Toksin adalah bahan merbahaya yang datang daripada makanan, air, bahan pencuci, radikal bebas dan lain-lain sumber pencemaran daripada persekitaran di sekeliling kita. Pengumpulan toksin boleh menjadi racun kepada tubuh kita. Tahu tak apakah dia 12 tanda badan perlu detox?

Toksin-toksin ini boleh memasuki tubuh kita melalui apa yang kita makan, minum (bahan pengawet, perisa dan pencemaran makanan), yang kita sedut (udara yang tercemar) dan yang kita serap (melalui kulit dan mata); menjadikan risiko timbunan toksik sesuatu yang amat perlu dirisaukan.

Secara dalaman pula proses pengumpulan toksin boleh berlaku secara automatik dimana toksin dihasilkan sendiri oleh tubuh kita yang berpunca daripada sistem penghadaman & perkumuhan yang lemah.

tanda badan perlu detox

12 TANDA BADAN PERLU DETOX

Tubuh yang bertoksin akan memberikan beberapa tanda @ simptom seperti:

 1. Masalah kulit (rashes, jerawat, eczema, psoriasis dll)
 2. Alahan terhadap sesetengah bau & makanan
 3. Sembelit, cirit-birit, perut kembung (angin) dan lain-lain masalah penghadaman
 4. Kerap selsema dan terkena jangkitan virus
 5. Kerap sakit kepala (tanpa sebab)
 6. Sakit pada bahagian atas pinggang (belakang)
 7. Sakit-sakit & lenguh badan
 8. Selalu keletihan, tak bertenaga, lesu @ lemau
 9. Tetap mengantuk & letih walaupun selepas tidur
 10. Lemah daya melawan jangkitan
 11. Susah turun berat badan @ berat badan mudah naik semula
 12. Fikiran selalu bercelaru, blur, susah nak fokus

 

APA LANGKAH SETERUSNYA?

Jadi, apa yang anda perlu buat jika anda sudah mengalami salah satu atau beberapa tanda badan perlu detox ini?

Secara semulajadinya, tubuh kita akan menyingkirkan toksin melalui hati, buah pinggang, salur kencing, kulit dan paru-paru. Toksin yang tidak dapat disingkirkan oleh tubuh akan tersimpan dalam tisu lemak dan tulang.

Penyingkiran toksin yang biasa disasarkan dalam program detoks akan memberikan efek peningkatan dalam pengurusan berat badan, obesiti dan masalah-masalah lain seperti arthritis, eczema, masalah penghadaman dan depresi.

Jika anda berminat untuk melalukan program detoks, sila pastikan ia dilakukan dengan pengawasan & program yang telah disusun oleh Pakar Nutrisi. Detoks yang dibuat tanpa ilmu boleh membawa risiko kesihatan lain pula.

Jika anda sudah ada mana-mana tanda badan perlu detox seperti yang disenaraikan di atas, ambillah langkah yang betul. Mulakan program detox dengan segera sebelum toksin yang terkumpul menjadi lebih banyak dan membawa masalah kesihatan yang lebih buruk.

Baca juga: Rawatan Anti Penuaan Menggunakan Madu Mentah

 

DETOX CARA FOREVER LIVING

Secara umumnya dalam tubuh kita ada 2 tempat yang menjadi punca penyakit iaitu usus yang kotor serta bertoksin dan salur darah yang sempit kerana tersumbat dengan lemak.

Oleh itu, Forever Living Products memfokuskan kepada detox 2 punca utama ini; detox usus dan bersihkan salur darah.

Ada 2 jenis detox yang boleh anda pilih; mahu yang basic atau yang intensif.

tanda badan perlu detox

DETOX BASIC

Detox basic hanya memerlukan 2 jenis suplemen asas iaitu Aloe Vera Gel & Arctic-Sea.

Aloe Vera Gel – Minuman eksklusif GEL ALOE VERA FLP diperbuat daripada 100% filet (isi) dalaman daun Aloe Barbadensis Miller, iaitu dari spesies aloe vera terbaik yang boleh di makan. Hanya kulit luar yang mengandungi sap aloin yang pahit sahaja dibuang. Sebab itulah ia kelihatan pekat dan mengandungi pulpa kerana tidak ada gel yang diambil tidak ditapis keluar.

Aloe Vera adalah sejenis tumbuhan gurun dan mempunyai keupayaan menyerap yang tinggi dan memulihkan lembapan. Ia mengandungi lebih daripada 200 jenis bahan yang dapat membantu menggalakkan usus yang sihat.

Arctic-SeaForever Living Products telah merumuskan suplemen pemakanan yang unggul untuk memanfaatkan penyelidikan terkini dalam bidang pemakanan yang penting ini. Dengan menggabungkan Omega-3 dengan Omega-9, ia memberikan suplemen yang selamat dan seimbang yang dapat menyokong tahap kolesterol dan trigliserida darah yang sihat.

Super Omega-3 Forever Arctic-Sea merupakan ‘breakthrough’ dari segi suplemen seimbang, menggunakan minyak sayuran dan ikan untuk memperoleh manfaat masing-masing. Omega-3 adalah asid lemak tak tepu penting yang terdapat dalam salmon dan makanan laut lain. Omega-9 adalah asid lemak tak tepu yang terdapat dalam produk sayur-sayuran, seperti minyak zaitun.

Setiap kapsul memberikan kandungan EPA sebanyak 225 mg dan 150 mg DHA dan asid oleik, yang semuanya kekurangan dalam diet harian kebanyakan orang. Dihasilkan daripada ikan laut sejuk – salmon, ikan bilis, makarel dan sardin)

tanda badan perlu detox

DETOX INTENSIF – CLEAN 9

The Clean 9 diet adalah diet detoks 9 hari untuk penurunan berat badan yang cepat, tanpa mengabaikan pengambilan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga tidak menggunakan ubat kurus!

Ia adalah pelan diet rendah kalori yang memberi tumpuan kepada penggunaan suplemen minuman sebagai pengganti makanan (meal replacement) bagi waktu makan tertentu dan suplemen pengurusan berat badan.

Diet ini bukan bermakna anda perlu mengikat perut. Ada jadual & jenis makanan tertentu yang anda boleh ambil pada waktu makan seperti biasa.

Ia membantu membersihkan tubuh anda dan membuat anda berasa lebih ringan, kelihatan lebih baik dan menurunkan berat badan dalam 9 hari sahaja.

Untuk melakukan diet ini, anda perlu membeli Pek Diet Clean 9 Forever Living.

Anda akan mendapat produk-produk berikut:

 • 3 x Forever Aloe Vera Gel.
 • 1 x Forever Lite (Vanilla / Coklat)
 • 1 x Forever Bee Pollen
 • 1 x Forever Arctic-Sea (suplemen Omega-3 & Omega-9)
 • 1 x paket Forever Fiber
 • 1 x Buku Panduan Diet Eksklusif Program Detox Clean-9

tanda badan perlu detox

Komen Facebook:
Tanda Badan Perlu DETOX Segera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *