Saya pasti anda sedang mencari produk untuk rambut gugur kan? Kalau tidak, takkan lah anda masuk ke page ini.

Ya, memang tak dinafikan ramai antara kita yang alami masalah rambut gugur, tak kiralah samada lelaki ataupun wanita. Ada yang mengalami masalah rambut gugur ini disebabkan oleh penyakit, ketururan, tekanan, salah penggunaan produk dan banyak lagi faktor lain.

Tapi, sebenarnya ada satu FAKTOR PENTING yang mendasari masalah rambut gugur ini yang ramai orang tak tahu atau kurang ambil berat iaitu KEKURANGAN NUTRISI (VITAMIN).

Kesilapan ramai orang yang mengalami masalah rambut gugur adalah terlalu fokus kepada rawatan luaran seperti syampu, tonik, krim, minyak rambut atau ubat-ubat sapu yang lain sedangkan rambut anda terus menerus ‘kelaparan’ kerana produk-produk tersebut tak mampu untuk membekalkan nutrisi (vitamin) yang rambut perlukan untuk tumbuh sihat.

Anda faham kan apa yang saya cuba terangkan disini?

 

produk untuk rambut gugur

 

APAKAH (VITAMIN) PRODUK UNTUK RAMBUT GUGUR YANG TERBAIK?

Vitamin C, vitamin B seperti Biotin (Vitamin B7 atau Vitamin H) dan Niacin (Vitamin B3) adalah antara yang terpenting untuk membantu pertumbuhan rambut. Amalkan diet seimbang bersama pengambilan vitamin-vitamin untuk bekalkan nutrisi dan jika anda mahu kekalkan rambut yang sihat & bersinar. Vitamin-vitamin ini sangat membantu dalam menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebat, sihat dan lebih cepat.

 

BOLEHKAH SUPLEMEN ATAU VITAMIN MEMBANTU MELEBATKAN RAMBUT?

Dianggarkan 100 hingga 150 helai rambut akan gugur setiap hari! Tapi yang pastinya anda tidak mahu botak kan?

Adakah suplemen atau produk untuk rambut gugur yang ada di pasaran semuanya mengandungi vitamin dan mineral yang rambut perlukan untuk sihat? Secara umumnya, YA, tapi anda perlu berhati-hati dengan produk yang anda mahu ambil. Banyak syarikat pengeluar produk cuba menjual “pil magik” yang kononnya boleh melebatkan rambut.

Tapi malangnya, banyak isi kandungan produk tersebut tidak disokong oleh ujian klinikal yang sahih. Walaupun ada yang mengatakan mereka menggunakan bahan-bahan semulajadi, ia masih perlukan ujian klinikal & kajian santifik terperinci. Kalau produk keluaran belakang rumah yang hanya dicampur & dikacau-kacau sendiri tanpa makmal & saintis bertauliah sudah tentulah ia tiada sebarang ujian klinikal atau kajian saintifik kan?

Elakkan daripada membeli produk yang tidak diyakini sumbernya atau si penjual overclaim.

Vitamin dan suplemen & mineral untuk rambut gugur seperti Vitamin C, Biotin, Niacin, Zat Besi, Zinc dan lain-lain perlu diambil jika anda mahukan rambut yang lebat semula. Suplemen sangat penting dan efektif jika diet harian anda gagal memberikan anda nutrisi yang cukup.

Keguguran rambut yang kronik jelas menunjukkan anda kekurangan vitamin dan suplemen adalah jalan terbaik untuk mengatasinya. Walaupun anda rasa anda sudah amalkan diet seimbang setiap hari, tapi ada individu yang sistem badannya tidak mampu menyerap nutrien daripada makanan tersebut dengan efisien, sebab itulah kita masih perlukan suplemen sebagai sokongan untuk mencukupkan nutrisi harian termasuk nutrisi yang diperlukan oleh rambut dan folikel rambut.

Nota penting: Pengambilan vitamin @ suplemen yang digabungkan dengan penggunaan atau regim penjagaan rambut (syampu + kondisioner + tonik) yang baik akan memberikan anda efek yang lebih cepat.

 

produk untuk rambut gugur

SET SYAMPU HARGA: RM233.00

JENIS SUPLEMEN @ PRODUK UNTUK RAMBUT GUGUR

Lelaki atau wanita yang mengalami masalah rambut gugur boleh merawat masalah mereka dengan cara ‘memberi makan’ kepada rambut menggunakan suplemen @ vitamin untuk rambut yang berkualiti tinggi.

Walaupun adakalanya rambut gugur boleh diatasi dengan penggunaan produk untuk rambut gugur lain seperti syampu atau minyak rambut, suplemen @ vitamin pula mengandungi ramuan berbeza yang optima untuk sistem tubuh lelaki dan wanita dan lebih efektif.

Terdapat banyak jenis vitamin @ produk untuk rambut gugur yang mengandungi pelbagai jenis bahan berbeza.

Adakah vitamin @ suplemen betul-betul membantu mengatasi masalah rambut gugur?

YA, tetapi hanya yang terbaik. Hanya vitamin @ suplemen yang diuji secara klinikal yang mampu menyuburkan rambut & folikel rambut dari dalam, menjadikannya lebat, panjang, sihat dan bersinar lebih cepat.

Sebagai BONUS, pengambilan vitamin @ suplemen bukan saja akan menyihatkan rambut, tetapi anda juga akan mendapat badan, kulit dan kuku yang lebih sihat.

 

SUPLEMEN @ PRODUK UNTUK RAMBUT GUGUR TERBAIK & BERKESAN

Banyak produk untuk rambut gugur di pasaran dan masing-masing dikatakan mampu melebatkan rambut ibarat magik. Ini tentu sekali akan membuat pengguna menjadi keliru untuk memilih suplemen @ produk mana satu yang terbaik & paling berkesan.

Jadi, apa yang patut anda pertimbangkan apabila hendak memilih suplemen ini?

Suplemen untuk rambut boleh jadi mengandungi pelbagai jenis bahan dan ramuan yang masing-masingnya mempunyai formula tersendiri untuk merawat. Walau bagaimanapun, nutrien dan vitamin dalam suplemen yang paling penting untuk melebatkan rambut yang patut anda pilih ialah Vitamin C, Zat Besi, Zinc, Biotin, Niacin dan protein.

Apa pun suplemen atau produk untuk rambut gugur yang ada pilih, pengambilan secara konsisten dan berterusan adalah kunci kepada penyelesaian masalah anda. JANGAN sesekali mengharapkan rambut anda akan tumbuh semula atau kembali lebat selepas seminggu mengambil suplemen.

Rambut memerlukan sekurang-kurangnya 6 bulan untuk tumbuh. Jadi, sila beri masa kepada rambut anda untuk kembali sihat.

 

FUNGSI VITAMIN @ SUPLEMEN UNTUK ATASI RAMBUT GUGUR

BIOTIN

Biotin adalah vitamin B kompleks yang dikenali sebagai Vitamin B7 (atau Vitamin H). Badan kita secara semulajadinya menghasilkan biotin dalam usus, dan ia juga boleh didapati dalam makanan seperti sayuran berdaun hijau, kekacang dan kuning telur.

Kekurangan Biotin boleh menyebabkan keguguran rambut. Biotin menggalakkan pertumbuhan rambut dengan cara memperbaharui folikel rambut. Suplemen Biotin akan membantu rambut tumbuh lebih sihat dan tebal.

Cadangan Suplemen: B-Complex Shaklee

 

VITAMIN C

Vitamin C adalah vitamin larut air yang mengandungi antioksidan. Vitamin C sangat penting dalam penghasilan protein penting yang dikenali sebagai kolagen. 1/3 daripada tubuh manusia termasuk kulit, ligamen dan rambut adalah terdiri daripada kolagen.

Sebagai antioksidan, Vitamin C membantu melawan kerosakan oleh serangan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan pada tisu tubuh. Radikal bebas boleh merosakkan rambut, menjadikannya rapuh dan gugur. Rambut yang kering dan bercabang akibat kekurangan Vitamin C boleh membuat rambut gugur dan botak.

Cadangan Suplemen: Sustained Release Vitamin C-Plus

 

PROTEIN

Protein adalah nutrien penting untuk menggalakkan pertumbuhan rambut. Selain daripada vitamin dan mineral penting yang lain, Protein menjadi salah satu pilihan utama jika anda sedang mencari suplemen untuk menyokong pertumbuhan rambut yang lebih lebat, sihat dan bersinar.

Protein adalah blok binaan utama bagi rambut. Jika anda tidak mendapat sumber protein (tanpa lemak) yang baik setiap hari, rambut akan menjadi lemah dan berisiko untuk rapuh dan gugur.

Pastikan anda mengambil protein yang cukup setiap hari jika anda mahu kekalkan folikel rambut yang kuat dan sihat. Jika anda kekurangan nutrien, termasuk protein, ia bukan saja akan menjejaskan kesihatan tetapi juga memberi kesan negatif kepada pertumbuhan rambut.

Cadangan Suplemen: ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee

 

KOLAGEN

Saintis sependapat bahawa kolagen adalah protein penting sebagai blok binaan rambut dan kulit. Kolagen, iaitu protein yang mengandungi asid amino adalah protein yang paling banyak dalam tubuh manusia. Ia bertindak sebagai “gam atau pengikat” yang menyatukan tubuh manusia.

Kolagen adalah sebahagian daripada tisu penghubung dalam kulit yang menggalakkan ketegangan, keanjalan dan pembaharuan kulit. (Jika anda mahu kulit sentiasa cantik & awet muda: amalkan suplemen kolagen secara konsisten dan berterusan).

Pertambahan umur menyebabkan penghasilan kolagen dalam tubuh berkurangan dan struktur sel terutamanya sel kulit akan menjadi lemah. Akibatnya, kulit akan menjadi nipis, berkedut, kendur dan rosak dengan mudah. Rambut pula menjadi lemah dan kusam, kuku pula menjadi rapuh.

Adakah Kolagen Membantu Pertumbuhan Rambut?

Kolagen mengandungi sebatian asid amino yang unik. Antara yang terpenting ialah proline, alanine dan arginine iaitu asid amino yang diperlukan untuk pertumbuhan rambut. Asid amino ini membantu meningkatkan peredaran darah, meningkatkan bekalan nutrien untuk sampai ke folikel rambut bagi menggalakkan pertumbuhan rambut. Asid amino ini juga memiliki efek penghalang yang baik yang boleh membantu fungsi sistem imun, mengurangkan keguguran rambut akibat penyakit atau tekanan.

Cadangan Suplemen: Shaklee Collagen Powder

 

SET SUPLEMEN SHAKLEE @ PRODUK UNTUK RAMBUT GUGUR

produk untuk rambut gugur

SET PREMIUM 1 HARGA: RM766.00 PROMO: RM677.00

 

produk untuk rambut gugur

SET PREMIUM 2 HARGA: RM468.00 PROMO: RM449.00

 

produk untuk rambut gugur

SET BAJET 1 HARGA: RM307.00

produk untuk rambut gugur

SET BAJET 2 HARGA: RM209.00

Nota Penting: Semua set suplemen di atas berkesan untuk menyuburkan rambut cuma tahap keberkesanan akan berbeza mengikut jenis suplemen yang anda ambil. Jelas sekali, Set Premium 1 akan memberikan tahap keberkesanan paling tinggi kerana adalah set yang paling lengkap.

Anda boleh rancang bajet anda seperti berikut:

6 bulan – 1 tahun pertama: ambil Set Premium 1 atau Set Premium 2

6 bulan seterusnya & konsisten selama anda inginkan rambut kekal sihat: ambil Set Bajet 1 atau Set Bajet 2

 

Anda pasti mahu tahu berapa lama 1 botol / kotak suplemen tersebut boleh tahan kan?

  • BComplex – 4 bulan
  • Zinc Plus – 4 bulan
  • Vita-Lea – 2 bulan
  • Vitamin C – 6 bulan
  • ESP – 1 bulan
  • Collagen Powder – 15 hari

 

CARA MEMBUAT PESANAN

produk untuk rambut gugur

WhatsApp GAMBAR SET SUPLEMEN PILIHAN ANDA ke 019-7071977 untuk membuat pesanan dengan segera.

Anda akan diberi konsultasi serta panduan lengkap pengambilan suplemen secara Percuma selepas membuat pembelian dan selama mana anda menjadi pelanggan saya.

Pesanan anda akan dihantar menggunakan courier / Poslaju bergantung kepada kawasan.

COD: Ipoh (tertakluk kepada terma & syarat)

 

Disclaimer : Produk yang dipaparkan di dalam artikel ini adalah suplemen @ makanan kesihatan tambahan(vitamin) dan BUKAN ubat. Walaupun terbukti secara klinikal ia mampu menyihatkan badan, suplemen tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Anda dinasihatkan untuk tetap mendapatkan rawatan doktor sekiranya menghidap sebarang jenis penyakit.

 

Komen Facebook:
Produk Untuk Rambut Gugur Paling Berkesan Untuk Lelaki & Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *