Adakah anda mengalami masalah sembelit dan sedang mencari cara mengatasi sembelit yang paling mudah serta berkesan?

Anda dah cuba segala macam petua dan tips tapi masih gagal untuk mengatasi sembelit yang anda alami. Aduhhh… sungguh mengecewakan kan?

Sembelit ni nampak macam masalah biasa jer tapi aduhaiii… ia sangatlah menyeksakan dan membuatkan anda berasa tidak selesa.. betul tak?

 

BAGAIMANA CARA MENGATASI SEMBELIT YANG BERKESAN?

Caranya… Displin minum Aloe Vera Gel dan Fiber dari Forever Living.

Saya share kebaikan minum fiber ni ye.

Nak atasi sembelit, nak kurus, nak perut kempis, nak kawal nafsu makan wajib ambil FIBER & AVG setiap hari.

 

cara mengatasi sembelit

FOREVER FIBER

Dietary fiber — biasanya ditemui dalam buah-buahan, sayuran, bijirin penuh dan legumes.

Serat adalah pilihan terbaik untuk mengatasi & mencegah sembelit. Makanan yang tinggi serat juga memberi manfaat kesihatan lain seperti mengawal & menurunkan berat badan, merendahkan risiko kencing manis, mengekalkan kesihatan jantung yang baik dan melawan sesetengah jenis kanser. – MayoClinic

Apa itu fiber? Fiber atau serat terdiri dari bahan yang tidak dihadam dari sumber tumbuhan yang tidak berubah apabila ia melalui perut dan usus.

Apa akan jadi kalau kurang fiber?

Banyak masalah kesihatan boleh terjadi jika kurangnya sumber fiber dalam diet harian kita, contohnya sembelitlah!

 

BAGAIMANA FOREVER FIBER BERFUNGSI?

Forever Fiber membantu dalam memastikan pergerakan usus yang normal. Oleh itu, ia sangat berkesan dijadikan cara mengatasi sembelit. Lebih-lebih lagi jika diamalkan bersama pengambilan Aloe Vera Gel (AVG). Gabungan yang sangat hebat untuk kekalkan kesihatan usus yang baik.

Forever Fiber juga membuat kita rasa kenyang lebih cepat dan memperlahankan kadar penghadaman dan membuat kita rasa kenyang lebih lama. Jadi, ia dapat mengawal nafsu makan.

Forever Fiber menggerakkan lemak melalui sistem penghadaman dengan lebih cepat. Jadi kurang lemak akan diserap ke dalam badan. Maka mudahlah untuk turunkan dan kawal berat badan.

Bahan merbahaya dalam panggil yang dipanggil ‘carcinogen’ (punca kanser) akan melekat pada fiber dan digerakkan melalui usus lebih cepat. Ini boleh membantu mengurangkan risiko pelbagai penyakit terutamanya kanser.

 

MACAM MANA PULA IA MEMBANTU DALAM MENGAWAL & MENGURANGKAN BERAT BADAN?

Mudah saja…

Ambil Forever Fiber cepat kenyang  tapi lambat lapar  ia lalu dengan laju dalam sistem penghadaman menyebabkan cepat ‘membuang’ dengan membawa banyak lemak dan toksin.

Nampak tak?

Forever Fiber akan lebih efektif apabila digabungkan dengan Forever Aloe Vera Gel.

Forever Aloe Vera Gel sangat berkesan untuk menyihatkan usus, menyingkirkan toksin dan kotoran yang melekat pada dinding usus. Apabila usus sihat, kita akan sihat secara keseluruhan kerana usus adalah pusat berpuncanya lambakan toksin dalam badan.

Forever Aloe Vera Gel juga sangat berkesan membantu anda mengawal nafsu daripada makan dan minum yang manis-manis. Amazing!

 

cara mengatasi sembelit

Forever Fiber™ adalah cara yang mudah untuk meningkatkan pengambilan serat harian anda secara keseluruhan dan mengoptimumkan kesihatan usus dan kesihatan anda secara keseluruhan.

  • 5 gram serat setiap stick pack
  • Direka untuk menyediakan cara yang mudah untuk menyokong pengambilan serat optimum harian
  • Mudah larut dalam air, campur dengan Forever Aloe Vera Gel® untuk kesan optima
  • Mudah larut, tiada perasa dan bebas gluten

1 kotak Forever Fiber ™ mengandungi 30 individual stick pack

 

cara mengatasi sembelit

 

cara mengatasi sembelit

 

cara mengatasi sembelit

Great!

Anda sudah jumpa cara kawal nafsu makan yang mudah!

Mmmm… please jangan terjebak dengan minuman-minuman detoks sembarangan yer. Takut nanti ada kandungan yang tak sihat yang terselindung didalamnya.

Jom! Mulakan diet dan gaya hidup sihat dengan pengambilan serat yang cukup setiap hari pada kos yang sangat berbaloi dengan Forever Fiber & Forever Aloe Vera Gel

Order sekarang!

Join ahli untuk dapat diskaun 15% – 35%

Baca juga: Kelebihan Jadi Ahli Forever Living

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “SET SEMBELIT FOREVER” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen / penggunaan produk selepas membuat pembelian daripada saya.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

 

cara mengatasi sembelit

 

 

Komen Facebook:
Cara Mengatasi Sembelit Paling Mudah & Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *