Kebanyakan daripada kita mengalami Sindrom FLC. FLC adalah singkatan untuk ‘Feel Like Crap’ atau dalam bahasa mudahnya rasa macam hampeh!… hahahaa… kalau anda rasa begitu anda kena baca 10 Sebab Kenapa Perlu Detox yang saya kongsikan di bawah.

Toksin bukan saja buat anda jadi tak bersemangat dan lemau, kadang-kadang gejala-gejala kecil yang menyakitkan seperti sakit sendi atau otot, brain fog (bingung / bercelaru / anxiety), keletihan, sakit kepala, alergi atau perut bergas, atau masalah yang lebih serius seperti penyakit autoimun, migrain, asma, jerawat, usus yang tak selesa, refluks, arthritis atau lebih teruk dari itu.

Detox boleh menjadi penyelesaian kepada masalah-masalah ini. Apabila sebut detox, anda mungkin membayangkan minum ramuan yang pelik, sentiasa lapar, harus lari ke bilik air sepanjang masa dan semuanya jadi kelam kabut.

Jangan risau, “detox,” yang saya maksudkan adalah detoxifikasi yang direka secara saintifik yang sangat simple, mudah untuk dibuat dan pada masa yang sama memberikan badan anda zat nutrisi yang diperlukan.

Ia dilakukan dengan menyingkirkan toksin dan kotoran yang buruk dan menggantikannya  dengan bahan-bahan yang baik.

 

10 sebab kenapa perlu detox

10 Sebab Kenapa Perlu Detox

Detox yang direka dengan bijak membantu anda menyingkirkan lebih daripada sekadar kilo yang tak diingini. Ini adalah peluang anda untuk menyembuhkan tubuh anda pada setiap penjuru.

Ya, anda akan dapat turunkan berat badan dan pada masa yang sama anda juga akan jadi lebih bertenaga, tidur yang berkualiti, mood anda bertambah baik, masalah kronik termasuk kesakitan sendi, masalah penghadaman, penyakit autoimun, sakit kepala, masalah ingatan dan brain fog, masalah sinus dan alahan, walaupun jerawat , ekzema, dan psoriasis akan menjadi lebih baik atau hilang sepenuhnya. Keinginan dan fungsi seksual anda juga mungkin bertambah baik.

Ada banyak faktor yang mewajibkan anda detox. Tapi mari lihat 10 Sebab Kenapa Perlu Detox yang paling penting:

 

10 sebab kenapa perlu detox

10 SEBAB KENAPA PERLU DETOX

  1. BUANG TOKSIN DARI DALAM BADAN yang datang daripada pendedahan jangka panjang kepada toksin (pencemaran alam sekitar, kimia penyebab kanser, bahan awet, racun serangga, logam berat dan bahan sisa industri). Kalau semua ni tak dibuang, akan buatkan sistem imun kita jadi lemah dan kita mudah jatuh sakit. USUS adalah antara tempat utama berkumpulnya toksin.

 

  1. MENCEGAH PENYAKIT KRONIK – toksin yang berpunca daripada pencemaran alam selalunya menjadi punca kepada penyakit kanser, penyakit neuro, sakit jantung, stroke dan macam-macam penyakit kronik. Ya.. badan kita memang dah sedia ada sistem fungsi detox sendiri, tapi sistem ni selalu saja OVERLOADED!… jadi, proses DETOX tambahan sangat-sangat diperlukan.

 

  1. TINGKATKAN FUNGSI SISTEM IMUN – sistem imun ni jangan sesekali diperjudikan… ni ibarat askar-askar yang mengawal badan kita daripada terkena serangan penyakit. Jadi, mereka harus sentiasa kuat & tangkas bekerja. Toksin akan membuatkan mereka lemah & tidak efisien.

 

  1. TURUNKAN BERAT BADAN – orang yang nak turunkan berat badan memang WAJIB DETOX. Kalau turunkan berat badan tanpa detox, senang-senang jer nak gemok semula dengan cepat skali! Detox bantu untuk buang segala toksin yang menempel kat sel-sel lemak & meningkatkan metabolisme.

 

  1. PERLAHANKAN PENUAAN – detox membantu untuk nyahkan radikal bebas dan logam berat yang boleh menyebabkan penuaan berlaku dengan cepat. Detox juga akan meningkatkan daya penyerapan nutrien, antioksidan dan vitamin daripada makanan & suplemen yang kita makan.

 

  1. MENINGKATKAN KUALITI HIDUP – toksin akan buatkan kita dapat sakit sendi, sakit kepala, masalah penghadaman, tidur yang terganggu dan lemah dan tak bertenaga… kalau ada masalah ni… DETOXLAH!

 

  1. MENINGKATKAN TENAGA – lepas detox, kita akan rasa lebih segar, bertenaga dan dapat tidur yang lebih nyaman & lena… kalau tak percaya… BUATLAH DETOX.

 

  1. KULIT JADI CANTIK & SIHAT – detox sangat membantu untuk meredakan jerawat, menguatkan rambut dan kuku dan kulit jadi sihat & bersih & glowing.

 

  1. KESIHATAN & KECERDASAN MENTAL – apabila sistem badan bersih daripada bendasing yang jahat (toksin) ia akan dapat berfungsi dengan baik… kita pun akan sentiasa rasa SIHAT, TENANG, HAPPY….

 

  1. KEMBALIKAN KESEIMBANGAN SISTEM BADAN – sistem penghadaman, sistem saraf dan sistem hormon direka untuk bekerjasama antara satu sama lain untuk mendapatkan kesihatan yang optimum. Inilah yang sepatutnya badan kita buat / mahu buat. Bila kita lambakkan toksin dan makanan tak sihat yang banyak dalam badan, sistem-sistem ni tak dapat bekerja dengan baik dan kita pun akan JATUH SAKIT. Detox membantu untuk kembalikan semula keseimbangan fungsi sistem badan kita.

Itu dia 10 Sebab Kenapa Perlu Detox.

Baca juga: Cara Tukar Produk Skincare Yang Betul

 

10 sebab kenapa perlu detox

DETOX BUKAN HANYA UNTUK KURUS

Detox bukan semata-mata untuk turunkan berat badan tetapi ia lebih kepada bertujuan untuk RESET badan kita. Macam HP – kalau selalu bermasalah, selalu hang atau sistem jadi slow… kita boleh RESET to factoring setting kan?

Macam tu jugalah badan kita. Kita detox untuk buang semua yang buatkan badan kita bermasalah. Orang yang kurus pun perlu detox!

Tapi detox harus dibuat dengan teknik & produk yang betul. Jika tidak, anda mungkin bukan saja akan kehilangan toksin tetapi juga semua nutrisi penting dan garam galian dalam badan akan terbuang sama dan ini sangatlah membahayakan kesihatan & nyawa.

Jadi, detox wajib dibuat dengan ILMU & tunjuk ajar @ konsultasi daripada mereka yang berpengetahuan.

 

PROGRAM DETOX FOREVER CLEAN 9

The Clean 9 diet adalah diet detox 9 Hari untuk penurunan berat badan & mencuci toksin yang cepat dan berkesan.

Ia adalah plan diet & detox rendah kalori yang memberi tumpuan kepada pengambilan suplemen meal replacement dan suplemen pengurusan berat badan.

Penyokong diet mengatakan bahawa ia membantu membersihkan tubuh anda dan membuat anda berasa lebih ringan, kelihatan lebih baik dan menurunkan berat badan dalam masa 9 hari sahaja. Tapi anda jangan salah anggap yer… ini bukan shortcut untuk kurus. Tempoh 9 hari ini adalah Fasa Pertama dalam program detox & penurunan berat badan.

 

10 sebab kenapa perlu detox

Cuma, dengan program Clean 9, tahap keberkesanannya adalah jauh lebih tinggi kerana ia lengkap dengan panduan pengambilan suplemen & diet yang telah diluluskan oleh Pakar Nutrisi Forever Living Products.

Program Clean 9 tidak akan membuatkan anda sakit atau menderita kelaparan.

Anda boleh terus mengamalkan pengambilan suplemen selepas 9 hari sehingga anda dapat kesan yang anda mahukan dan produk Forever Living boleh diamalkan sebagai makanan tambahan harian selama mana anda mahu kerana ia dijamin selamat.

Untuk melakukan diet ini, anda perlu membeli pek FOREVER CLEAN 9 melalui saya.

Anda akan dapat produk-produk berikut:

  • 3 x Forever Aloe Vera Gel.
  • 1 x Forever Lite (Vanilla / Coklat)
  • 1 x Forever Bee Pollen
  • 1 x Forever Arctic-Sea (suplemen Omega-3 & Omega-9)
  • 1 x paket Forever Fiber
  • 1 x Buku Panduan Diet Eksklusif Program Detox Clean-9

 

10 sebab kenapa perlu detox

 

Komen Facebook:
10 Sebab Kenapa Perlu Detox & RESET Badan Kita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *