Mungkin ramai yang teragak-agak bila nak buat bisnes sebab memikirkan modal. Bila sebut jer bisnes, perkara pertama yang terlintas difikiran adalah duit untuk modal kan? Ada ke bisnes modal kecil yang paling best dan sesuai untuk siapa-siapa saja yang rajin dan bersemangat untuk berjaya?

Biasanya modal yang diperlukan tu besar pulak. Bukan semua orang mampu… maka terbantutlah hasrat nak ada bisnes macam orang lain.

Tunggu!

Tahu tak… sebenarnya ada bisnes modal kecil. Sangat kecil hinggakan pulangan bulan pertama berbisnes pun dah boleh cover balik modal tu.

Apa dia bisnes modal kecil tu?

=> Bisnes modal kecil dengan Shaklee

Modal komitmen untuk mulakan bisnes Shaklee cuma RM68.90 yang perlu dibayar sebagai yuran untuk menjadi ahli saja. (tambah kos pos RM10.60 untuk urusan melalui pos).

Apakah faedah menjadi ahli Shaklee yang buat bisnes?

 

FAEDAH AHLI UNTUK YANG BERBISNES

  1. Dapat KEUNTUNGAN daripada harga runcit sehingga lebih kurang 20%
  2. CASH BONUS daripada penjualan produk (dikira daripada jumlah UV terkumpul setiap bulan – kelayakan UV minima untuk mendapat BONUS ialah 150UV) – % BONUS semakin tinggi apabila UV terkumpul juga tinggi bermula 5% – 21%
  3. Pengedar yang mencapai rank sekurang-kurangnya Supervisor akan mendapat ganjaran EXTRA daripada Shaklee
  4. BONUS kempimpinan (leadership BONUS).
  5. CAR BONUS – Shaklee tak beri kereta tapi Shaklee beri imbuhan dalam bentuk wang tunai yang dikategorikan sebagai bonus kereta. Tapi terpulang kepada kita nak buat apa pun dengan duit tu.. Shaklee tak halang sebab ia hak kita.
  6. Convention – insentif PERCUTIAN PERCUMA di luar Negara atau UMRAH & ZIARAH untuk diri sendiri / keluarga (mengikut kelayakan).

bisnes modal kecil

NOTA PENTING!

Untuk menjadi ahli Shaklee dan dalam pada mencari bisnes modal kecil tu, anda perlu berdaftar dengan seseorang yang sudah pun menjadi ahli atau dikenali juga sebagai UPLINE. Kenapa? Kerana Shaklee adalah Networking System atau sistem rangkaian, jadi anda perlu bernaung dibawah mana-mana ahli sedia ada sekarang (UPLINE) dan begitulah seterusnya, dimana anda juga nanti boleh mendaftarkan orang lain dibawah anda pula. Cara jadi ahli Shaklee yang digunakan juga adalah sama.

Baca Tips Memilih Bisnes MLM supaya tak kena tipu

TAPI…. ini bukan bermakna seseorang ahli itu akan mendapat keuntungan atau komisen setiap kali mendaftarkan ahli baru dibawahnya. Tidak sama sekali. Shaklee tidak mengamalkan sistem untung atas angin kerana ia juga salah disisi Islam.

Ia hanya bertujuan supaya ahli baru ada seseorang yang boleh dirujuk jika memerlukan apa-apa khidmat nasihat tidak kiralah samada untuk cara-cara pengambilan / penggunaan produk ataupun tunjuk ajar untuk berbisnes. Shaklee ibarat mewakilkan setiap ahlinya yang berpengalaman untuk menggalas tugasan ini supaya ia akan lebih personalised (secara peribadi) kerana mana mungkin Shaklee melayan semua pertanyaan puluhan ribu ahlinya.

Jadi, adalah sangat penting untuk anda memilih upline yang betul, upline yang serius dalam Shaklee terutamanya jika anda ingin menjadi pelanggan setia Shaklee atau ingin memulakan bisness Shaklee. Ini kerana, jika anda tersilap daftar dengan upline yang aktif suam-suam kuku, suatu hari nanti anda berisiko untuk kehilangan orang yang boleh membimbing anda. Ini akan merugikan diri anda sendiri kerana waktu itu, anda mungkin akan hilang arah dan terpaksa mencari orang lain untuk mendapatkan bimbingan.

Baca cara Daftar Ahli Shaklee

BIMBINGAN PERCUMA BUAT BISNES MODAL KECIL – SHAKLEE

Sebelum saya beri sebab kenapa anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan saya, izinkan saya memperkenalkan diri terlebih dahulu.

Nama saya Norhasnida Binti Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Sudah bersama Shaklee sejak tahun 2012. Tujuan asal menjadi ahli dulu adalah hanya untuk membuat belian kegunaan diri sendiri sahaja, tetapi apabila melihat peluang-peluang yang Shaklee tawarkan kepada ahlinya yang berbisnes, saya terus melangkah ke dunia bisnes Shaklee. Mula serius dalam bisnes Shaklee lebih kurang 2 tahun selepas menjadi ahli dan masih menjalankan bisnes Shaklee secara part-time kerana saya masih bekerja.

KENAPA MEMILIH SAYA  SEBAGAI UPLINE UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE?

Kerana saya serius ingin membantu sesiapa saja yang juga serius untuk mengubah tahap kesihatan & ekonomi keluarga mereka melalui Shaklee.

Shaklee telah memberikan saya pendapatan sampingan 4 angka walaupun hanya menjalankan bisnes secara part-time, jadi saya juga mahu orang lain turut dapat apa yang saya sudah dapat. Sekarang saya sudah menjalankan bisnes Shaklee sepenuh masa. Saya sudah bersara daripada kerja makan gaji..

Jom! bersama-sama dengan saya membina sebuah legasi bisnes yang boleh kita wariskan kepada anak cucu kerana bisnes Shaklee ini bersifat kekal & semakin berkembang apabila diusahakan secara serius. Bimbingan bisnes daripada saya adalah percuma. BUILT TO LAST! bersama Shaklee & saya.

 

bisnes modal kecil

WhatsApp saya di 019-7071977 selepas mendaftar / untuk mendaftar sebagai ahli dan supaya saya boleh guide anda memulakan bisnes Shaklee.

 

Komen Facebook:
Bisnes Modal Kecil Boleh Bagi Pulangan Besar
Tagged on:     

One thought on “Bisnes Modal Kecil Boleh Bagi Pulangan Besar

  • September 3, 2017 at 5:59 pm
    Permalink

    saya rasa cik nieda ni memang power blogging, orangnya hebat dan cantik, semoga terus sukses

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *