Apakah produk anti aging terbaik yang sepatutnya anda ambil sekiranya anda mahu kekalkan bukan saja penampilan yang sentiasa awet muda, tetapi juga kesihatan yang baik seperti orang muda (sepatutnya).

Saya letak dalam kurungan (sepatutnya) sebab zaman sekarang ni pun bukan semua orang muda sihat walafiat kan?. Saya kerap sekali menerima prospek yang masih belasan tahun atau yang belum pun berumur 25 tahun tapi sudah menghidap pelbagai jenis penyakit kronik.

 

produk anti aging terbaik

 

Anti aging atau anti penuaan bukan hanya dilakukan secara luaran. Produk anti aging terbaik yang mampu memberi efek secara dalaman terutamanya pada tahap sel adalah pilihan paling tepat jika anda mahu elakkan penuaan dan penyakit akibat penuaan sel.

Umur yang muda tidak menjanjikan sel yang muda. Serangan radikal bebas, diet tak sihat, tekanan, pendedahan kepada bahan kimia, pencemaran adalah antara punca yang sentiasa ada disekeliling kita yang menyebabkan kerosakan dan penuaan sel sebelum waktunya.

Jadi, apakah dia produk anti aging terbaik yang patut semua orang tak kiralah lelaki atau perempuan pilih?

Produk anti aging terbaik tersebut adalah RESVERATROL.

Apa yang istimewa dan menarik sangat tentang resveratrol ni?

Ikuti kupasan yang saya buat di bawah.

 

produk anti aging terbaik

 

MANFAAT ANTI AGING @ ANTI PENUAAN RESVERATROL

Pernah dengar French Paradox? Ini adalah fenomena di mana orang-orang di Perancis biasanya makan banyak makanan seperti pastri yang penuh lemak dan sos krim, tetapi mempunyai kesihatan jantung yang lebih baik daripada orang Amerika.

Para penyelidik mendapati fenomena ini ada kaitannya dengan wain merah. Wain merah mengandungi resveratrol, antioksidan yang kuat yang membantu memelihara dan memulihkan kesihatan yang baik. Tapi, bagi yang beragama Islam dah tentulah tak boleh minum wain merah kan? Jangan risau kerana anda ada pilihan yang Halal dengan manfaat resveratrol yang berkali ganda hebatnya daripada wain merah.

Sebenarnya, ramai saintis menganggap manfaat resveratrol sebagai pautan anti-penuaan yang hilang. Dalam dos perlindungan yang tepat, resveratrol menunjukkan ia mampu menggalakkan kesihatan kardiovaskular yang lebih baik, mengurangkan tekanan oksidatif dan keradangan, menyokong replikasi sel biasa dan menggalakkan jantung, minda yang muda, kuat dan sihat.

produk anti aging terbaik

 

APAKAH RESVERATROL?

Resveratrol adalah jenis antioksidan istimewa yang dipanggil phytoalexin. Ia ditemui dalam kulit anggur merah, wain merah, jus anggur ungu, kacang dan raspberi. Ia disintesis dalam tumbuhan sebagai pertahanan terhadap kulat menyerang. Penyelidik mendapati resveratrol memberi perlindungan yang sama kepada manusia apabila mereka memakannya.

 

BAGAIMANAKAH RESVERATROL BERFUNGSI DI DALAM TUBUH SEBAGAI PRODUK ANTI AGING?

Pertama dan terpenting, resveratrol adalah antioksidan yang kuat. Antioksidan melindungi sel-sel tubuh anda dari proses pengoksidaan yang merosakkan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa manfaat resveratrol juga termasuk merangsang replikasi (penggantian) sel normal.

Resveratrol juga menggalakkan tindakbalas keradangan yang sihat dalam badan termasuklah membantu mengurangkan beberapa tekanan dan keradangan oksidatif yang boleh menyebabkan penuaan. Penyelidikan awal juga mencadangkan manfaat resveratrol dapat membantu melindungi dinding saluran darah daripada pengoksidaan, menggalakkan kesihatan jantung dan vaskular.

 

KAJIAN MENGENAI MANFAAT RESVERATROL

Beribu-ribu kajian yang melibatkan resveratrol telah dijalankan sejak 1980-an. Satu kajian mercu tanda (Landmark Study) di Harvard University menunjukkan bahawa apabila tikus memakan diet tinggi lemak, tinggi kalori ditambah resveratrol yang bermula pada usia 12 bulan (bersamaan dengan usia 40 tahun pada manusia), mereka bukan sahaja hidup kira-kira 30 peratus lebih lama daripada kumpulan kawalan lain, tetapi mereka juga mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia (penuaan) yang jauh lebih sedikit.

Hasil yang luar biasa ini menimbulkan minat dalam komuniti saintifik dan hingga saat ini, lebih dari 3,400 peer-reviewed journal berkenaan resveratrol telah diterbitkan. Walaupun kebanyakan kajian telah melibatkan model tikus, mereka tidak meragui potensi terapeutik resveratrol terhadap manusia.

Kajian awal menunjukkan polifenol dalam resveratrol boleh menghalang pengumpulan platelet dan dapat melindungi dinding saluran darah terhadap tekanan oksidatif. Selain itu, ia juga memainkan peranan dalam menggalakkan penuaan yang sihat kerana kuasa antioksidannya, selain membantu untuk menyokong replikasi sel normal.

 

produk anti aging terbaik

 

BAGAIMANA RESVERATROL BEKERJA UNTUK ANDA

Satu cara untuk mendapat manfaat daripada resveratrol ialah dengan meningkatkan pengambilan makanan yang mengandungi resveratrol yang tinggi: anggur Ungu dan jus anggur, kacang tanah, cranberry dan wain merah – semakin gelap warnanya semakin tinggi kandungan resveratrolnya

Tetapi ini agak sukar dan agak mustahil untuk mendapatkan dos 100% resveratrol yang sepatutnya daripada makanan sahaja. Sebagai contoh, anda perlu minum kira-kira 170 gelas wain merah setiap hari untuk mendapatkan jumlah resveratrol!

Berita baik! resveratrol juga tersedia dalam bentuk suplemen iaitu VIVIX.

 

Lihat sendiri bukti keberkesanan resveratrol dalam Vivix Shaklee melawan penuaan.

produk anti aging terbaik

 

produk anti aging terbaik

 

produk anti aging terbaik

 

produk anti aging terbaik
Testimoni Penulis #ohcantikdotcom sendiri

 

RESVERATROL SEBAGAI PRODUK ANTI AGING LUARAN (TOPIKAL)

Keupayaan antioksidan resveratrol sudah diketahui baik dan berkesan. Malah, manfaatnya telah terbukti lebih besar daripada vitamin E dan C. Satu kajian menunjukkan bahawa resveratrol adalah 95% berkesan untuk mencegah peroxidation lipid, berbanding 65% untuk vitamin E dan 37% untuk vitamin C.

Dalam satu kajian, kekuatan 1% antioksidan resveratrol dibandingkan dengan 1% idebenone. Idebenone adalah antioksidan farmaseutikal yang kuat. Manfaatnya termasuk melindungi kulit daripada kerosakan alam sekitar, memperbaiki penampilan garis-garis halus dan kedut, mengurangkan kekeringan, dan melicinkan tekstur kulit.

Keputusan kajian menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai 17 kali ganda kapasiti antioksida lebih tinggi daripada idebenone!

Aplikasi topikal (sapuan luaran) resveratrol untuk melindungi daripada kerosakan kulit akibat UVB serta menghalang tekanan oksidatif yang disebabkan UVB telah diperhatikan dalam beberapa kajian tambahan. Ia juga telah menunjukkan pencegahan kerosakan UVA dan proliferasi sel yang tidak normal.

Resveratrol juga dapat membentuk molekul yang larut, kompleks dengan ion logam tertentu, tidak mengaktifkan ion sehingga mereka tidak dapat menghasilkan pembentukan radikal bebas.

Tindakan ini, dalam kombinasi dengan keupayaan antioksidan yang kuat, menjadikan resveratrol sangat berkesan dalam memerangi kesan kerosakan akibat radikal bebas yang membawa kepada penuaan kulit.

Resveratrol juga dilaporkan menstimulasi proliferasi sel yang sihat serta sintesis kolagen dengan melindungi matriks dermal dari enzim berbahaya dan meningkatkan fungsi fibroblas yang menghasilkan kolagen yang sihat.

 

YOUTH SKINCARE

produk anti aging terbaik

YOUTH adalah satu lagi produk anti aging terbaik daripada Shaklee untuk penjagaan secara luaran.

YOUTH SHAKLEE – Paten-pending polifenol anggur muscadine, yang terdapat dalam setiap produk YOUTH, melindungi dan memperbaiki sel DNA dalam kulit anda sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Dibangunkan secara klinikal oleh pakar kulit world class.

Skin Age Index digunakan untuk mengukur penampilan tanda penuaan dengan data klinikal: kedutan, tekstur kulit, saiz liang pori, hyperpigmentation (jeragat), tona kulit, radiance, ketegangan dan kekenduran kulit.

Hasilnya:

100% WANITA MENDAPAT KULIT YANG LEBIH MUDA

2/3 BERJAYA MERUBAH KULIT MEREKA SEABAD LEBIH MUDA

 

produk anti aging terbaik

 

produk anti aging terbaik

Dapatkan set YOUTH Shaklee anda sekarang!

 

WhatsApp saya di 019-707 1977 untuk info lanjut / membuat pesanan

produk anti aging terbaik

Untuk senarai harga sila rujuk halaman Senarai Harga Produk Shaklee Untuk Bukan Ahli

 

produk anti aging terbaik

Komen Facebook:
Produk Anti Aging Terbaik Untuk Golongan Moden

One thought on “Produk Anti Aging Terbaik Untuk Golongan Moden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *