Bila tiba musim perayaan mesti ramaiii yang makan banyak kan???… mana boleh tahan yer tak… makanan semua sedap-sedap belaka… tak sanggup nak lepaskan peluang nak menikmati semua makanan tu… (saya pun sama)… hehee

Tapiiii… ada masalah baru pulak yang timbul lepas tu… BERAT BADAN NAIK MENDADAK!

Alamak!… macam mana cara untuk turunkan berat badan yang naik mendadak ni???… haaa… kalut kannn..

Mudah saja… tapi ada syaratnya…

Syaratnya ialah:

  1. WAJIB ambik suplemen yang selamat & semulajadi
  2. JANGAN cuba turunkan berat badan secara mendadak Walaupun berat badan naik mendadak sebab ia sangat BAHAYA

–> HEALTHY FITNESS SET = cara turunkan berat badan yang naik mendadak lepas raya

YES SHAPE UP

Apa KELEBIHAN HEALTHY FITNESS SET ni?

CINCH SHAKE MIX = Meal Replacement yang lengkap dengan karbohidrat, kalori, lemak, protein & serat yang diperlukan oleh tubuh.

Kenapa kena ada kalori & lemak?

Sebab badan kita perlukan kalori & lemak untuk metabolisma & fungsi hormon. Kalau badan kita tak cukup kalori & lemak, ia boleh beri kesan kepada sel-sel tubuh kita especially sel otot. Hasilnya, berat badan mudah sangat naik bila kita stop program kurus.

CINCH TEA MIX = Teh ni adalah gabungan teh ijau, putih & merah. Terbaik sebagai gantian untuk minum petang. Biasa petang-petang metabolisma kita drop, & biasa petang-petang kita ada minum petang kan? dah tu mulalah nak minum teh tarik, makan goreng pisang, karipap bagai…. boleh jer kalau nak makan… tapi kena pandai control lah yer… kata nak kurus kan?

Untuk yang ikuti program kurus ni, lebih baik gantikan kuih-kuih atau goreng pisang & teh minum petang tu dengan Cinch Tea. Cinch Tea ni bukan untuk buat mata jadi segar je tau, tapi ia juga bantu untuk buat kita rasa taknak mengunyah especially antara waktu makan. Mengunyah diantara waktu makan ni yang mudah sangat buat berat badan kita naik dan susah nak turun. Sudahnya kalau guna cara turunkan berat badan tahap langit ke-7 pun tak maunya kurus jugak nanti sayang oiii…

VITA-LEA = Apa kaitan Vita-Lea dengan cara turunkan berat badan?

Vita-Lea ni, sama macam nama dia, ia adalah VITAL = SANGAT PENTING & SANGAT PERLU, sebab ia bekalkan semua vitamin & minerals yang badan kita perlu. Kita ni sebenarnya kekurangan 90% daripada zat yang badan kita perlukan. Kita rasa macam dah seimbang semua dah, tapi hakikatnya banyak proses penghasilan makanan tu yg mengurangkan zatnya.

HERB-LAX = dah diketahui bahawa Herb-Lax ni sangatlah bagus untuk benda-benda berkaitan pembuangan air besar… ia sebenarnya sangat penting untuk ‘cuci’ usus kita… sebab zat makanan kita diserap di bahagian usus. Tapi Herb-Lax bukan untuk diambil hari-hari tau… nanti usus jadi malas. Takde Herb-Lax dia tak mau ’buat kerja’… haru!… hahahaa

LECITHIN = Lecithin adalah pengemulsi lemak. Satu study dari Huntington College of Health Sciences menunjukkan bahawa Lecithin membantu badan kita memecahkan lemak dalam darah menjadi partikel yang kecil. Cakap senangnya, Lecithin bantu badan kita bakar lemak dengan lebih efisen & tak simpan dalam tisu.

Haaa… Semua orang nak kurus semula dan dapatkan balik berat badan yang ideal kan? Jadi HEALTHY FITNESS SET ni lah penyelamatnya… dengan set ni kita boleh kurus dengan sihat, bukan setakat kurus je, badan pun dapat banyak manfaat kesihatan lain sebab kita mengamalkan pengambilan vitamin.

Diet tak makan pun boleh kurus tapi hasilnya tisu otot rosak, nanti bila dah start makan semula, terus bam bam… dah banyak kita tengok kes-kes macam ni kan?… tak maulah jadi macam tu yer… itu cara turunkan berat badan yang salah tauu….

Cuba tengok testimoni mereka yang dah berjaya lepas konsisten amalkan cara turunkan berat badan dengan Shaklee…

cinch kurus

Kata Za Fair “hi semua… nak share gud news n happy sgt!!! sekarang ramai yang dah pasan (perasan) akan perubahannya…. hahahaa… n lately dapat pujian.. cakap dah makin kurus.. masa gi wedding hari tu makcik2 cakap adik lagi besar dari kakak!…… biasa pakai saiz 30… sekarang dah boleh pakai saiz 27 la… mana x happy???.. mula-mula ambik Herb-Lax & Lecithin jer… sekarang dah start with Cinch… Shaklee memang OWESOME la!!!”

testimoni-set-slimming-alfalfa+lecithin+cinch

Sharing daripada Pakcik Choclair “Memang terkejut laa… start guna Cinch + Alfalfa + Lecithin lepas raya qurban.. masa tu berat dalam 96kg… semalam timbang 87kg!!! Biar betol… ke timbang rosak??” (tempoh hari raya qurban dengan sharing ni lebih kurang 2 bulan)

Cinch berat badan

Noor Azlina ni pulak share testimoni mak beliau “Mak saya mengalami lebihan berat badan.. Doc mengarahkan dia menurunkan berat badan… Saya pun cadangkan agar mak saya ambil set Lecithin + Herb-Lax + Cinch.. Dalam 2 minggu berat beliau turun 1.8kg… sedangkan selama ni berat mak saya cukup susah nak turun… Agaknya berapa kg pulak kalau dalam tempoh sebulan? Mungkin 4kg? Tak mustahil kan?”

eva-rumbles-shaklee-story_2015

Wanita ni pulak bukan saja berjaya turunkan berat badan, tapi dia semakin cantik dan awet muda lepas mengambil Shaklee… inilah yang kami panggil #shakleeeffect

testi-cinch-shake-03

WoW!…. cuba tengok gambar pertama (kiri).. nampak macam makcik-makcik sangat kan?… tapi cuba tengok pulak gambar ketiga (kanan sekali)… cantik dan awet muda terus lepas beliau berjaya turunkan berat badan dengan Shaklee… 4 bulan jer beliau berjaya melalui tranformasi yang hebat!

Ok, jangan tunggu-tunggu dah… dapatkan HEALTHY FITNESS SET ni sekarang jugak untuk turunkan berat badan tu… cepat! sebelum offer ni berakhir.

 

MELABURLAH UNTUK KESIHATAN KERANA IA TIADA GANTI

HUBUNGI:

Nieda
Business Leader & Shaklee Independent Distributor

SMS | Whatsapp:
019 – 707 1977

Email:
nieda@ohcantik.com 

Komen Facebook:
Cara Turunkan Berat Badan Yang Naik Mendadak Lepas Raya Dengan Mudah & Selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *