Adakah anda sedang mencari penawar gout semulajadi?

Jika ya, anda berada di tempat yang paling tepat.

Pernahkah anda tahu yang minyak ikan Omega 3 boleh membantu anda dalam meredakan gout?

 

BAGAIMANA SUPLEMEN MINYAK IKAN MEMBANTU MEREDAKAN GOUT @ BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR GOUT SEMULAJADI

Gout adalah jenis arthritis yang disebabkan oleh pembentukan hablur kecil pada sendi, yang mengakibatkan keradangan, pembengkakan dan kesakitan. Minyak ikan mengandungi asid lemak Omega 3; lemak ini boleh membantu melegakan gejala gout dan menjadi penawar gout semulajadi yang selamat dan berkesan.

 

penawar gout semulajadi

APA ITU MINYAK IKAN?

Minyak ikan diekstrak dari ikan yang lemaknya mengandungi asid lemak Omega-3. Tubuh kita memerlukan 3 jenis asid lemak omega-3 utama untuk berfungsi dengan baik iaitu asid alpha-linoleic (ALA), asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

Minyak ikan mengandungi EPA dan DHA, dan asid lemak ini penting untuk mengawal sistem imun, fungsi otak dan cara badan mengendalikan lipid.

 

penawar gout semulajadi

MINYAK IKAN – PENAWAR GOUT SEMULAJADI

Nisbah asid omega-3 dan asid lemak omega-6, yang merupakan satu jenis lagi asid lemak tak tepu yang tepat dapat membantu mengawal keradangan dalam badan.

Individu yang tidak mengambil asid lemak Omega 3 dan asid lemak Omega 6 yang seimbang boleh memburukkan lagi keradangan.

Mengambil minyak ikan boleh membantu membetulkan ketidakseimbangan ini dan mengurangkan keradangan, dengan itu mengurangkan kesakitan, bengkak, kemerahan dan kerosakan sendi yang berkaitan dengan gout.

Ini menjadikan minyak ikan Omega 3 sebagai penawar gout semulajadi yang sangat baik.

 

penawar gout semulajadi

MINYAK IKAN DAN PURINES

Satu kebimbangan mengenai penggunaan minyak ikan untuk gout adalah kandungan purine minyak ikan.

Purines adalah bahan yang terdapat dalam beberapa jenis makanan, termasuklah ikan berlemak yang menjadi sumber kepada minyak ikan.

Apabila anda mengambil makanan dengan purin, tubuh anda memecahkannya untuk membentuk asid urik.

Kristal yang menyebabkan gout terbuat daripada asid urik, dan paras asid urik yang tinggi boleh menyebabkan gout.

Oleh sebab itu, ada sesetengah orang bimbang pengambilan minyak ikan boleh memburukkan lagi gout. Walau bagaimanapun, minyak ikan biasanya tidak mengandungi jumlah purin yang tinggi jika ia tulen dan diproses dengan baik.

Anda hanya perlu membeli minyak ikan iaitu gred farmaseutikal dan telah melalui penyulingan molekul.

 

LANGKAH KESELAMATAN UNTUK GOUT

Salah satu kebimbangan keselamatan utama mengenai pengambilan minyak ikan adalah kerana minyak ikan menghalang platelet daripada melekat bersama.

Ini bererti jika minyak ikan diambil dalam kuantiti yang banyak, ia boleh membuatkan darah sukar untuk membeku dengan betul, yang boleh menyebabkan anda lebam atau berdarah lebih mudah.

Anda harus berhati-hati mengambil suplemen minyak ikan jika anda mengambil aspirin, warfarin atau ubat-ubatan lain yang mencairkan darah.

Dan sebab itu jugalah anda harus mendapatkan suplemen Omega 3 anda daripada pengedar produk yang sah dan berdaftar sahaja.

Jika anda membeli suplemen minyak ikan Omega 3 melalui saya, anda akan diberi konsultasi eksklusif dan panduan pengambilan produk yang betul supaya anda mendapat manfaat daripada produk yang sepatutnya.

Produk yang baik tanpa cara pemakanan yang betul boleh jadi sia-sia.

Baca juga: Cara Sembuhkan Luka Kencing Manis

penawar gout semulajadi

FOREVER ARCTIC-SEA

Forever Arctic-Sea secara eksklusif dibuat dengan gelatin Halal dan tidak mengandungi sebarang bahan yang boleh dipersoalkan. Oleh itu, ia sesuai untuk digunakan oleh orang Islam.

Forever Arctic-Sea adalah eksklusif untuk Forever Living dan menyediakan bukan sahaja 33% lebih DHA setiap hari, tetapi memberi imbangan sempurna DHA dan EPA untuk kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.

Forever Arctic-Sea® menggabungkan Omega-9 asid oleik dalam minyak zaitun untuk memberi anda keseimbangan lemak yang sihat. Untuk memastikan kesegaran dan keberkesanan yang maksimum, vitamin E juga ditambah sebagai antioksidan untuk mengelakkan minyak daripada teroksida.

– Membantu dalam mempromosikan hati yang sihat.
– Membantu meningkatkan peredaran darah.
– Membantu dalam mengekalkan kulit yang sihat.
– Membantu menurunkan paras lipid dalam darah dan meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik).
– Membantu meningkatkan sistem ketahanan badan.
– Membantu mengurangkan keadaan keradangan.
– Membantu dalam perkembangan dan fungsi otak, mata dan sistem saraf.

 

SET LENGKAP SUPLEMEN UNTUK BANTU ATASI GOUT

penawar gout semulajadi

 

 

penawar gout semulajadi

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Penawar GOUT Semulajadi Dengan Minyak Ikan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *