Adakah anda mengalami masalah sembelit dan sedang mencari cara mengatasi sembelit yang paling mudah serta berkesan?

Anda dah cuba segala macam petua dan tips tapi masih gagal untuk mengatasi sembelit yang anda alami. Aduhhh… sungguh mengecewakan kan?

Sembelit ni nampak macam masalah biasa jer tapi aduhaiii… ia sangatlah menyeksakan dan membuatkan anda berasa tidak selesa.. betul tak?

Baca Rawatan Sembelit Kanak-kanak

 

Apa kata anda ikuti pengalaman Puan Noor Hartini Zulaikha ni yang telah berjaya menemui cara mengatasi sembelit yang paling mudah dan paling penting sekali ianya berkesan.

 

cara mengatasi sembelit

 

[MASALAH SUKAR BUANG AIR BESAR DAN SEMBELIT KINI TIADA LAGI]

Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet. Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar. 

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya mengambil set menyusu asas yang terdiri dari Alfalfa Complex, Lecithin dan Ostematrix. Alhamdulillah susu badan kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan kerap sembelit saya telah dapat diatasi.

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.

Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindakbalas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari.

Alhamdulillah.

Ostematrix yang banyak membantu masalah saya ini. 

Ostematrix Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron. 

Jadi terbukti Ostematix Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan BMI saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi… Alhamdulillah.

Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.

Baca Cara Atasi Sembelit Semasa Hamil

 

Begitulah kisah Puan Hartini yang mengamalkan Alfalfa Complex, Lecithin & Ostematrix pada mulanya untuk membantu sebagai milkbooster tetapi secara tak langsung dapat menjadi cara mengatasi sembelit yang sangat berkesan.

Itulah kelebihannya apabila kita mengamalkan pengambilan suplemen @ vitamin yang baik dan betul. Banyak manfaat kesihatan sampingan lain yang kita akan dapat.

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “SET SEMBELIT” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan Set Suplemen Untuk Mengatasi Masalah Sembelit yang anda mahukan.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen / penggunaan produk selepas membuat pembelian.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

cara mengatasi sembelit

 

 

Komen Facebook:
Cara Mengatasi Sembelit Paling Mudah & Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *