WANITA BERTUDUNG JANGAN ABAIKAN KESIHATAN RAMBUT

Walaupun bertudung, tak bermakna kita boleh abaikan kesihatan rambut. Mesti nak jugak rambut yang cantik, lebat dan sihat kan. Kelumumur, rambut berminyak, rambut kering dan rambut gugur sentiasa jadi masalah terutama kepada wanita yang bertudung kan?

Mungkin sebab seharian suntuk rambut kita diikat, disanggul, berpeluh. Kalau tak kena gaya jaganya, tak kena syampu atau kondisionernya memang boleh membawa kepada masalah rambut gugur, rambut berminyak, berkelumumur dan sebagainya.

Dah cuba macam-macam jenama syampu untuk wanita bertudung & kondisioner yang ada kat supermarket, kat kedai jamu, kat farmasi tapi masalah rambut gugur tetap tak berakhir jugak. Mesti frust kan?

Saya faham sangat perasaan tu sebab saya pun hadapi masalah yang sama. Saya ni lagilah teruk masalah rambut gugurnya sebab saya pernah ada hyperthyroid yang agak teruk dulu.

Ok, saya tak nak citer pasal masalah rambut gugur yang saya hadapi, tapi saya nak share tentang syampu & kondisioner yang terbaik untuk atasi masalah rambut gugur terutamanya untuk wanita bertudung.

SYAMPU UNTUK WNITA BERTUDUNG & KONDISIONER SHAKLEE

Gabungan Set Hebat ProSante Untuk Atasi Masalah Rambut Gugur
Gabungan Set Hebat ProSante Untuk Atasi Masalah Rambut Gugur

Revitalizing Shampoo

  • Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

Lightweight Conditioner

  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

Untuk hasil yang lebih optima, adalah sangat digalakkan kalau ditambah dengan penggunaan ProSante Nourishing Scalp Treatment

prosante-nourishing-scalp-treatment
Serum rambut ProSante Nourishing Scalp Treatment

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialah Nourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif Shaklee yang paling tinggi dan sangat baik kalau digabungkan dengan penggunaan syampu untuk wanita bertudung ProSante Shaklee.

Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yang merosakkan rambut dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

  • Vitamin antioksida iaitu vitamin A dan vitamin E, dan juga Coenzim Q10 (CoQ10) yang berfungsi melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya. Titis-titis jer kat kulit kepala, biar lebih kurang 5 minit.. siap!

Tak menjadikan rambut melekit atau berminyak.

Tonton perkongsian antara pengalaman wanita bertudung yang berjaya atasi rambut gugur dengan Shaklee (suplemen & ProSante):

Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini… from iReach HD on Vimeo.

 

APA BEZANYA PROSANTE NOURISHING SCALP TREATMENT SHAKLEE NI DENGAN SERUM RAMBUT JENAMA LAIN?

Perbezaan Shaklee

ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

PENTING!!!

Untitled24

SLS & surfactant –> bahan kimia yang biasa terdapat dalam hampir semua syampu & produk penjagaan diri di pasaran.

SLS adalah water surfactant atau ejen pembuih (to make the water wetter by reducing surface tension).

Nama penuh SLS – SODIUM LAUREL SULFATE atau SODIUM LAURETH SULFATE (kandungan yang terdapat dalam syampu-syampu biasa yang ada di kedai)

Diperbuat dari – sulfuric acid, monododecyl ester, & sodium salt.

Pendekata ====> SINTETIK

Dalam produk Shaklee juga ada digunakan surfactant.

Dalam syampu Prosante surfactant nya adalah SODIUM LAURYL SULFOACETATE, nama kimia bagi surfactant yang diperbuat daripada PALM OIL & COCONUT.

SLS yang dalam syampu, ubat gigi, sabun dan sebagainya tu adalah bahan pembuih SINTETIK yang mengeringkan kulit degan membuang lembapan kulit semulajadi. Jadi, kalau orang kulit sensitif menggunakan produk-produk yang mengandungi SLS ini maka akan naiklah segala ruam-ruam dan sebagainya kerana lembapan semulajadi telah hilang.

Sebab tu lah ada yang guna syampu kelemumur makin banyak sebab kulit kepala jadi kering.

Yang dalam Prosante dibuat daripada kelapa & kelapa sawit. Bahan-bahan semulajadi yang tak mengeringkan kulit. Ia menjaga lembapan semulajadi & selamat untuk tubuh & alam sekitar juga. Ia bersifat hydrofilik dan larut dalam air.

Bahaya SLS:

Sodium Laureth Sulfate (also sodium lauryl sulfate, sodium laurel sulfate, sodium dodecyl sulfate, also see 1,4-dioxane) Skin irritant. Reported as toxic in many studies. Has tendency to react with other ingredients to form carcinogenic nitrosamines. The FDA has stated that levels of dioxin formation in products containing sodium laureth sulfate are unacceptable. Studies have shown eye and systemic tissue (heart, liver, brain) penetration. Main ingredient in shampoo, baby shampoo, toothpaste.

Ok, so sekarang dah tau kan pilihan terbaik syampu untuk wanita bertudung bagi menyelesaikan masalah rambut?

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN RAMBUT ANDA

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

 

Komen Facebook:
Syampu Untuk Wanita Bertudung Yang Ada Masalah Rambut Gugur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *