Coenzyme Q10 (CoQ10) terkenal kerana manfaat penjagaan kulitnya dalam krim topikal tetapi tidak ramai yang biasa dengan suplemen oral seperti CoQ-Trol Plus Shaklee. Nak tahu rahsia kulit cantik? Ambil CoQ-Trol Plus Shaklee setiap hari.

Coenzyme Q10 lebih bermanfaat untuk meremajakan sel-sel kulit jika diambil secara oral berbanding losyen topikal sahaja.

CoQ-Trol Plus Shaklee juga tidak sama dengan suplemen Coenzyme Q10 (CoQ10) yang lain.

Baca tentang Kelebihan & Perbezaan CoQ-Trol Plus Shaklee

 

rahsia kulit cantik

 

APA ITU COENZYME Q10?

Antara manfaat Coenzyme Q10 termasuk statusnya sebagai antioksidan yang merupakan sejenis kompaun yang berfungsi untuk melindungi sel-sel dalam tubuh anda daripada kerosakan.

Tahap Coenzyme Q10 dalam kulit meningkat dari zaman kanak-kanak ke dewasa, kemuncaknya adalah ketika umur 20 hingga 30 tahun dan kemudian secara beransur-ansur berkurangan apabila umur semakin tua.

Coenzyme Q10 terdapat pada lapisan kulit yang paling atas dan berfungsi untuk melindungi lapisan kulit yang lebih dalam daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas berbahaya iaitu salah satu punca utama penuaan.

Kekurangan Coenzyme Q10 mengakibatkan ketidakupayaan kulit menghasilkan kolagen yang berfungsi untuk ketegangan dan keanjalan kulit yang akhirnya menyebabkan kulit menjadi kendur dan berdekut.

 

PENGAMBILAN COQ10 SECARA ORAL (SUPLEMEN) VS TOPIKAL (SAPUAN) – KAJIAN SAINTIFIK!

Menurut para penyelidik Itali, pengambilan suplemen Coenzyme Q10 dan penggunaan krim topikal yang mengandungi Coenzyme Q10 secara serentak dapat menghasilkan Coenzyme Q10 yang lebih tinggi di dalam kulit daripada hanya menggunakan krim topikal sahaja.

Kajian yang diterbitkan pada tahun 2003 dalam “Biofactors,” menunjukkan bahawa pengambilan suplemen oral yang mengandungi Coenzyme Q10, vitamin E dan selenium bersama-sama dengan krim topikal Coenzyme Q10 berkesan meningkatkan tahap Coenzyme Q10 dalam stratum corneum.

 

rahsia kulit cantik

 

Penggunaan penyediaan topikal semata-mata hanya dapat meningkatkan tahap Coenzyme Q10 dalam sebum sahaja.

Kajian ini menunjukkan bahawa suplemen Coenzyme Q10 oral lebih berkesan untuk meningkatkan tahap Coenzyme Q10 dalam kulit berbanding sediaan topikal.

Jadi jika anda nak tahu rahsia kulit cantik, inilah jawapan paling tepat. Anda tidak boleh abaikan pengambilan suplemen CoQ10 setiap hari lebih-lebih lagi sekiranya anda sudah berumur 30 tahun ke atas. Atau untuk lebih efisien, mulakan pengambilan CoQ10 anda lebih awal; seawal umur 20an lagi.

CoQ10 bukan saja wajib diambil oleh orang yang nak kulit cantik, ia juga sangat baik untuk kekalkan kesihatan jantung dan tenaga pada tahap maksimum.

Baca Khasiat CoQ10 Untuk Kesihatan

 

5 RAHSIA KULIT CANTIK DAN AWET MUDA CoQ10

  1. CoQ10 memberi tenaga kepada kulit anda. Kulit muda mempunyai jumlah CoQ10 yang banyak dan begitu banyak tenaga – tenaga ini diperlukan untuk memperbaiki kerosakan dan memastikan sel-sel kulit menjadi sihat.
  2. CoQ10 melindungi daripada penuaan kulit akibat cahaya matahari – yang bermaksud penuaan pramatang kerana kulit menerima pendedahan berlebihan kepada matahari. Matahari adalah penua kulit terpantas. Sekiranya anda tidak mempercayainya, cuba bandingkan kulit di belakang anda (atau bahagian yang tidak pernah terdedah kepada matahari) dengan kulit di muka anda. Cukup ketara kan?!
  3. CoQ10 meremajakan kulit dengan merangsang aktiviti sel kulit. Sel-sel kulit yang aktif dapat menghilangkan toksin dengan mudah dan kulit dapat menggunakan (utilize) nutrien dengan lebih baik. Apabila kulit semakin berusia, semua proses ini akan menjadi perlahan, menyebabkan kulit kusam, tidak sihat dan berkedut. Nak kulit cantik? Tingkatkan aktiviti sel kulit anda dengan pengambilan CoQ10 yang akan membuatkan kulit menjadi lebih muda.
  4. CoQ10 merangsang penghasilan kolagen. Kolagen adalah protein yang akan berkurangan seiring dengan pertambahan usia, yang menyebabkan kulit berkedut dan kendur. CoQ10 adalah penting jika anda mahu menyelamatkan kulit anda daripada penuaan.
  5. CoQ10 adalah antioksidan kuat yang bertindak terhadap kerosakan oksidatif. Kerosakan ini adalah akibat daripada sinaran UV matahari, pencemaran, toksin dan tekanan. Kerosakan ini semua membawa kepada satu perkara: penuaan pramatang pada kulit. Antioksidan seperti CoQ10 adalah jawapan dan mempunyai peranan kritikal untuk kesihatan badan dan kulit.

 

rahsia kulit cantik

 

Nak kulit cantik?

Itupun dia! Coenzyme Q10, adalah penyelamat anda; tanpanya, sel-sel kita tidak akan berfungsi dengan baik dan kita akan menjadi tua lebih cepat.

Pastikan anda memberikan kulit anda CoQ10 setiap hari supaya anda dapat melihat dan merasa lebih muda untuk lebih lama.

 

Apa? Anda tak mahu ambil suplemen CoQ10 dan hanya mahu dapatkannya melalui diet harian?

Baiklah, lihat gambarajah di bawah ini.

 

rahsia kulit cantik

Untuk dapatkan 100mg CoQ10 sehari anda perlu mengambil 3kg daging atau 100 cawan brokoli rebus atau 100 sudu makan minyak canola atau 3.3kg mentega kacang sehari!

Berbanding hanya 1 biji CoQ-Trol Plus Shaklee.

Yang mana lebih murah, lebih murah?

 

MEREKA SUDAH…

rahsia kulit cantik

rahsia kulit cantik

 

JOM! JADIKAN DIRI ANDA SEBAHAGIAN DARIPADA MEREKA YANG MENDAPAT MANFAAT DAN RAHSIA KULIT CANTIK DARIPADA CoQ-TROL PLUS SHAKLEE SEKARANG!

 

rahsia kulit cantik
WhatsApp “Nak Kulit Cantik” ke 019-7071977 sekarang

 

Komen Facebook:
Rahsia Kulit Cantik: 5 Sebab Anda Perlu Si Cilik Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *