Semua orang mesti ambil langkah dan cara cegah Influenza A kerana kes jangkitan Influenza seperti tak pernah sepi dan selalu meningkat di Malaysia hingga mengundang kerisauan. Bukan sahaja boleh menjangkiti saluran pernafasan, virus Influenza mampu mengganggu sistem pertahanan badan, mengakibatkan pelbagai komplikasi lain seperti keradangan pada tisu, otot serta organ-organ lain.

Persiapkan diri dengan imun badan yang kuat, pastikan anda sentiasa bersedia untuk melawan jangkitan virus yang sentiasa berada di sekeliling anda. Di samping menjaga kesihatan luaran dengan pemakaian pelitup muka, penjagaan kebersihan serta bersenam, perkuatkan juga perlindungan dalaman.

 

cara cegah Influenza A

 

AWAS!!! KES INFLUENZA!!

Penyakit yang datang daripada virus & bakteria yang kita tak nampak ni susah nak dikawal. Ibu Ayah perlu sentiasa perhatikan sekiranya anak-anak atau diri anda sendiri mempunyai gejala-gejala seperti berikut:

  • Demam
  • Sakit tekak
  • Batuk
  • Sakit badan
  • Susah bernafas
  • Selesema
  • Sakit perut/Cirit birit
  • Sakit kepala

Bertindak segera!

Tingkatkan tahap imun badan anda serta insan tersayang dengan Diffenz dan Diffenz Junior. Formulasi yang diperkaya dengan ramuan superfood seperti Cendawan Susu Harimau mampu meningkatkan sistem pertahanan badan anda sekali gus melindungi daripada jangkitan Influenza.

 

CARA CEGAH INFLUENZA A

Terdapat beberapa cara dan tips yang ada boleh lakukan untuk mencegah Influenza A.

1. Vaksinasi: Mengambil vaksin influenza mengikut saranan dapat membantu melindungi diri dari jenis-jenis flu termasuk influenza A.

2. Cuci Tangan: Amalkan mencuci tangan dengan kerap, terutamanya selepas bersin atau batuk, untuk menghindari penularan virus.

3. Elak Sentuhan Wajah: Hindari menyentuh mata, hidung, dan mulut dengan tangan yang tidak bersih.

4. Elakkan Penyebaran: Tutup mulut dan hidung dengan tisu atau lengan baju ketika batuk atau bersin, untuk mengurangkan penyebaran virus.

5. Jaga Jarak: Elakkan daripada berdekatan dengan orang yang sakit untuk mengurangkan risiko penularan.

6. Amalkan Kekerapan Bersihkan Permukaan: Bersihkan dan sapu permukaan yang kerap disentuh seperti meja, telefon, dan pemegang pintu.

7. Amalkan Gaya Hidup Sihat: Makan makanan seimbang, cukup tidur, dan senaman berkala dapat membantu memperkuat sistem imun.

Ingatlah bahawa langkah-langkah ini membantu mencegah influenza A dan jangkitan lain. Jika ada gejala seperti demam, batuk, dan selsema, elakkan daripada berdekatan dengan orang lain dan dapatkan rawatan perubatan.

 

cara cegah Influenza A

 

ANAK KEMBALI AKTIF

Menjadi seorang ibu tentunya kesihatan anak paling diutamakan. Ibu ini telah memberikan Diffenz Junior kepada anaknya yang dijangkiti Influenza A.

”….lepas bagi vitamin, Alhamdulillah malam tu muka dia dah tak pucat, kembali aktif seperti biasa.”

Betapa leganya rasa si ibu bila mana anak yang disayangi kini kembali sihat seperti sedia kala.

Diffenz Junior yang diformulasikan dengan Cendawan Susu Harimau, Buah Camu-Camu, Vitamin C dan D, Kolostrum serta kaya dengan Multivitamin dan Multimineral ini dapat membantu menguatkan sistem imun badan kanak-kanak sekali gus menyokong kesihatan secara menyeluruh.

Ibu-ibu diluar sana, jangan ketinggalan untuk dapatkan Diffenz Junior untuk sistem dalaman anak-anak. Lindungi anak-anak agar mereka menjadi lebih sihat dan aktif.

 

cara cegah Influenza A

 

Cepat Je Recover Lepas Kena Jangkitan

Setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Yang Maha Esa, apabila anak diberikan kesembuhan segera walapun perlu warded disebabkan oleh jangkitan Influenza A & Respiratory Syncytial Virus (RSV).

 

cara cegah Influenza A

 

IBU AYAH DAH DAPATKAN DIFFENZ JUNIOR UNTUK ANAK-ANAK?

Diffenz Junior adalah vitamin terbaik keluarkan Eskayvie untuk kuatkan ketahanan badan anak-anak.

🍊Rasa oren yang super lazat!
🍊Tiada tambahan gula, selamat untuk gigi anak
🍊Kaya dengan Vitamin C & D serta Multivitamin
🍊Antioksidan tinggi daripada buah Camu-camu
🍊Tanpa pewarna dan pengawet
🍊Bebas gluten dan laktosa
🍊Sesuai untuk anak-anak bermula umur 2 tahun

Anak anak pasti sukakannya!

Jom! ibu ayah berikan perisai buat anak-anak anda. Insy-Allah ikhtiar dan cara cegah Influenza A terbaik!

 

cara cegah Influenza A

 

cara cegah Influenza A

 

cara cegah Influenza A

 

cara cegah Influenza A

 

cara cegah Influenza A

Lihat juga: Testimoni DIFFENZ Junior Lebih Banyak Lagi

 

Ibu Ayah, segera dapatkan DIFFENZ Junior untuk anak-anak ye. Ia adalah salah satu cara cegah Influenza A paling mudah. WhatsApp saya sekarang!

Klik gambar di bawah untuk dapatkan link whatsapp

 

cara cegah Influenza A

 

Komen Facebook:
Cara CEGAH Influenza, Kuatkan Pertahanan Tubuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!