Fiber untuk kurus?

Apa anda akan dapat kalau displin minum Aloe Vera Gel dan Fiber Forever Living ni?

Saya akan kongsikan di sini ye…

Nak atasi sembelit, nak kurus, nak perut kempis, nak kawal nafsu makan semuanya kena bermula dari kesihatan usus. So, memang wajiblah minum FOREVER FIBER & ALOE VERA GEL setiap hari.

 

fiber untuk kurus

FOREVER FIBER UNTUK KURUS

Dietary fiber — biasanya ditemui dalam buah-buahan, sayuran, bijirin penuh dan legumes.

Serat adalah pilihan terbaik untuk mengatasi & mencegah sembelit. Makanan yang tinggi serat juga memberi manfaat kesihatan lain seperti mengawal & menurunkan berat badan, merendahkan risiko kencing manis, mengekalkan kesihatan jantung yang baik dan melawan sesetengah jenis kanser. – MayoClinic

Apa itu fiber? Fiber atau serat terdiri dari bahan yang tidak dihadam dari sumber tumbuhan yang tidak berubah apabila ia melalui perut dan usus.

Apa akan jadi kalau kurang fiber?

Banyak masalah kesihatan boleh terjadi jika kurangnya sumber fiber dalam diet harian kita, contoh paling senang sembelitlah!

 

fiber untuk kurus

BAGAIMANA FOREVER FIBER BERFUNGSI UNTUK KURUS?

Forever Fiber membantu dalam memastikan pergerakan usus yang normal. Oleh itu, ia sangat berkesan dijadikan cara mengatasi sembelit. Lebih-lebih lagi jika diamalkan bersama pengambilan Aloe Vera Gel (AVG). Gabungan yang sangat hebat untuk kekalkan kesihatan usus yang baik.

Forever Fiber juga membuat kita rasa kenyang lebih cepat dan memperlahankan kadar penghadaman dan membuat kita rasa kenyang lebih lama. Jadi, ia dapat mengawal nafsu makan dan sangat membantu jika anda mahu kurus!

Forever Fiber menggerakkan lemak melalui sistem penghadaman dengan lebih cepat. Jadi kurang lemak akan diserap ke dalam badan. Maka mudahlah untuk kurus dan kawal berat badan.

Bahan merbahaya dalam panggil yang dipanggil ‘carcinogen’ (punca kanser) akan melekat pada fiber dan digerakkan melalui usus lebih cepat. Ini boleh membantu mengurangkan risiko pelbagai penyakit terutamanya kanser. Hah! Fiber bukan saja untuk bantu anda kurus, tapi dapat bantu anda kekalkan kesihatan yang baik juga.

 

fiber untuk kurus

FOREVER ALOE VERA GEL DIAMBIL BERSAMA FIBER UNTUK KURUS

Khasiatnya serupa dengan Aloe Vera yang baru dituai. Daun Aloe Vera boleh dikatakan daun ajaib (magic plant). Ia mengandungi lebih 200 sebatian. Forever Aloe Vera Gel dihasilkan daripada daun aloe vera asli, melalui proses penstabilan yang dipatenkan. Ia sesuai untuk orang sihat bagi mengekalkan kesihatan. Ia juga bagus untuk yang menghadapi sebarang masalah kesihatan dan menyokong proses penyembuhan.

Forever Aloe Vera Gel sangat digemari kerana ia sangat berkesan untuk mencuci kotoran, mendapan dan kerak yang terdapat pada saluran usus. Sekalipun kotoran dan mendapan di usus sudah bertahun-tahun dan amat degil untuk disingkirkan, kelembutan pada Forever Aloe Vera Gel mampu meresap dan menanggalkan ia daripada terus terlekat pada usus. Kesannya, usus menjadi bersih dan sihat. Ini membolehkan lebih banyak nutrien makanan dapat diserap dengan baik. Seterusnya, badan akan jadi lebih sihat dan bertenaga sekaligus mampu melawan pelbagai penyakit secara semulajadi.

Dari segi luaran pula, perut akan kelihatan lebih kempis. Forever Aloe Vera Gel dimantapkan untuk membekalkan anda dengan asid amino, vitamin, mineral, polisakarida, enzim dan pelbagai nutrisi ain untuk membantu memperkuatkan sistem imun dan menyokong pemulihan.

Secara umum, Forever Aloe Vera boleh dikatakan sebagai minuman wajib untuk anda jika anda:-

 • Berhasrat untuk meredakan sebarang kesakitan tetapi tidak tahu hendak memilih yang mana satu makanan kesihatan yang baik untuk anda.
 • Berhasrat untuk mengekalkan kesihatan yang baik.
 • Melancarkan sistem penghadaman.
 • Mengurangkan kebas-kebas kaki dan tangan.
 • Menurunkan berat badan anda (lebih berkesan jika diambil bersama Forever Arctic-Sea & Forever Fiber).
 • Menurunkan dan mengawal kolesterol dalam darah (diambil bersama Forever Arctic-Sea).
 • Meredakan kesan strok (diambil bersama Forever Arctic-Sea).

Jus ini diperbuat daripada filet dalaman daun aloe vera asli. Tanpa campuran bahan kimia atau bahagian kulit daun yang mengandungi racun (emodin) yang boleh menyebabkan alahan & cirit-birit. Gel ini dihasilkan dengan bau dan rasa yang sangat original!

 

fiber untuk kurus

MENGAPA USUS PERLU DIBERSIHKAN?
Sebab, perut (usus) adalah tempat longgokan pelbagai bahan toksin yang terhasil daripada mendapan sisa buangan yang tertinggal dalam usus. Toksin akan menghasilkan racun ke seluruh tubuh melalui kaedah serapan. Kegemukan, susah nak mengawal nafsu makan & perut buncit adalah TANDA USUS KOTOR!

Anda pernah dengar? Perut adalah RUMAH segala penyakit!

 

fiber untuk kurus

FIBER UNTUK KURUS? MACAM MANA PULA FIBER & ALOE VERA GEL MEMBANTU DALAM MENGAWAL & MENGURANGKAN BERAT BADAN?

Mudah saja…

Ambil Forever Fiber & Aloe Vera Gel cepat kenyang & dapat kawal nafsu makan  tapi lambat lapar  ia lalu dengan laju dalam sistem penghadaman menyebabkan cepat ‘membuang’ dengan membawa banyak lemak dan toksin.

Nampak tak?

Forever Fiber™ adalah cara yang mudah untuk meningkatkan pengambilan serat harian anda secara keseluruhan dan mengoptimumkan kesihatan usus dan kesihatan anda secara keseluruhan.

 • 5 gram serat setiap stick pack
 • Direka untuk menyediakan cara yang mudah untuk menyokong pengambilan serat optimum harian
 • Mudah larut dalam air, campur dengan Forever Aloe Vera Gel® untuk kesan optima
 • Mudah larut, tiada perasa dan bebas gluten

1 kotak Forever Fiber ™ mengandungi 30 individual stick pack

Great!

Anda sudah jumpa cara kawal nafsu makan yang mudah!

Mmmm… please jangan terjebak dengan minuman-minuman untuk kurus sembarangan yer. Takut nanti ada kandungan yang tak sihat yang terselindung didalamnya.

 

Jika anda ada bajet lebih, boleh juga pilih SET Clean 9 seperti yang mereka ni ambil & tengoklah sendiri hasilnya!

fiber untuk kurus

 

fiber untuk kurus

fiber untuk kurus

Jom! Mulakan diet dan gaya hidup sihat dengan pengambilan serat yang cukup setiap hari pada kos yang sangat berbaloi dengan Forever Fiber & Aloe Vera Gel.

Order sekarang!

Join ahli untuk dapat diskaun 15% – 35%

 

fiber untuk kurus

 

Facebook: Has Nieda

Facebook Page: Forever Aloe Madu By Nieda / Cantik Sihat Forever

Temui saya di Google: Agent Forever Living Ipoh / Tambun / Tanjung Rambutan

 

Komen Facebook:
Fiber Untuk Kurus, Kempiskan Perut & Kawal Nafsu Makan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *