Cara hilangkan parut hitam di muka? Haa.. parut hitam di muka? Ishhh… pasti kemunculan parut hitam di muka ni akan mencacatkan penampilan dan buatkan anda hilang keyakinan diri kan?

Itu belum kira dengan teguran-teguran sinis kakak-kakak dan makcik bawang lagi… urggghhh… stressnya!

Dah berapa banyak tips dan cara hilangkan parut hitam di muka yang anda pernah cuba?

Dah berapa banyak anda berhabis duit untuk dapatkan rawatan untuk hilangkan parut-parut hodoh tu?

Masih tak mendatangkan hasil yang anda harapkan?

Kenapa agaknya yer?

Ini mungkin kerana anda belum bertemu dengan cara hilangkan parut hitam di muka yang betul.

Tahukah anda bahawa anda tidak perlu bersakit-sakit atau menjalani rawatan kecantikan yang mahal untuk hilangkan parut hitam di muka tu.

Anda hanya perlukan kaedah dan produk yang 100% semulajadi supaya kulit anda dapat dipulihkan mengikut fitrah semulajadinya. Jangan sesekali anda lawan dengan bahan kimia atau kaedah yang boleh mencederakan serta menipiskan kulit contohgnya teknik pengelupasan atau peeling.

Jangan tauu…

Ok, jom baca perkongsian daripada Puan Shahizan Rahimi yang memiliki kulit yang sangat sensitif hingga menyebabkan muka beliau ada kesan parut hitam yang teruk. Tapi, itu cerita dulu… sekarang kulit muka beliau dah cantik dan flawless.

Apa rahsia beliau dan apakah cara hilangkan parut hitam di muka yang beliau buat?

cara hilangkan parut hitam di muka

 

[MUKA PECAH RUMAH]

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 InsyaAllah). Bekerja sebagai seorang guru.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. “Ni memang takde lain la ni mesti makan terung” tak pun “dah tau alergik terung sapa suruh makan”. Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai.

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada “mata” kerana seringkali jerawat pastinya ada “mata” dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa “fake” sangat.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. YOUTH dilancarkan “on time” muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar “Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni”.

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai “ibu” segala masalah kulit kerana ia ibarat “trigger”. Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang.

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa.

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit YOUTH. Wow, “Vivix luar dalam”.

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan “sold out”nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin YOUTH Che Yan.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan RADIANT5 (ESP + Collagen + Vitamin C + GLA Complex + CoQ-Trol Plus). Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu.

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.

Baca YOUTH Skincare Premium Untuk Orang Malaysia

Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan YOUTH Skincare.


cara hilangkan parut hitam di muka

Che Yan boleh katakan YOUTH is the best & YOUTH is hope untuk penjagaan kulit muka.

 

Nampak jelas kan perubahan yang Che Yan dapat selepas beliau menggunakan skincare YOUTH Shaklee sebagai cara hilangkan parut hitam di muka beliau tu?

Kalau anda berikan yang terbaik kepada kulit muka anda, yakinlah yang anda akan mendapat efek yang sangat ohsem seperti Che Yan.

Anda juga mahu hilangkan parut hitam di muka dan kembalikan kecantikan semulajadi anda seperti Che Yan?

 

SET SKINCARE YOUTH SHAKLEE

cara hilangkan parut hitam di muka

HARGA SET LENGKAP YOUTH SKINCARE = RM1,340.00 (daftar sebagai ahli untuk diskaun)

 

SET KECANTIKAN DALAMAN SHAKLEE – THE RADIANT 4

cara hilangkan parut hitam di muka

Nota Penting: Pengambilan suplemen @ vitamin (The Radiant 4) akan membuatkan proses pemulihan kulit menjadi lebih efisien kerana sel-sel kulit dapat diperbaharui dari dalam.

 

CARA MEMBUAT PESANAN

WhatsApp “YOUTH” ke 019-7071977 untuk membuat pesanan Set Skincare YOUTH anda.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen / penggunaan produk selepas membuat pembelian.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

cara hilangkan parut hitam di muka

Komen Facebook:
Cara Hilangkan Parut Hitam Di Muka & Kembali Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *