Jamu untuk wanita menopause. Biasanya apabila sebut je JAMU, mesti akan ada rasa dan bau yang tak berapa best kan? Orang dulu-dulu biasanya tak kisah sangat bab bau-bau atau rasa jamu ni tapi bagi wanita moden macam payah sikit nak terima.

Lebih-lebih lagi kalau jamu tu jenis cecair yang kena minum, masa lalu kat tekak tu aduhaiiiii! terkebil-kebil mata dibuatnya.

Tapi, tau tak sebenarnya ada jamu untuk wanita menopause yang takde rasa atau bau jamu pun!

Ye, dengan kecanggihan teknologi zaman sekarang walaupun bahan-bahan jamu tu daripada herba, tak semestinya kita kena rasa seksa nak menelan, nak hadap bau dan rasa yang pahit atau tak sedap.

 

jamu untuk wanita menopause

 

REVERSE CAPSULE ESKAYVIE

JAMU UNTUK WANITA MENOPAUSE KEKAL HEBAT & TINGKATKAN KESIHATAN DIRI LUARAN DAN DALAMAN, MOOD PUN BEST!!!

Manfaat Reverse Capsule daripada sumber herba asli Ubi Bidadari Putih (Pueraria mirifica), Kacip Fatimah (Labisia pumila) dan Shatavari (Asparagus racemosus) ini boleh bantu anda untuk:

✅¬†Kesan awet muda dan melambatkan penuaan
✅ Tingkatkan tenaga dalaman wanita
✅ Elak mood swing yang berterusan, berikan mood tenang dan happy je
✅¬†Anjalkan kulit payudara yang kendur
✅ Atasi masalah senggugut dan keputihan
✅ Atasi simptom menopause

Amalkan Reverse Capsule hari ini dan ucapkan selamat tinggal kepada masalah wanita!

 

jamu untuk wanita menopause

 

Menopause adalah fasa dalam kehidupan seorang wanita ketika menstruasi berhenti secara kekal dan kemampuan reproduksi berakhir. Berikut adalah beberapa tanda-tanda umum yang mungkin muncul saat anda masuk ke fasa pra-menopause dan menopause:

1. Haid Tidak Teratur: Menstruasi mungkin menjadi tidak teratur, dengan jarak antara waktu dan tempoh haid yang tak menentu.

2. Haid yang Lebih Ringan atau Berat: Haid menjadi lebih singkat dan darah yang lebih sedikit atau lebih banyak daripada biasa.

3. Gejala Haid yang Tidak Selesa: Gejala PMS (Sindrom Pra-Menstruasi) boleh menjadi lebih teruk, seperti nyeri perut, senggugut, sakit kepala yang keterlaluan atau perubahan mood.

4. Haid yang Hilang Secara Berperingkat: Haid mungkin hilang secara bertahap, dengan darah yang semakin berkurang atau menghilang selama beberapa bulan atau tahun.

5. Rasa Panas (Hot Flashes): Sensasi tiba-tiba panas di wajah dan tubuh yang sering disertai peluh berlebihan.

6. Gangguan Tidur: Sukar tidur atau kerap terbangun dimalam hari adalah menjadi masalah umum. (Baca juga: Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam)

7. Perubahan Mood: Perubahan mood, seperti selalu rasa cemas, tertekan, kemurungan atau perasaan mudah marah boleh terjadi.

8. Berpeluh Waktu Malam (Night Sweats): Berpeluh berlebihan dimalam hari yang menyebabkan tidur terganggu.

9. Penurunan Libido: Minat dan keinginan terhadap seksual menurun.

10. Perubahan pada Kulit dan Rambut: Kulit mungkin menjadi lebih kering atau lebih sensitif, serta rambut gugur yang teruk atau berubah tekstur.

11. Osteoporosis: Risiko osteoporosis (penurunan kepadatan tulang) meningkat selepas menopause.

12. Penambahan Berat Badan: Beberapa wanita mungkin mengalami penambahan berat badan atau perubahan distribusi lemak.

13. Gangguan Konsentrasi: Sulit berkonsentrasi atau memori yang terpengaruh bisa terjadi.

14. Vagina Menjadi Kering: Kelembapan vagina berkurang, yang boleh menyebabkan ketidakselesaan atau nyeri saat hubungan seksual.

15. Perubahan Kitaran Haid: Secara berperingkat, tempoh kitaran haid akan berhenti dan menopause akan terjadi, biasanya antara usia 45-55 tahun.

Penting untuk diingat bahawa setiap wanita mengalami gejala menopause dengan cara yang berbeza, dan tidak semua gejala akan dialami. Jika anda mengalami gejala yang mengganggu, penting untuk dapatkan konsultasi daripada doktor untuk mendapatkan nasihat dan rawatan yang sesuai.

 

jamu untuk wanita menopause
Dr. Syid Ayob adalah Founder & Formulator produk Eskayvie

 

APA KATA DR. SYID AYOB?

Menopause membuatkan tahap estrogen sudah semakin rendah dan boleh menjadi punca kepada hot flashes, kitaran haid tak menentu dan sebagainya.

Perlu faham bahawa apabila mendekati dan selepas menopos terutamanya, hormon estrogen akan sangat rendah dan jika berterusan rendah, ini boleh menyebabkan masalah yang melibatkan penurunan estrogen dan meningkatkan risiko mendapat masalah metabolik seperti sakit jantung, strok, kencing manis, alzheimer dll

Jadi boleh syorkan prospek amalkan Reverse Capsule bagi membantu seimbangkan hormone estrogen

Reverse Capsule mengandungi phytoestrogen iaitu estrogen yang bersumberkan tumbuh-tumbuhan.

Jadi, apabila prospek mengambil phytoestrogen, ia boleh membantu menstabilkan paras hormon estrogen beliau dan mengurangkan gejala menopos sekaligus kurangkan risiko penyakit2 yang saya nyatakan di atas

Dalam masa yang sama, boleh juga syorkan pengambilan PHYTAX bagi bantu tingkatkan tenaga, mengurangkan keradangan kronik, memberikan perlindungan dalaman dan untuk anti-penuaan.

 

jamu untuk wanita menopause

 

jamu untuk wanita menopause

 

jamu untuk wanita menopause

 

jamu untuk wanita menopause

 

jamu untuk wanita menopause

 

Menopause BUKAN halangan untuk wanita terus tampil dan kekal SIHAT, CANTIK, AWET MUDA & BERTENAGA selalu!

Dapatkan sokongan daripada jamu untuk wanita menopause – REVERSE CAPSULE ESKAYVIE & jadikan ia teman baik anda disepanjang tempoh melalui fasa baru dalam kehidpan seorang wanita hebat!

 

jamu untuk wanita menopause

 

Komen Facebook:
JAMU Untuk Wanita MENOPAUSE Tanpa Bau Jamu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!