Terdapat bukti saintifik yang menunjukkan bahawa mereka yang mengamalkan suplemen anti penuaan terbaik ini secara signifikan mampu mendapat kesan yang hebat.

Menghalang serangan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada penuaan adalah kuncinya. Untuk melakukan ini, diri kita tak ada kemampuan tersendiri. Maka dengan itu, suplemen yang betul adalah diperlukan.

Tapi bukan guna produk yang calit-calit atau sapu-sapu jer yer… itu hanya akan memberi kesan luaran yang bersifat sementara saja… untuk efek yang sebenar, suplemen haruslah dimakan atau diminum kerana proses memperbaiki kesihatan seharusnya berlaku dari dalam… dan lebih hebat lagi, berlaku pada tahap sel / DNA..

 

Suplemen anti penuaan terbaik #1

suplemen anti penuaan terbaik

RESVERATROL

Penemuan saintifik menunjukkan bahawa resveratrol mungkin merupakan kompaun yang paling berkesan untuk mengekalkan kesihatan yang optimum dan mempromosikan panjang umur. Kajian-kajian lain menunjukkan bahawa dos yang lebih tinggi mungkin diperlukan untuk mendapatkan semua manfaat positif resveratrol.

Ia termasuklah menggalakkan kepekaan insulin yang sihat, fungsi mitokondria (tenaga sel) dapat dipertingkatkan, mengurangkan kesan keradangan, dan perlindungan terhadap kesan diet yang tinggi lemak.

 

Suplemen anti penuaan terbaik #2

suplemen anti penuaan terbaik

PROTEIN

Ramai orang berfikir protein hanya sebagai produk suplemen yang digunakan oleh atlet yang ingin membina otot mereka. Tetapi hakikatnya, tubuh kita memerlukan protein untuk grow dan kekal awet muda!

Protein adalah paling asas kepada semua sel hidup dan organ. Stuktur asas  badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini  disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang lemah & kurang sihat.

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada protein – kuku,  rambut, kuli dan otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

  1. 66% air
  2. 25% protein
  3. 8% lemak
  4. 1% kombinasi mineral & vitamin

 

Suplemen anti penuaan terbaik #3

suplemen anti penuaan terbaik

VITAMIN B-COMPLEX – ASID FOLIK, VITAMIN B6 DAN VITAMIN B12

Awet muda bukan  hanya perlu pada penampilan, tapi juga kepada kesihatan. Penyakit kardiovaskular, pembunuh nombor satu lelaki dan wanita. Asid amino bersulfur – homocysteine, adalah penanda kepada risiko perkembangan penyakit kardiovaskular. Pengambilan asid folik, vitamin B6 dan B12 dapat mengurangkan tahap homocysteine.

Sesetengah penyelidik menganggap homocysteine ​​adalah faktor risiko kardiovaskular sama seperti kolesterol jahat (LDL). Homocysteine ​​boleh menjadikan pembekuan darah lebih mudah daripada biasa, meningkatkan risiko serangan jantung dan kematian akibat serangan jantung. Tahap asid folik, vitamin B6 dan B12 yang tidak mencukupi boleh menyebabkan peningkatan tahap homocysteine.

 

Suplemen anti penuaan terbaik #4

COENZYME Q10

Coenzyme Q10 (CoQ10) adalah komponen penting dalam fungsi mitokondria (tenaga sel) yang sihat. Ia dimasukkan ke dalam sel mitokondria di seluruh badan di mana ia memudahkan pengawalan oksidasi lemak dan gula kepada tenaga.

Penuaan menyebabkan penurunan lebih 50% CoQ10 secara purata berbanding dengan orang dewasa muda. Ini menjadikan CoQ10 sebagai salah satu nutrien yang paling penting bagi orang berumur lebih daripada 30 tahun. Sekitar 95% tenaga selular dihasilkan dalam mitokondria. Mitokondria adalah “rumah tenaga” sel dan banyak penyakit berpunca daripada “gangguan mitokondria.”

 

Suplemen anti penuaan terbaik #5

suplemen anti penuaan terbaik

MINYAK IKAN

Kajian menunjukkan asid lemak omega-3 sangat dapat membantu mengurangkan kematian akibat penyakit jantung. FDA sendiri menyatakan bahawa kajian yang menyokong tetapi tidak konklusif menunjukkan bahawa penggunaan asid lemak EPA dan DHA omega-3 sebenarnya boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Satu lagi mekanisme bermanfaat minyak ikan omega-3 adalah untuk melindungi aliran darah yang sihat dalam arteri.

 

Suplemen anti penuaan terbaik #6

suplemen anti penuaan terbaik

EKSTRAK TEH HIJAU

Ekstrak teh hijau membantu mengekalkan DNA selular dan integriti struktur membran. Beberapa dekad penyelidikan menunjukkan bahawa teh hijau menghalang perkembangan koloni sel yang tidak diingini. Unsur-unsur aktif dalam teh hijau adalah antioksidan yang kuat yang dipanggil polyphenols (catechin) dan flavonols.

Fungsi EGCG (Epigallocatechin gallate) sebagai antioksidan yang kira-kira 25-100 kali lebih kuat daripada vitamin C dan E. Satu cawan teh hijau boleh memberikan 10-40 mg polifenol dan mempunyai kesan antioksidan yang lebih besar daripada hidangan brokoli, bayam, lobak merah atau strawberi.

Secara teorinya, aktiviti antioksidan tinggi teh hijau menjadikannya bermanfaat untuk melindungi tubuh daripada kerosakan oksidatif akibat radikal bebas.

 

LIHAT HASILNYA PADA MEREKA MENGAMALKAN SUPLEMEN SEBAGAI ANTI PENUAAN

suplemen anti penuaan terbaik

 

suplemen anti penuaan terbaik

 

suplemen anti penuaan terbaik

 

WhatsApp saya di 019-707 1977 untuk info lanjut / membuat pesanan

 

KENAPA MESTI BELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA?

Dapatkan konsultasi eksklusif secara berterusan apabila membuat belian produk Shaklee melalui saya. Dan dapatkan juga tawaran-tawaran dan diskaun hebat yang Shaklee berikan kepada semua penggunanya yang berdaftar sebagai ahli.

Peluang jana income sampingan dengan Shaklee

Komen Facebook:
Suplemen Anti Penuaan Terbaik Untuk Kekal Awet Muda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *