Luka kencing manis di kaki. Ya, bahagian inilah yang selalunya menerima akibat gara-gara penyakit kencing manis kerana kaki adalah anggota badan kita yang paling banyak menerima tekanan & mudah terluka.

Luka kencing manis ini biasanya bermula hanya dengan luka atau bengkak kecil yang kita fikir cuma luka biasa-biasa atau alahhh… takpe.. sikit jer tu.. sapu minyak gamat nanti dia sembuh.

Malangnya ia tidak begitu. Kerana jika anda adalah seorang penghidap penyakit kencing manis dan mula perasan ada luka atau bengkak pada mana-mana bahagian anggota badan (walaupun sekadar luka kecil), ketahuilah bahawa luka tersebut mungkin saja sudah teruk merebak di bahagian dalam!

Ya… itu lebih merbahaya kerana anda tidak dapat lihat luka tersebut dengan mata kasar. Penghidap kencing manis akan alami kerosakan saraf (neuropati) yang menjadikan luka melarat dengan teruk di dalam.

Apabila luka kencing manis yang teruk sudah boleh dilihat dengan mata kasar, itu bermakna anda mungkin terpaksa berhadapan dengan risiko amputasi (pemotongan) anggota yang terlibat.

 

luka kencing manis di kaki

Selain daripada luka kencing manis di kaki atau mana-mana anggota badan lain, pesakit kencing manis juga berhadapan risiko buta.

Jadi, ambil tindakan segera supaya anda dapat menjauhkan diri daripada risiko-risiko ini.

Ikuti rawatan yang doktor anda sarankan.

Sebagai sokongan kepada rawatan tersebut, anda juga boleh mengamalkan pengambilan produk suplemen yang betul, dengan syarat produk tersebut haruslah produk yang berasaskan bahan-bahan semulajadi dan tidak mengandungi gula yang terselindung.

 

luka kencing manis di kaki

LUKA KENCING MANIS DI KAKI SEMBUH!

Alhamdulillah, asbab berikhtiar dengan produk Forever Living, luka kencing manis di kaki yang sangat teruk berjaya disembuhkan dan kaki selamat daripada kena potong!

Suka saya ingatkan lagi sekali, walaupun anda memilih untuk mengambil suplemen sebagai ikhtiar untuk sembuhkan luka kencing manis, sila jangan abaikan rawatan klinik / hospital terutamanya rawatan mencuci luka.

Rawatan tersebut sangat penting bagi memastikan luka sentiasa bersih dan terhindar daripada jangkitan.

 

Setahun menanggung derita kesakitan akibat luka kencing manis di kaki kembali sembuh selepas 23 hari selepas memberi peluang kepada diri sendiri untuk mencuba produk Forever Living.

Jika tidak, bagaimanalah agaknya keadaan luka beliau sekarang? Wallahu’alam.

 

luka kencing manis di kaki

 

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit. 

 

luka kencing manis di kaki

 

Komen Facebook:
Luka Kencing Manis Di Kaki Sembuh & Tak Jadi Dipotong!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *