Adakah anda sedang mencari penawar gout semulajadi?

Jika ya, anda berada di tempat yang paling tepat.

Pernahkah anda tahu yang minyak ikan Omega 3 boleh membantu anda dalam meredakan gout?

 

BAGAIMANA SUPLEMEN MINYAK IKAN MEMBANTU MEREDAKAN GOUT @ BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR GOUT SEMULAJADI

Gout adalah jenis arthritis yang disebabkan oleh pembentukan hablur kecil pada sendi, yang mengakibatkan keradangan, pembengkakan dan kesakitan. Minyak ikan mengandungi asid lemak Omega 3; lemak ini boleh membantu melegakan gejala gout dan menjadi penawar gout semulajadi yang selamat dan berkesan.

 

penawar gout semulajadi

 

APA ITU MINYAK IKAN?

Minyak ikan diekstrak dari ikan yang lemaknya mengandungi asid lemak Omega-3. Tubuh kita memerlukan 3 jenis asid lemak omega-3 utama untuk berfungsi dengan baik iaitu asid alpha-linoleic (ALA), asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

Minyak ikan mengandungi EPA dan DHA, dan asid lemak ini penting untuk mengawal sistem imun, fungsi otak dan cara badan mengendalikan lipid.

 

penawar gout semulajadi

MINYAK IKAN – PENAWAR GOUT SEMULAJADI

Nisbah asid omega-3 dan asid lemak omega-6, yang merupakan satu jenis lagi asid lemak tak tepu yang tepat dapat membantu mengawal keradangan dalam badan.

Individu yang tidak mengambil asid lemak Omega 3 dan asid lemak Omega 6 yang seimbang boleh memburukkan lagi keradangan.

Mengambil minyak ikan boleh membantu membetulkan ketidakseimbangan ini dan mengurangkan keradangan, dengan itu mengurangkan kesakitan, bengkak, kemerahan dan kerosakan sendi yang berkaitan dengan gout.

Ini menjadikan minyak ikan Omega 3 sebagai penawar gout semulajadi yang sangat baik.

 

penawar gout semulajadi

 

MINYAK IKAN DAN PURINES

Satu kebimbangan mengenai penggunaan minyak ikan untuk gout adalah kandungan purine minyak ikan.

Purines adalah bahan yang terdapat dalam beberapa jenis makanan, termasuklah ikan berlemak yang menjadi sumber kepada minyak ikan.

Apabila anda mengambil makanan dengan purin, tubuh anda memecahkannya untuk membentuk asid urik.

Kristal yang menyebabkan gout terbuat daripada asid urik, dan paras asid urik yang tinggi boleh menyebabkan gout.

Oleh sebab itu, ada sesetengah orang bimbang pengambilan minyak ikan boleh memburukkan lagi gout. Walau bagaimanapun, minyak ikan biasanya tidak mengandungi jumlah purin yang tinggi jika ia tulen dan diproses dengan baik.

Anda hanya perlu membeli minyak ikan iaitu gred farmaseutikal dan telah melalui penyulingan molekul.

Baca: Suplemen Minyak Ikan Omega 3 Terbaik Shaklee

 

LANGKAH KESELAMATAN UNTUK GOUT

Salah satu kebimbangan keselamatan utama mengenai pengambilan minyak ikan adalah kerana minyak ikan menghalang platelet daripada melekat bersama.

Ini bererti jika minyak ikan diambil dalam kuantiti yang banyak, ia boleh membuatkan darah sukar untuk membeku dengan betul, yang boleh menyebabkan anda lebam atau berdarah lebih mudah.

Anda harus berhati-hati mengambil suplemen minyak ikan jika anda mengambil aspirin, warfarin atau ubat-ubatan lain yang mencairkan darah.

Dan sebab itu jugalah anda harus mendapatkan suplemen Omega 3 anda daripada pengedar produk yang sah dan berdaftar sahaja.

Jika anda membeli suplemen minyak ikan Omega 3 melalui saya, anda akan diberi konsultasi eksklusif dan panduan pengambilan produk yang betul supaya anda mendapat manfaat daripada produk yang sepatutnya.

Produk yang baik tanpa cara pemakanan yang betul boleh jadi sia-sia.

 

penawar gout semulajadi

 

OMEGA GUARD SHAKLEE

Apa bezanya suplemen Omega 3 Omega Guard Shaklee dengan jenama lain?

GRED FARMASEUTIKAL – Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu teknologi ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen.

 PENYULINGAN 3 PERINGKAT Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain-lain. Kebanyakan jenama lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.

Kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah ia tidak mampu menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbun, merkuri dan sebagainya.

Kebanyakan minyak ikan yg terdapat di pasaran hanya menggunakan sekali sahaja penyulingan kerana jika 3 kali, kosnya agak tinggi namun Shaklee sahaja yang mampu beri yang terbaik dengan harga mampu milik.

1 botol Omega Guard Shaklee mengandungi 90 biji kapsul yang dapat menampung pengambilan selama sebulan.

Harga 1 botol suplemen Omega 3 terbaik ini hanya RM136.00 (WhatsApp saya di 019-7071977 untuk ketahui bagaimana anda boleh dapatkan diskaun)

Sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan kualiti dan manfaat yang anda akan dapat daripada pengambilan suplemen ini kan?

 

penawar gout semulajadi

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “PENAWAR GOUT SEMULAJADI” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen secara Percuma selepas membuat pembelian dan selama mana anda menjadi pelanggan saya.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

penawar gout semulajadi

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Penawar GOUT Semulajadi Dengan Minyak Ikan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *