Apakah kelebihan minum air mineral dan mengapa anda perlu memilih air mineral sebagai air minum harian?

Spring water (air mineral semulajadi), air suling, air RO (osmosis terbalik), air beralkali, air mineral berkarbonat, air mineral… banyak betul jenis air minuman kan?

Proses H2O tertakluk kepada penentu utama klasifikasinya. Walau bagaimanapun, dalam kes-kes seperti air mineral, ia adalah perkara sumber dan unsur-unsur yang terdapat dalam produk yang terhasil.

 

kelebihan air mineral

 

Baca juga: Adakah Air Mineral Baik Untuk Kesihatan

APAKAH AIR MINERAL?

Takrif FDA adalah: air dari sumber bawah tanah terlindung yang mengandungi 250 bahagian per juta pepejal terlarut. Apa-apa yang kurang daripada ini, daripada jenis asal yang sama, akan dianggap sebagai air mata air. Secara logiknya pepejal terlarut dalam kes ini adalah mineral seperti kalsium, zink, magnesium, silika, natrium dan sulfur.

Air mineral telah diiktiraf selama berabad-abad untuk manfaatnya yang banyak untuk kesihatan. Begitu banyak sehingga ada yang sanggup mengharungi perjalanan yang jauh semata-mata untuk minum dan mandi dalam air yang kaya nutrien.

Sekarang kita lebih mudah untuk mendapat air mineral. Banyak jenama air mineral dijual di kedai dan supermarket.

Terdapat banyak kelebihan minum air mineral dan sebab mengapa anda patut minum air mineral sekurang-kurangnya 2 liter setiap hari.

 

Berikut Adalah 11 Kelebihan Minum Air Mineral Dan Sebab Mengapa Anda Perlu Minum Air Mineral

 1. Kandungan mineral yang semulajadi memberikan rasa air yang tersendiri.
 2. Ia adalah cara mudah untuk meningkatkan jumlah mineral dan nutrien dalam tubuh setiap hari.
 3. Tiada kalori dalam air mineral.
 4. Air mineral berkarbonat dibotol dengan paras pH yang optimum untuk tubuh anda.
 5. Air mineral membantu meningkatkat paras magnesium dalam tubuh dan ini telah terbukti dapat membantu menurunkan tekanan darah (pada individu yang mengamalkan minum air mineral setiap hari).
 6. Magnesium dan kalsium yang terdapat di dalam air mineral menjadi manfaat tambahan kepada peningkatan pengambilan cecair yang cukup setiap hari untuk membantu mengurangkan pembentukan batu ginjal.
 7. Wanita boleh merendahkan risiko osteoporosis (reput tulang) dan mendapat tulang yang lebih kuat kerana air mineral mengandungi kalsium.
 8. Sulfat dapat meningkatkan kadar metabolisme anda dan ia boleh didapati di dalam kebanyakan air mineral.
 9. Ia adalah sumber potassium yang sangat baik yang membawa kepada peningkatan memori dan daya fokus.
 10. Ia adalah anti-radang dan boleh membantu menghalang pembengkakan pada sendi. Sangat baik bagi mereka yang mengalami masalah sendi dan arthritis.
 11. Air mineral berkarbonat adalah alternatif terbaik kepada soda dan ia boleh menjadi langkah yang efektif bagi mereka yang cuba membuang tabiat meminum air soda bergula!

 

kelebihan minum air mineral

 

AIR MINERAL TANPA HAD DENGAN KOS YANG MURAH

Terdapat banyak kelebihan minum air mineral, tetapi kos untuk membeli air mineral dalam botol di kedai atau supermarket boleh jadi agak membebankan kan?

Belum lagi ambil kira bab nak angkut berbotol-botol air mineral ni ke rumah.

Ini semua boleh jadi sangat leceh kan?

Tahukah anda, bahawa dengan teknologi Beyond Standards Cuckoo, anda boleh mendapat bekalan air mineral beralkali pH7.5 tanpa had di rumah dengan hanya kos serendah RM2.50 sehari?

Bukan itu saja, air mineral itu juga anda boleh pilih mahu suhu panas, sejuk seperti air dalam peti ais atau suhu air minum biasa.

Pilih dan tekan saja switch mana yang anda mahu.

Mudah kan?

 

kelebihan minum air mineral

Komen Facebook:
Kelebihan Minum Air Mineral Yang Ramai Tak Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *