Adakah anda mahu turunkan berat badan secara sihat?

Jika ya, lakukan sesuatu yang semudah mengambil suplemen minyak ikan. Suplemen minyak ikan boleh membantu anda untuk menghilangkan beberapa pound lebihan berat badan setiap bulan.

Tidak seperti kebanyakan suplemen penurunan berat badan yang biasanya mengandungi kafein dan perangsang lain, suplemen minyak ikan tidak akan membuat anda berasa gelisah atau jantung berdebar.

Tidak seperti suplemen penurunan berat badan, anda akan mendapat banyak manfaat kesihatan lain jika mengamalkan pengambilan suplemen minyak ikan.

 

turunkan berat badan secara sihat

Di samping membantu mengurangkan berat badan, mengambil minyak ikan setiap hari dapat membantu kesihatan otak, jantung dan sendi anda.

Tiada suplemen penurunan berat badan lain di pasaran yang mampu memberi kelebihan seperti ini.

Baca: Rawat Sakit Sendi Dengan Minyak Ikan Omega 3

 

Dalam artikel ini saya senaraikan dan terangkan 4 cara yang berbeza bagaimana suplemen minyak ikan boleh membantu anda turunkan berat badan secara sihat.

Baca sampai habis dan anda akan tahu bagaimana produk yang murah dan popular ini dapat memberikan manfaat kepada program penurunan berat badan – kesihatan keseluruhan – rangsangan.

 

MINYAK IKAN MEMBOLEHKAN ANDA KURANGKAN LEMAK DAN MEMBINA OTOT

Hanya dengan mengamalkan beberapa kapsul minyak ikan setiap hari, dapat membantu anda kehilangan lemak dan membina otot. Apa yang perlu anda lakukan adalah hanyalah mengambilnya pada dos yang betul setiap hari.

Dalam satu kajian, individu yang mengambil 2 gram asid lemak Omega 3 (EPA dan DHA) setiap hari berjaya turunkan berat badan secara sihat dan kehilangan lebih daripada 2 pound lemak selepas 6 minggu.

Apa yang menariknya tentang ini ialah mereka tidak bersenam, menukar diet mereka, atau melakukan apa-apa lagi untuk mengurangkan berat badan. Apa yang diperlukan ialah mengambil beberapa kapsul minyak ikan dos tinggi setiap hari.

Nota Penting: Gaya hidup sihat dan diet seimbang sangat digalakkan sekiranya anda mahu mendapat kesihatan dan turunkan berat badan secara sihat. Hadkan pengambilan makanan dan minuman manis kerana gula ada ‘racun’ yang sangat bahaya.

Baca: Suburkan Rambut Dengan Minyak Ikan

 

SUPLEMEN MINYAK IKAN KURANGKAN SELERA ANDA

Sekiranya anda ingin mengawal nafsu makan dan kekal kenyang lebih lama di antara waktu makan, pengambilan suplemen minyak ikan selepas anda makan boleh membantu.

Dari masa ke masa, ini akan membantu anda menurunkan berat badan tanpa merasa lapar atau mengikat perut.

Bagaimana minyak ikan membantu anda mengawal nafsu makan & membuatkan anda kekal kenyang lebih lama selepas makan?

Jawapannya: minyak ikan mampu mengawal selia pelepasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin adakah bahan kimia semulajadi dalam tubuh manusia yang berfungsi mengawal selera makan dan mood anda. Kesan ini jugalah yang memberi manfaat anti-depresan daripada minyak ikan. Pengambilan suplemen minyak ikan secara konsisten juga dapat menghentikan ketagihan gula dan ini menjadi kunci utama kepada teknik turunkan berat badan secara sihat.

Baca: Testimoni Anxiety Disorder

 

MINYAK IKAN MENJADIKAN SENAMAN, DIET DAN PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN ANDA LEBIH EFEKTIF

Mengambil suplemen minyak ikan boleh menjadikan diet dan senaman anda lebih efektif. Dalam satu kajian, kumpulan individu yang mengambil suplemen minyak ikan hilang lebih berat berbanding mereka yang mengambil suplemen placebo. Sedangkan kedua-dua kumpulan individu ini mengikuti diet dan jadual waktu kerja yang sama.

PLACEBO: ubat atau prosedur yang ditetapkan untuk manfaat psikologi kepada pesakit dan bukan untuk sebarang kesan fisiologi / bahan yang tidak mempunyai kesan terapeutik, digunakan sebagai kawalan dalam menguji ubat baru / langkah yang direka hanya untuk menggembirakan atau menenangkan seseorang.

 

MINYAK IKAN MEMBANTU MEMINIMUMKAN PENYIMPANAN LEMAK

Suplemen minyak ikan boleh meminimumkan risiko makanan yang anda makan disimpan sebagai lemak. Ini kerana ia meningkatkan sesuatu yang dipanggil kepekaan insulin. Memastikan sel-sel badan anda sensitif terhadap insulin adalah kunci untuk turunkan berat badan secara sihat.

Lebih sensitif sel-sel anda terhadap insulin, lebih kecil kemungkinannya makanan yang anda makan akan disimpan sebagai lemak.

 

turunkan berat badan secara sihat

 

APA YANG HARUS AMBIL KIRA KETIKA MAHU MEMBELI SUPLEMEN MINYAK IKAN

Apabila anda ingin membeli suplemen minyak ikan, pastikan anda membeli produk yang dijamin bebas daripada bahan cemar dan bahan yang berpotensi berbahaya seperti logam berat, plumbum, merkuri dan racun perosak.

Suplemen minyak ikan yang anda pilih juga harus tertulis pada labelnya bahawa ia adalah concerntrated. Ini bermakna anda akan mendapat asid lemak Omega 3 yang sepatutnya dalam setiap hidangan.

Produk yang baik akan mengandungi sekurang-kurangnya 750 mg EPA dan DHA, iaitu Omega 3 yang memberikan manfaat minyak ikan dalam setiap kapsul.

 

APA YANG DIHARAPKAN APABILA ANDA MENGAMBIL MINYAK IKAN

Penyelidikan menunjukkan bahawa mengambil 2-3 gram minyak ikan setiap hari dapat membantu anda kehilangan kira-kira 2 pound sebulan. Walaupun ini tidak banyak, ia boleh meningkat dari semasa ke semasa.

Ia juga tidak memerlukan usaha tambahan atau senaman berat dan kosnya sangat minima.

Tinggalkan pengambilan makanan yang diproses (burger, kentang goreng, sosej, dll) dan gula serta melakukan senaman yang betul 3 atau 5 hari seminggu terbukti sangat berkesan untuk menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

 

turunkan berat badan secara sihat

 

MENENTUKAN DOS MINYAK IKAN HARIAN ANDA

Berapa banyak kandungan minyak ikan dalam setiap kapsul suplemen Omega 3? Apa yang perlu anda lakukan ialah baca label pada botol produk. Lihat jumlah DHA dan EPA dalam setiap hidangan.

Jika anda membeli suplemen minyak ikan Omega 3 daripada saya, anda akan diberi panduan dan cara pengambilan suplemen yang betul supaya anda mendapat manfaat yang sepatutnya. Ini kerana, pengambilan suplemen dengan cara dan dos yang tidak tepat akan mengurangkan tahap keberkesanannya.

Saya menganggap mengambil minyak ikan untuk penurunan berat badan sebagai bonus. Anda kehilangan beberapa pound lebihan berat badan dan pada masa yang sama turut mendapat banyak manfaat berkaitan kesihatan yang lain juga.

Memandangkan pengambilan suplemen minyak ikan tidak ada kesan sampingan yang buruk dan risiko, ia menjadi pilihan paling tepat sekiranya anda mahu turunkan berat badan secara sihat.

 

turunkan berat badan secara sihat

 

OMEGA GUARD SHAKLEE

1 botol Omega Guard Shaklee mengandungi 90 biji kapsul yang dapat menampung pengambilan selama sebulan.

Harga 1 botol suplemen Omega 3 terbaik ini hanya RM136.00 (WhatsApp saya di 019-7071977 untuk ketahui bagaimana anda boleh dapatkan diskaun)

Sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan kualiti dan manfaat yang anda akan dapat daripada pengambilan suplemen ini kan?

 

turunkan berat badan secara sihat

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “OMEGA UNTUK KURUS” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen secara Percuma selepas membuat pembelian dan selama mana anda menjadi pelanggan saya.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

turunkan berat badan secara sihat

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Turunkan Berat Badan Secara Sihat, Mudah Dan Efektif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *