Kulit muka rosak akibat pernah menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia sebelum ni? Oh NO!… apa nak buat dan macam mana cara pulihkan kulit muka rosak ni dan nak kembalikan semula kulit yang sihat?

Langkah PERTAMA yang anda kena buat adalah BUANG semua produk yang ada bahan kimia tu. Jangan gunakan lagi.

Kedua, bertukar kepada produk yang betul-betul diuji secara klinikal dan dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi (pastikan yang terbukti yer.. bukan sekadar cakap mulut atau ayat-ayat manis penjual saja).

Dapatkan produk daripada syarikat yang ada kredibiliti dan sudah terkenal dengan produk-produk semulajadinya. Bukan syarikat yang baru hidup 2 3 tahun dan tak tahu mana asal usul pengeluar atau ’saintis’ mereka.

cara pulihkan kulit muka rosak
Shaklee menjalankan lebih 350 ujian bagi setiap bahan yang bakal digunakan untuk menghasilkan produk-produknya

 

BAGAIMANA CARA PULIHKAN KULIT MUKA ROSAK AKIBAT BAHAN KIMIA?

Untuk memulihkan kulit muka rosak terutamanya lapisan luar kulit memerlukan produk yang betul dan ianya juga haruslah bertindak secara lembut dan diformulasikan oleh saintis bertauliah (bukan saintis belakang rumah yer).

Walaupun anda rasa anda telah menggunakan produk yang baik – kerana anda beli dari spa, kerana doktor yang rekomen, kerana artis pun guna produk tu atau kerana ia mahal – SEBENARNYA banyak produk hanya mengandungi terlalu sedikit atau hampir tiada bahan bermanfaat untuk kulit malah sesetengahnya pula mengandungi bahan yang boleh merosakkan kulit.

cara pulihkan kulit muka rosak
12 bahan kimia popular yang biasa digunakan dalam produk kecantikan kulit

 

FAKTA MENGEJUTKAN! Penggunaan harian produk yang bermasalah boleh membawa kepada kerosakan lapisan luar kulit yang anda sebenarnya sedang cuba untuk perbaiki tu. Konon nak repair, tapi sebaliknya pula yang jadi kan?… Ditambah lagi dengan proses penuaan, kulit menjadi semakin lemah dan tak mampu untuk menghalang serangan-serangan daripada persekitaran yang merosakkan. Jadi, janganlah salah pilih cara pulihkan kulit muka rosak dengan menambahkan lagi kerosakan tu tanpa kita sedar.

Berikut saya kongsikan langkah-langkah mudah yang boleh diambil untuk memastikan anda semua memilih produk yang betul untuk tujuan penjagaan rutin harian kulit yang tidak akan membuatkan kulit anda rosak:

 1. Kenalpasti dan buat kajian tentang syarikat pengeluar produk yang ingin anda beli. Pastikan syarikat tersebut mempunyai kredibiliti yang tinggi dan terbukti menghasilkan produk yang bermutu tinggi, selamat & semulajadi
 2. Ambil tahu tentang setiap satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk tersebut
 3. Elakkan memilih produk yang boleh memberi kesan segera kerana pemulihan dan kecantikan kulit seharusnya berlaku sedikit demi sedikit tetapi konsisten & berpanjangan.
 4. Elakkan daripada memilih produk yang mengandungi pewangi kerana produk yang wangi menandakan penggunaan bahan kimia yang tinggi.
 5. Lindungi kulit setiap hari dengan penggunaan sunblok yang baik – sekurang-kurangnya SPF15. Selain daripada penuaan, matahari adalah punca utama kepada jeragat.
 6. Elakkan daripada menggunakan skrub yang kasar kerana ia boleh mengeringkan kulit dan membuatkan lapisan luar kulit mengelupas.

 

NUTRIWHITE SHAKLEE – PRODUK PENJAGAAN WAJAH YANG BERASASKAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI & BEBAS DARIPADA KIMIA MERBAHAYA

 

Ciri-ciri istimewa NutriWhite Shaklee

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

 • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
 • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
 • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
 • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
 • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
 • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit
 • Kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.
 • Mengandungi Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona, menghaluskan tekstur kulit, mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
 • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
 • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
 • Kudzu untuk menegangkan dan mencerahkan kulit
 • Marshmallow untuk membekalkan lembapan penting
 • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
 • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
 • Rumusaan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan
 • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
 • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin

 

Tak ada syarikat pengeluar produk penjagaan kecantikan wajah yang menghasilkan produk berasaskan bahan-bahan semuljadi sebegini banyak kan? Digabungkan pula dengan teknologi dan kehebatan sains Shaklee yang sudah terkenal sejak lebih seratus tahun dulu, ia menjadi produk yang terbaik yang boleh anda berikan kepada kulit anda. Jadi, cara pulihkan kulit muka rosak menjadi lebih mudah dengan NutriWhite Shaklee!

Apa kata mereka yang sudah menggunakan NutriWhite Shaklee?

cara pulihkan muka rosak

 

KENAPA MESTI BELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA?

Dapatkan konsultasi eksklusif secara berterusan apabila membuat belian produk Shaklee melalui saya. Dan dapatkan juga tawaran-tawaran dan diskaun hebat yang Shaklee berikan kepada semua penggunanya yang berdaftar sebagai ahli.

 

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Cara Pulihkan Kulit Muka Rosak Akibat Bahan Kimia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *