Ibu ayah mesti harapkan anak-anak belajar bersungguh-sungguh dan berjaya dalam pelajaran. Tapi ada ketikanya, mereka juga menghadapi kesukaran untuk memahami subjek pelajaran di kelas. Ibu ayah boleh bantu mereka dengan berikan mereka vitamin minda untuk pelajar supaya mereka boleh kekal fokus dan bantu kuatkan daya ingatan.

Ibu ayah tak perlu lagi sedih kerana melihat anak kecewa setelah berusaha belajar bersungguh-sungguh.

Selain mengulang kaji pelajaran, amatlah penting untuk ibu ayah menyokong nutrisi harian anak terutama nutrisi buat minda mereka. Otak amat memerlukan nutrisi yang mencukupi apatah lagi di fasa tumbesaran yang berlaku dengan laju.

Anak-anak sering memilih makan atau kurang mengambil makanan seimbang cenderung untuk mengalami masalah kekurangan nutrisi menyebabkan pelbagai simptom termasuklah mudah letih, tak boleh fokus, sukar memahami ilmu baru sehingga mengganggu proses pembelajaran.

Nak bantu anak-anak?

Jom! ibu ayah, berikan mereka Eskayvie MINDTROPIC yang mengandungi nutrien penting untuk meningkatkan aktiviti sel otak, mengatasi stress, mengatasi masalah susah tidur malam supaya anak-anak segar ketika bangun pagi nak ke sekolah.

Jangan risau, anak pasti gemarkan MINDTROPIC ni. Mindtropic adalah pil jenis kunyah rasa buah peach yang sedap!

 

Selain daripada amalkan pengambilan vitamin minda untuk pelajar (MINDTROPIC) secara konsisten, berikut saya kongsikan juga beberapa tips berguna untuk pelajar:

1. Buat Jadual dan Atur Masa: Rancang jadual harian atau mingguan supaya dapat uruskan waktu dengan baik antara kelas, ulangkaji, aktiviti sosial, dan rehat.

2. Berikan Keutamaan Kepada Kesihatan: Pastikan dapat tidur yang cukup, makan dengan seimbang dan bersenam. Kesihatan yang baik membantu prestasi akademik dan kesejahteraan secara keseluruhan.

3. Berkongsi Pengetahuan: Berkongsi idea dan pengetahuan dengan rakan sekelas atau study group boleh membantu pemahaman dan persiapan untuk peperiksaan.

4. Hadir ke Kelas dan Berinteraksi: Kehadiran ke kelas dan berinteraksi dengan guru atau pensyarah dan rakan sekelas membantu meningkatkan pemahaman dan membina rangkaian sosial.

5. Gunakan Sumber Belajar: Manfaatkan buku teks, sumber online, video pembelajaran dan perpustakaan untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam.

6. Amalkan Teknik Kajian Yang Berkesan: Cubalah pelbagai teknik kajian seperti mind mapping, membuat nota ringkas, mengulang kaji secara berkala dan menjelaskan kepada rakan untuk membantu pemahaman dan ingatan.

7. Hindari Penangguhan: Elakkan menangguhkan tugasan. Mulakan tugasan lebih awal untuk mengurangkan tekanan dan meningkatkan kualiti hasil kerja.

8. Berhemah Dalam Penggunaan Teknologi: Elakkan gangguan daripada handphone atau komputer ketika belajar. Tetapkan had masa untuk penggunaan media sosial.

9. Carilah Bantuan Apabila Diperlukan: Jangan malu untuk bertanya kepada guru atau pensyarah atau rakan jika anda memerlukan bantuan. Di samping itu, khidmat sokongan pelajar boleh memberi bantuan dalam pelbagai aspek.

10. Sertai Aktiviti Luar Kelas: Sertai kelab atau persatuan yang berkaitan dengan minat anda. Aktiviti sosial dan kokurikulum boleh membantu mengimbangkan hidup pelajar.

11. Jaga Keseimbangan Emosi: Amalkan teknik menangani stres seperti senaman atau melakukan aktiviti yang anda suka untuk menjaga keseimbangan emosi.

Ingatlah bahawa setiap individu mempunyai kaedah pembelajaran yang berbeza, jadi cuba pelbagai pendekatan dan cari yang paling sesuai dengan diri masing-masing.

 

vitamin minda untuk pelajar

 

KELEBIHAN & MANFAAT BAHAN-BAHAN DALAM MINDTROPIC – VITAMIN MINDA UNTUK PELAJAR

Ahswaganda KSM-66
Bahan aktif berpaten dan berkualiti tinggi dari India ini bertindak sebagai adaptogen (bahan semulajadi yang dapat membantu badan manusia menyesuaikan diri dengan tekanan fizikal, mental dan persekitaran) yang dapat mengurangkan symptom berkait dengan stress, keresahan dan kemurungan.

Phosphatdylserine
‘Super brain booster’ (penggalak minda) yang amat penting bagi mengekalkan kesihatan dan struktur set otak bagi menyokong daya ingatan, konsentrasi dan ketajaman minda dalam berfikir.

Bacopa monnieri
Tumbuhan yang dikenali sebagai Brahmi ini dikaji dapat membantu dalam regenerasi sel otak. Herba yang kaya dengan antioksidan ini menyokong fungsi kognitif, emosi dan memori.
Kognitif merujuk kepada proses berfikir, persepsi, pemahaman dan pengetahuan dalam aktiviti otak manusia. Ia melibatkan segala yang berkaitan dengan penerimaan, pemprosesan, penyimpanan, dan penggunaan maklumat.

Magnesium
Komponen yang terlibat dalam lebih 600 tindakbalas sel badan, sekaligus menjadikan mineral ini penting untuk kesihatan otak, membantu pembelajaran dan meningkatkan kualiti tidur.

Selenium
Bertindak sebagai ‘neuroprotector’ (pelindung sel neuron) dalam mencegah kerosakan sel daripada tekanan oksidatif dan keradangan. Ia juga dapat melindungi otak daripada kemerosotan kognitif akibat penuaan.

  • 100% bahan semulajadi
  • Sesuai untuk 18 tahun keatas
  • Rasa buah peach yang sedap
  • Tanpa perasa & pewarna tiruan
  • Tanpa gula tambahan
  • Pengiktirafan kilang oleh European Quality Award

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

 

vitamin minda untuk pelajar

Lihat juga: Testimoni MINDTROPIC Untuk Atasi Susah Tidur Malam

 

Nak bantu anak-anak kekal fokus dalam kelas? Nak mereka lebih mudah ingat apa yang diajar oleh Guru atau Pensyarah? Nak mereka tidur lebih lena dan segar ketika bangun pagi nak pergi ke kelas?

Wajiblah jadikan vitamin minda untuk pelajar – MINDTROPIC sebagai teman baik!

 

vitamin minda untuk pelajar

 

Komen Facebook:
Vitamin MINDA Untuk Pelajar Kuatkan Daya Ingatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!