Adakah anda masih kecewa kerana gagal menemui rawatan resdung paling berkesan?

Jika ada pun, ia hanya memberikan anda kesan yang bersifat sementara sedangkan anda sudah banyak berbelanja untuk rawatan tersebut?

Ia memang boleh jadi sesuatu yang mengecewakan kerana mungkin anda belum bertemu dengan rawatan resdung paling berkesan yang sebenar-benarnya.

 

rawatan resdung paling berkesan

 

RAWATAN RESDUNG PALING BERKESAN MENURUT PAKAR PERUBATAN

Hidung tersumbat yang berterusan dengan titisan hidung selama 12 minggu atau lebih layak dipanggil sebagai sinusitis kronik iaitu penyakit radang yang biasanya bermula dengan jangkitan virus yang diikuti dengan jangkitan bakteria dan mungkin juga kulat.

Walau bagaimanapun, ia juga boleh menjadi tidak terkawal dan berkaitan dengan alahan dan gangguan sistem imun yang boleh menyumbang kepada sinusitis kronik.

Keradangan ini mengganggu keupayaan tubuh untuk menyeimbangkan rembesan mukus semulajadi dan mendedahkan tubuh kepada ancaman persekitaran yang menjadikannya tidak mampu menerima rawatan dengan baik.

Kajian makmal terhadap manusia menunjukkan bahawa resveratrol menawarkan pilihan rawatan yang lebih baik berbanding terapi konvensional, yang biasanya melibatkan steroid untuk merawat gejala resdung, ubat anti-mikrob atau pembedahan (apabila ubat tidak lagi berfungsi).

Ciri-ciri anti-radang dan pengawalan yang ditunjukkan oleh Resveratrol sangat ketara dalam menghalang rembesan, dengan kesan terapeutiknya.

Apabila dibandingkan dengan ubat-ubatan farmaseutikal, resveratrol benar-benar jauh lebih baik berbanding ciclesonide, triamcinolone, budesonide, dan proprionate fluticasone.

Antibiotik, seperti yang anda ketahui, membunuh bakteria. Ia tidak berkesan untuk virus dan kulat.

Apa yang sepatutnya diketahui oleh doktor adalah bahawa kebanyakan jangkitan sinus bukanlah jangkitan bakteria.

Kebanyakan jangkitan sinus adalah virus (jangkitan sinus akut) atau kulat (jangkitan sinus kronik).

 

rawatan resdung paling berkesan 

 

MENGAPA RESVERATROL ADALAH RAWATAN RESDUNG PALING BERKESAN?

Ada beberapa sebab.

Pertama, anggur menghasilkan resveratrol apabila mereka diserang oleh kulat. Dalam erti kata lain, resveratrol adalah salah satu anti-kulat semulajadi yang paling berkuasa dikurniakan oleh alam semulajadi.

Jika ia berfungsi untuk melindungi anggur, ia harus berfungsi untuk melindungi manusia, kan?

Kajian juga mengatakan YA!

Adakah resveratrol benar-benar berfungsi? Atau adakah ia hanya efek placebo?

Resveratrol pada dos yang tinggi mempunyai kesan yang jelas terhadap melawan jangkitan.

Suplemen resveratrol selalu menjadi kontroversi mungkin kerana ia mampu mengatasi banyak masalah kesihatan sehingga pesakit tidak perlu lagi berjumpa doktor.

Tetapi memang tidak dapat dinafikan bahawa Resveratrol adalah salah satu nutrien yang sangat hebat dan ia jelas berfungsi dengan baik.

Kajian lain menunjukkan bahawa resveratrol berkesan pada kanser yang disebabkan oleh jangkitan kulat. Dan kerana anggur menghasilkannya, maka resveratrol adalah anti-kulat semulajadi yang sempurna semulajadi.

Jadi, jika anda mempunyai jangkitan sinus kronik, memilih suplemen Resveratrol adalah keputusan terbaik yang boleh anda ambil.

Jenama yang saya cadangkan adalah Vivix Shaklee.

 

rawatan resdung paling berkesan

VIVIX SHAKLEE

Suplemen minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu jenis buah-buahan semulajadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang tidak ditemui dalam anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Shaklee memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

 

rawatan resdung paling berkesan

 

 

NOTA TAMBAHAN

Selepas anda sudah mendapat rawatan resdung paling berkesan dengan cara mengamalkan suplemen Resveratrol, jangan abaikan langkah pencegahan bagi mengelakkan anda terus diserang resdung pada masa akan datang.

 

CARA MENCEGAH RESDUNG

Ambil langkah-langkah ini untuk mengurangkan risiko mendapat jangkitan resdung kronik:

  • Elakkan jangkitan saluran pernafasan – kurangkan pendedahan kepada dengan orang yang menghidap selsema. Basuh tangan anda dengan sabun dan air, terutamanya sebelum makan.
  • Tangani alergi anda – dapatkan nasihat doktor untuk memastikan gejala alergi / alahan anda sentiasa berada di bawah kawalan.
  • Elakkan asap rokok dan udara yang tercemar – asap rokok dan bahan pencemar udara boleh merengsakan dan mengetatkan paru-paru dan saluran hidung anda.
  • Gunakan humidifier – jika udara di dalam rumah anda kering, menambah kelembapan kepada udara boleh membantu mencegah sinusitis. Pastikan humidifier anda sentiasa bersih.

 

TESTIMONI

rawatan resdung paling berkesan

 

rawatan resdung paling berkesan

 

rawatan resdung paling berkesan

 

rawatan resdung paling berkesan

 

NOTA PENTING: Walaupun terma ‘merawat’ atau ‘rawatan’ sebenarnya kurang sesuai digunakan bagi menjelaskan manfaat Vivix dalam mengatasi masalah resdung kerana Vivix bukanlah ubat, tetapi saya gunakan terma tersebut bagi memudahkan ulasan artikel saya ini untuk difahami. Vivix adalah suplemen yang memberi nutrien dan perlindungan antioksidan kepada tubuh manusia yang secara langsung dapat meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh.

 

rawatan resdung paling berkesan

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Rawatan Resdung Paling Berkesan Yang Tak Semua Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *