Anda mencari losyen untuk kulit kering? Ye lah kan.. cuaca di Malaysia ni pun selalu saja tak menentu. Panas terik dan hujan bersilih ganti sampai kulit kita pun terkesan. Kulit jadi kering dan kusam.

Kulit yang kering juga akan menyebabkan kulit menjadi lebih cepat berkedut dan nampak tua. Jadi, pastikan anda menyapu losyen atau krim pelembap pada kulit anda setiap hari.

Tapi, bukan losyen untuk kulit kering dapat beri kesan yang baik atau seperti yang kita inginkan. Paling tak best apabila losyen untuk kulit kering tu buatkan kulit kita rasa tak selesa, melekit dan berminyak. Mesti rimas kan?

Disini adalah satu losyen untuk kulit kering yang anda boleh cuba. Losyen ini adalah berasaskan bahan semulajadi iaitu aloe vera daripada spesis aloe vera terbaik dunia (Aloe Barbadensis Miller) yang dikeluarkan oleh syarikat Forever Living Products.

 

losyen untuk kulit kering

Forever Living Products adalah syarikat pengeluar suplemen kesihatan, kecantikan dan produk penjagaan diri yang telah berada di pasaran dunia sejak lebih 40 tahun. Produk Forever Living boleh didapati di 165 buah negara di dunia!

 

losyen untuk kulit kering

ALOE MOISTURIZING LOTION

Krim pelembap lembut yang mengandungi aloe vera berkhasiat, minyak jojoba, kolagen dan elastin untuk membuatkan kulit menjadi lembut dan licin. Losyen ini boleh digunakan untuk melembapkan muka, tangan dan badan anda, sambil mengekalkan keseimbangan pH semulajadi kulit.

Rumusannya yang mudah diserap oleh kulit juga juga menjadikannya sebagai make-up base yang baik. Losyen ini sangat sesuai untuk anda yang ada masalah kulit kering, sering terdedah kepada cuaca panas atau banyak menghabiskan masa di dalam bilik berhawa dingin.

 

losyen untuk kulit kering

Cuaca, angin, pencemaran dan penghawa dingin – hari bersilih ganti; semua ini menyusutkan kelembapan kulit anda.

Tapi, jangan risau kerana sekarang anda boleh melawan masalah ini dengan losyen untuk kulit kering daripada Forever Living.

Baca juga: Krim Untuk Hilangkan Jeragat

 

ALOE MOISTURIZING LOTION.

  • Boleh digunakan sebagai pelembap untuk muka dan badan.
  • Sangat efektif untuk kelembapan tangan.
  • Tidak mengandungi Lanolin.
  • Tekstur yang kaya.

Losyen unik ini mempunyai sifat humektan dan pelembab yang luar biasa. Ia mengandungi Kolagen dan Elastin untuk membuatkan kulit menjadi licin, lembut dan elastik sambil mengekalkan keseimbangan pH semulajadi kulit. Lebih pekat daripada losyen aloe, ia adalah sesuai untuk menambah kelembapan kulit yang telah hilang dan memulihkan kehalusan dan kelembutan kulit.

Forever Aloe Moisturizing Lotion adalah sangat baik untuk muka, tangan dan badan; membantu untuk mengatasi kesan pencemaran dan alam sekitar. Sebaik sahaja losyen telah disapukan dan diserap ke dalam kulit, make-up boleh digunakan seperti biasa.

 

CARA MENGGUNAKAN ALOE MOISTURIZING LOTION

  • Ratakan losyen pada keseluruhan muka, tangan dan badan (waktu paling baik adalah setiap kali selepas mandi / mencuci muka)
  • Urut perlahan sehingga losyen diserap sepenuhnya
  • Juga boleh digunakan sebagai asas solekan (make-up base)

 

Jika masalah kulit kering anda agak teruk, tambahan Aloe Vera Gelly adalah perlu kerana Aloe Vera Gelly akan memberikan kelembapan ekstra disamping merawat kulit.

losyen untuk kulit kering

FOREVER ALOE VERA GELLY

Aloe Vera sangat kaya dengan komponen berikut yang bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

  • SAPONIN – membersihkan kulit dengan lembut dan menguatkan pertahanan kulit semulajadi untuk melawan kuman dan membantu menyihatkan kulit.
  • LIGNIN – mempunyai daya penembusan yang dalam, justeru membantu membawa nutrien Aloe Vera ke dalam sel kulit.
  • ASID AMINO – membantu menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit dan baikpulih kulit.
  • 12 jenis VITAMIN dan 20 MINERAL membantu melindungi kulit dan meningkatkan pembaharuan sel kulit.

 

pecahkan batu karang

 

Komen Facebook:
Losyen Untuk Kulit Kering Daripada Aloe Vera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *