rawatan. Ia tidak mempunyai kesan sampingan yang besar tetapi perubahan warna kulit mungkin berlaku dan risiko untuk bintik hitam di muka muncul semula sentiasa ada.
 • KRIM PENCERAH KULIT: Krim ini biasanya mengandungi campuran bahan-bahan yang diperlukan oleh kulit anda untuk kekal sihat dan berseri. Ia menawarkan bahan-bahan penting untuk membantu dalam menghapuskan bintik hitam di muka, jerawat, parut dan kedutan. Tapi, sila berhati-hati dengan bahan kimia berlebihan yang mungkin terkandung dalam krim pencerah kulit ini. Anda harus bijak memilih.

 

TAPI…

Anda seorang yang berkerjaya dan sentiasa sibuk. Pasti anda tidak ada banyak masa untuk melakukan regim penjagaan kulit yang begitu renyah.

Anda rasa leceh sebab terlalu banyak produk yang perlu diambil atau disapu bagi menghilangkan bintik hitam di muka anda. Tapi, takkan anda hanya nak biarkan bintik hitam di muka anda tu terus mencacatkan penampilan anda sedangkan anda perlu berhadapan dengan ramai orang setiap hari.

Ada pula teknik yang mahal atau mungkin menyakitkan.

Tak kurang juga krim pencerah yang bahan kimia terlarangnya diselindung oleh pengeluar.

 

Mahukah anda jika anda boleh dapat penyelesain hanya dengan 1 suplemen hebat sahaja?

 

bintik hitam di muka

bintik hitam di muka

 

VIVIX UNTUK MENGHILANGKAN BINTIK HITAM DI MUKA & KEKAL AWET MUDA

 • Disokong oleh 6 paten
 • Semua campuran semulajadi polifenol yang kuat
 • Kuasa antioksidan yang sangat kuat
 • Berasaskan anggur muscadine – salah satu daripada buah-buahan yang paling luar biasa dan yang paling berkuasa
 • Proses pengekstrakan yang dipatenkan untuk mengekalkan polifenol bioaktif

Mengikut sains, Polyphenols & Flavonoids terbukti dapat menghalang penghasilan tyrosinase enzyme.

Apa kaitan tyrosinase enzyme dengan bintik hitam di muka atau jeragat?

Tyrosinase enzyme adalah enzim yang yang bertanggungjawab menghasilkan melanin.

Dengan kata mudah.. kurangkan tyrosinase enzyme, melanin akan berkurang. Apabila melanin berkurang, bintik hitam dan jeragat juga kurang terhasil.

Baca tentang Perbezaan & Keistimewaan Shaklee

 

Lihatlah hasilnya!

bintik hitam di muka

Lihat Testimoni Vivix penuh DISINI

bintik hitam di muka

ATAU

bintik hitam di muka
WhatsApp saya di 019-7071977 untuk info lanjut / order Vivix
Komen Facebook:
Bintik Hitam Di Muka Dihilangkan Tanpa Laser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *