Dah tutup pintu, masuk semula ke dalam rumah sebab tak ingat dah tutup suis iron atau belum. Jenuh punggah seluruh rumah gara-gara terlupa dimana letak kunci kereta. Tengah solat, susah sangat nak khusyuk sebab asyik terlupa dah berapa rakaat. Penyakit pelupa boleh buatkan seseorang jadi stress sebab mereka akan jadi susah nak fokus dan mengingat sesuatu perkara. JANGAN risau! Ada suplemen untuk orang pelupa yang boleh diambil untuk membantu masalah ini.

 

FAKTOR PENYEBAB MASALAH PELUPA

Pelupa boleh disebabkan oleh pelbagai faktor, seperti:

1. Penuaan: Proses penuaan semulajadi boleh menyebabkan kemerosotan prestasi otak, penurunan daya ingatan dan kesukaran dalam mengingat maklumat.
2. Stres: Tahap stres yang tinggi boleh mengganggu fungsi otak dan menyebabkan kesulitan dalam mengingat.
3. Gangguan Fokus: Masalah seperti ADHD boleh mengganggu kemampuan seseorang untuk fokus dan ingat maklumat.
4. Gangguan Kognitif Ringan: Keadaan pra-penuaan yang melibatkan masalah kesihatan otak seperti penyakit Alzheimer juga boleh menjejaskan ingatan.
5. Kekurangan Nutrien: Kekurangan zat-zat tertentu seperti vitamin B12 boleh memberi kesan kepada kesihatan otak dan daya ingatan.
6. Kurang Tidur: Kekurangan tidur kronik boleh mempengaruhi fungsi otak dan daya ingatan.
7. Penyakit Medikal: Beberapa penyakit seperti diabetes, hypotiroid dan tekanan darah tinggi boleh mempengaruhi kesihatan otak dan ingatan.
8. Kesan Samping Ubat: Sesetengah ubat boleh mempunyai kesan sampingan yang melibatkan masalah ingatan.
9. Kecederaan Kepala: Cedera kepala serius juga boleh mengganggu fungsi otak dan kesan kepada ingatan.
10. Kurang Latihan Mental: Ketidakaktifan mental dan kurang merangsang otak juga boleh menyumbang kepada masalah ingatan.

Sekiranya masalah pelupa berterusan atau berlaku secara tiba-tiba, adalah penting untuk berjumpa dengan profesional kesihatan untuk mendapatkan penilaian dan nasihat yang tepat. Anda juga boleh amalkan pengambilan suplemen untuk orang pelupa yang sesuai bagi membantu meningkatkan kembali prestasi otak.

Antara suplemen untuk orang pelupa yang sangat baik dan berasaskan bahan-bahan semulajadi adalah Eskayvie MINDTROPIC

 

suplemen untuk orang pelupa

 

KELEBIHAN & MANFAAT BAHAN-BAHAN DALAM MINDTROPIC

Ahswaganda KSM-66
Bahan aktif berpaten dan berkualiti tinggi dari India ini bertindak sebagai adaptogen (bahan semulajadi yang dapat membantu badan manusia menyesuaikan diri dengan tekanan fizikal, mental dan persekitaran) yang dapat mengurangkan symptom berkait dengan stress, keresahan dan kemurungan.

Phosphatdylserine
‘Super brain booster’ (penggalak minda) yang amat penting bagi mengekalkan kesihatan dan struktur set otak bagi menyokong daya ingatan, konsentrasi dan ketajaman minda dalam berfikir.

Bacopa monnieri
Tumbuhan yang dikenali sebagai Brahmi ini dikaji dapat membantu dalam regenerasi sel otak. Herba yang kaya dengan antioksidan ini menyokong fungsi kognitif, emosi dan memori.
Kognitif merujuk kepada proses berfikir, persepsi, pemahaman dan pengetahuan dalam aktiviti otak manusia. Ia melibatkan segala yang berkaitan dengan penerimaan, pemprosesan, penyimpanan, dan penggunaan maklumat.

Magnesium
Komponen yang terlibat dalam lebih 600 tindakbalas sel badan, sekaligus menjadikan mineral ini penting untuk kesihatan otak, membantu pembelajaran dan meningkatkan kualiti tidur.

Selenium
Bertindak sebagai ‘neuroprotector’ (pelindung sel neuron) dalam mencegah kerosakan sel daripada tekanan oksidatif dan keradangan. Ia juga dapat melindungi otak daripada kemerosotan kognitif akibat penuaan.

  • 100% bahan semulajadi
  • Sesuai untuk 13 tahun keatas
  • Rasa buah peach yang sedap
  • Tanpa perasa & pewarna tiruan
  • Tanpa gula tambahan
  • Pengiktirafan kilang oleh European Quality Award

 

suplemen untuk orang pelupa

 

Terlupa tentang sesuatu dari masa ke semasa adalah perkara normal. Tapi, jika masalah pelupa anda berlanjutan atau semakin buruk, amatlah penting untuk mendapatkan rawatan yang bersesuaian, bantuan medik atau konsultasi daripada profesional.

 

suplemen untuk orang pelupa

 

Di Eskayvie, konsultasi kami adalah berpandukan khidmat nasihat daripada team Pakar Nutrisi, Pakar Diet dibawah bimbingan Dr. Syid Ayob sendiri. Dr. Syid Ayob ialah seorang Doktor Perubatan dan beliau juga Formulator Produk Eskayvie, iaitu orang yang bertanggungjawab menghasilkan formula bagi semua produk dalam Eskayvie.

Insya-Allah, anda boleh amalkan pengambilan produk Eksayvie seberapa lama yang anda mahu dengan yakin.

 

suplemen untuk orang pelupa

 

suplemen untuk orang pelupa

 

suplemen untuk orang pelupa

 

suplemen untuk orang pelupa

 

Klik gambar di bawah untuk LIHAT TESTIMONI lebih banyak lagi

 

suplemen untuk orang pelupa

 

suplemen untuk orang pelupa

 

Otak adalah pusat kawalan keseluruhan anggota badan manusia. Tanpa arahan yang betul daripada otak, anggota kita takkan dapat berfungsi dengan baik.

MINDTROPIC bukan sekadar suplemen untuk orang pelupa, adalah pelaburan terbaik untuk mengekalkan kesihatan otak dan minda yang cerdas!

WhatsApp saya sekarang untuk buat pesanan ye..

 

suplemen untuk orang pelupa

 

Komen Facebook:
Suplemen Untuk Orang PELUPA & Brain Fog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!