Artikel ini adalah untuk berkongsi testimoni pesakit buah pinggang kronik (CKD) tahap 5. Ia tidak bertujuan untuk memaksa siapa-siapa untuk mengambil suplemen seperti yang beliau ambil dan tidak juga menafikan rawatan hospital.

Bacalah dan nilai dengan hati yang terbuka. Yang baik kita jadikan panduan, yang tak baik sama-sama kita perbaiki.

 

testimoni pesakit buah pinggang kronik

TESTIMONI PESAKIT BUAH PINGGANG KRONIK (CKD) TAHAP 5

Sharing daripada Pak Cik Safawi, berumur 81 tahun yang menghidap penyakit buah pinggang tahap 5 (CKD) hampir 3 tahun. Beliau refer dengan IJN (sebab menghidap masalah jantung & sudah makan ubat jantung selama 20 tahun).

Akhirnya.. Doktor mengesahkan beliau ada CKD TAHAP 5 pada bulan Nov/2017.

Doktor minta untuk buat dialisis tetapi dalam masa yang sama Doktor beritahu agak berisiko juga kerana beliau sudah berumur 81 tahun.

Jadi, beliau mula amalkan produk Forever Living (Aloe Berry Nectar + Arctic-Sea + Royal Jelly) pada bulan Jan/2018 kerana bulan Mac/2018 Doktor nak cek balik dan nak pasang tapak untuk dialisis.

Kenal produk Forever Living sebab menantu beliau yang kenalkan.

Of course la Doctor terkejut, bulan Mac check-up balik tapi result buah pinggang beliau dah semakin baik dan tak perlu pasang tapak dulu. Maka, Doktor nak tengok semula result bulan September pulak.

Bulan September follow up balik, doktor sendiri terperanjat dengan keputusan beliau. Dari stage 5 turun ke stage 3… 😲😲😲

2/Jan/2020 baru-baru ini, beliau sendiri rasa tak percaya dengan result terbaru sebab beliau makan ubat IJN dah hampir 20 tahun tau.

Tetapi tiada perubahan…

Maka, beliau memilih untuk rawatan alternatif.
Doctor sahkan beliau bebas CKD tahap 5 dengan usia begini… Umur 81 tahun, Pakcik masih boleh berjalan mcm orang muda lagi 😀
Alhamdulillah ikhtiar sehabis baik dan cari penawar sebaik mungkin.

 

testimoni pesakit buah pinggang kronik

***Doktor yang dah biasa rawat pesakit kronik & pesakit beliau kembali sihat sepenuhnya, biasanya diorang tak terkejut sangat pun dengan result macam ni.

***Tapi Doktor yang terkejut ni biasanya mesti akan tanya pesakit amalkan apa. Sama jugak la macam kes Pakcik Safawi ni. Depends pada doktor jugak, jika Doktor yang anti suplemen pasti pesakit kena marah… tapi jika Doktor yang tak anti suplemen dan memang pakar bab Nutrition, Functional & Orthomolecular Medicine, diorang sokong je… 😁

Cuma nak pesan 1 je, pemilihan suplemen pun sangat penting… Wajib tahu tentang ingredients yang digunakan dalam sesuatu produk tu sebelum buat keputusan nak ambik…

That’s why Forever Living is my choice… produk natural + berkualiti + clinically tested

Jom sihat secara Fitrah ❤️ Forever

WhatsApp saya jika anda mahu saya kongsikan video perkongsian testimoni pesakit buah pinggang kronik ini.

Baca juga: Punca Buah Pinggang Rosak

testimoni pesakit buah pinggang kronik

ALOE BERRY NECTAR – Minuman yang dihasilkan daripada 100% pati aloe vera tulen yang digabungkan dengan khasiat daripada ekstrak buah kranberi dan epal. Buah pinggang berfungsi sebagai organ penting dalam memproses dan menapis semua makanan, minuman dan ubatan yang kita ambil. Jika ia tidak dijaga dengan baik, buah pinggang akhirnya akan terbeban dan akan mengalami pelbagai komplikasi seperti kerosakan, hepatitis dan batu karang. Bahan aktif yang terdapat di dalam kranberi dapat membantu buah pinggang untuk menyingkirkan (flush) bakteria dan toksin.

ARCTIC-SEA – satu-satunya suplemen minyak ikan omega-3 yang digabungkan dengan minyak zaitun (omega-9). Minyak ikan omega-3 untuk buah pinggang sihat kerana ia dapat mengurangkan tekanan oksidatif dan meningkatkan profil kolesterol pada pesakit buah pinggang kronik CKD (Chronic Kidney Disease).

FOREVER ROYAL JELLY – Royal Jelly memberikan kesan anti-radang yang baik kepada buah pinggang kerana ia mengandungi anti-radikal dan anti-oksidatif.

NOTA PENTING: Kesan tidak tipikal. Hasil adalah berbeza bagi setiap individu & jangan berhenti daripada mendapatkan rawatan hospital tanpa nasihat daripada doktor.

 

testimoni pesakit buah pinggang kronik

 

Komen Facebook:
Testimoni Pesakit Buah Pinggang Kronik (CKD) Tahap 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *