Saya pasti anda sedang mencari produk untuk atasi rambut gugur kan? Kalau tidak, takkan lah anda masuk ke page ini.

Ya, memang tak dinafikan ramai antara kita yang alami masalah rambut gugur, tak kiralah samada lelaki ataupun wanita. Ada yang mengalami masalah rambut gugur ini disebabkan oleh penyakit, ketururan, tekanan, salah penggunaan produk dan banyak lagi faktor lain.

Tapi, sebenarnya ada satu FAKTOR PENTING yang mendasari masalah rambut gugur ini yang ramai orang tak tahu atau kurang ambil berat iaitu KEKURANGAN NUTRISI (VITAMIN).

Rawatan luaran seperti syampu, tonik, krim, minyak rambut atau ubat-ubat sapu yang lain adalah penting tetapi rambut anda juga perlukan ‘makanan’ (nutrisi) untuk tumbuh sihat.

Anda faham kan apa yang saya cuba terangkan disini?

 

produk untuk atasi rambut gugur

APAKAH PRODUK UNTUK ATASI RAMBUT GUGUR YANG TERBAIK?

Vitamin C, vitamin B seperti Biotin (Vitamin B7 atau Vitamin H) dan Niacin (Vitamin B3) adalah antara yang terpenting untuk membantu pertumbuhan rambut. Amalkan diet seimbang bersama pengambilan vitamin-vitamin untuk bekalkan nutrisi dan jika anda mahu kekalkan rambut yang sihat & bersinar. Vitamin-vitamin ini sangat membantu dalam menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebat, sihat dan lebih cepat.

 

BOLEHKAH SUPLEMEN ATAU VITAMIN MEMBANTU MELEBATKAN RAMBUT?

Dianggarkan 100 hingga 150 helai rambut akan gugur setiap hari! Tapi yang pastinya anda tidak mahu botak kan?

Adakah suplemen atau produk untuk atasi rambut gugur yang ada di pasaran semuanya mengandungi vitamin dan mineral yang rambut perlukan untuk sihat? Secara umumnya, YA, tapi anda perlu berhati-hati dengan produk yang anda mahu ambil. Banyak syarikat pengeluar produk cuba menjual “pil magik” yang kononnya boleh melebatkan rambut.

Tapi malangnya, banyak isi kandungan produk tersebut tidak disokong oleh ujian klinikal yang sahih. Walaupun ada yang mengatakan mereka menggunakan bahan-bahan semulajadi, ia masih perlukan ujian klinikal & kajian santifik terperinci. Kalau produk keluaran belakang rumah yang hanya dicampur & dikacau-kacau sendiri tanpa makmal & saintis bertauliah sudah tentulah ia tiada sebarang ujian klinikal atau kajian saintifik kan?

Elakkan daripada membeli produk yang tidak diyakini sumbernya atau si penjual overclaim.

Keguguran rambut yang kronik jelas menunjukkan anda kekurangan vitamin dan suplemen adalah jalan terbaik untuk mengatasinya. Walaupun anda rasa anda sudah amalkan diet seimbang setiap hari, tapi ada individu yang sistem badannya tidak mampu menyerap nutrien daripada makanan tersebut dengan efisien, sebab itulah kita masih perlukan suplemen sebagai sokongan untuk mencukupkan nutrisi harian termasuk nutrisi yang diperlukan oleh rambut dan folikel rambut.

Nota penting: Pengambilan vitamin @ suplemen yang digabungkan dengan penggunaan atau regim penjagaan rambut (syampu + perapi) yang baik akan memberikan anda efek yang lebih cepat.

 

Lelaki atau wanita yang mengalami masalah rambut gugur boleh merawat masalah mereka dengan cara ‘memberi makan’ kepada rambut menggunakan suplemen @ vitamin untuk rambut yang berkualiti tinggi.

 

produk untuk atasi rambut gugur

SUPLEMEN @ PRODUK UNTUK ATASI RAMBUT GUGUR

Selain daripada itu, syampu & perapi yang baik juga sangat membantu dalam usaha mengatasi masalah rambut gugur. Lakukan rawatan dengan dua cara iaitu dalaman dan luaran bagi mendapatkan kesan yang hebat.

Sebagai bonus, pengambilan vitamin @ suplemen bukan saja akan menyihatkan rambut, tetapi anda juga akan mendapat badan, kulit dan kuku yang lebih sihat dan cantik.

 

produk untuk atasi rambut gugur

FUNGSI VITAMIN @ SUPLEMEN UNTUK ATASI RAMBUT GUGUR

 

FOREVER ALOE VERA GEL

Minuman eksklusif GEL ALOE VERA FLP diperbuat daripada 100% filet (isi) dalaman daun Aloe Barbadensis Miller, iaitu dari spesies aloe vera terbaik yang boleh di makan. Hanya kulit luar yang mengandungi sap aloin yang pahit sahaja dibuang. Sebab itulah ia kelihatan pekat dan mengandungi pulpa kerana tidak ada gel yang diambil tidak ditapis keluar.

Aloe Vera adalah sejenis tumbuhan gurun dan mempunyai keupayaan menyerap yang tinggi dan memulihkan lembapan. Ia mengandungi lebih daripada 200 jenis bahan yang dapat membantu menggalakkan pertumbuhan kulit dan rambut yang sihat.

 

FOREVER BEE POLLEN

Pollen-grain @ biji debunga matang mempunyai double wall @ dua lapisan dinding — endospore / intine (dinding dalam nipis & lembut dari cellulose) dan cuticularized exospore/exine (dinding luar yang tebal, keras & lasak).

Struktur dinding Bee Pollen ini menyebabkan enzim badan langsung tidak dapat mencerna Bee Pollen & khasiatnya tidak dapat diserap oleh badan.

Tidak seperti Bee Pollen lain di pasaran, FOREVER Living menggunakan teknologi khas yang membolehkan lapisan cellulose yang tebal dan keras itu dipecahkan supaya anda mendapat 100% khasiat Bee Pollen FOREVER Living.

 • Bee Pollen FOREVER Living mudah dicerna dan diserap oleh badan
 • Kaya dengan Vitamin B12, E, B1, B2, B3, B5, C dan vitamin D
 • Mengandungi 22 asid amino dan pelbagai mineral surih seperti kalsium, mangan, fosfor, zat besi, sodium & potassium
 • Bee Pollen asli sangat kaya dengan PROTEIN, ZINK dan vitamin B6
 • FOREVER Bee Pollen asli adalah multi-vitamin dan multi-mineral semulajadi

Ini adalah semua zat & vitamin penting yang diperlukan oleh rambut untuk tumbuh dengan lebih sihat & kuat.

 

FOREVER ARCTIC-SEA

Omega-3 adalah WAJIB jika anda mahukan rambut yang sihat. Asid lemak Omega-3 berfungsi untuk menggalakkan pertumbuhan rambut, menguatkan rambut dan menyuburkan folikel (akar) rambut.

Istimewanya Forever Arctic-Sea ni kerana ia adalah 2 minyak dalam 1 kapsul!

Forever Arctic Sea adalah softgel @ kapsul gel lembut yang mengandungi campuran Minyak Ikan (Omega 3) dan Minyak Zaitun (Omega 9)

Kandungan FOREVER ARCTIC SEA

Minyak ikan 750mg – ikan salmon, ikan bilis & ikan kod lautan arctic
Minyak zaitun 250mg
dengan tambahan Vitamin E (antioksidan) bagi mengekalkan kesegaran dan menambah lagi khasiatnya.

 

FOREVER ALOE VERA GELLY

Aloe Vera sangat kaya dengan komponen berikut yang bermanfaat bagi kulit kepala & rambut

 • SAPONIN membersihkan kulit dengan lembut dan menguatkan pertahanan kulit semulajadi untuk melawan kuman dan membantu menyihatkan kulit kepala
 • LIGNIN mempunyai daya penembusan yang dalam, justeru membantu membawa nutrien Aloe Vera ke dalam sel kulit.
 • ASID AMINO membantu menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit dan baikpulih kulit kepala.
 • VITAMIN dan MINERAL membantu melindungi kulit dan meningkatkan pembaharuan sel kulit.

 

ALOE JOJOBA SHAMPOO

 • Syampu yang lembut dengan pH yang seimbang menggunakan aloe vera untuk meresap dengan lebih mendalam bagi membersihkan kotoran pada kulit kepala.
 • Menanggalkan sel kulit mati, seterusnya menggalakkan pertumbuhan tisu & rambut baru yang lebih sihat.
 • Minyak jojoba menolong melincirkan rambut, menjadikannya lembut dan mudah diurus.
 • Sesuai untuk semua jenis rambut.

 

ALOE JOJOBA CONDITIONING RINSE

 • Dirumus khas untuk digunakan selepas mencuci rambut dengan Aloe Jojoba Shampoo.
 • Diperkaya dengan Vitamin B dan protein
 • Melincirkan rambut dengan minyak jojoba.

Memperbaiki rambut rosak dengan protein gandum dan menyatukan hujung berbelah dengan dimetikon.

 

produk untuk atasi rambut gugur

Jika anda tidak mahu mengambil terlalu banyak jenis produk, anda boleh buat pilihan mana-mana set A – D seperti di dalam gambar di atas.

WhatsApp saya untuk tahu set mana yang sesuai dengan masalah keguguran rambut anda.

 

Baca juga: Cara Atasi Rambut Gugur Bertompok

SUPLEMEN & PRODUK UNTUK ATASI RAMBUT GUGUR TERBAIK & BERKESAN

Apa pun suplemen atau produk untuk atasi rambut gugur yang ada pilih, pengambilan & penggunaan secara konsisten dan berterusan adalah kunci kepada penyelesaian masalah anda. JANGAN sesekali mengharapkan rambut anda akan tumbuh semula atau kembali lebat selepas seminggu mengambil suplemen.

Rambut memerlukan minima 6 bulan – setahun untuk tumbuh lebat. Jadi, sila beri masa kepada rambut anda untuk kembali sihat.

 

WhataApp saya untuk pra-konsultasi & pesanan produk.

 

produk untuk atasi rambut gugur

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Produk Untuk Atasi Rambut Gugur Lelaki & Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *