Turunkan berat badan dalam seminggu? Boleh ke? Nampak mustahil?

TIDAK! Kalau kena caranya. Jom!

Tak perlu ikat perut

Tak perlu diet ketat

Tak perlu crash diet. No! Jangan sesekali buat crash diet ye. Sangat tak bagus untuk kesihatan.

Jadi, macam mana cara nak turunkan berat badan dalam seminggu?

Nanti dulu! Turunkan berat badan dalam seminggu bukan bermakna lepas seminggu berat anda akan kekal begitu selamanya ye. Sila baca perkongsian saya ni sampai habis.

 

turunkan berat badan dalam seminggu

FOLLOW TIPS NI..

1. KURANGKAN KARBOHIDRAT, LEBIHKAN PROTEIN

Mengurangkan pengambilan makanan tinggi karbohidrat sangatlah membantu dalam proses menurunkan berat badan. Sebagai ganti, anda perlu lebihkan protein tanpa lemak dalam menu harian untuk berikan anda rasa kenyang yang lebih lama.

 

2. TINGGALKAN MAKANAN SEGERA & MAKANAN DIPROSES

No fries! No sausages! No fast food! Ini semua makanan yang sangat tinggi kalori dan anda hanya kenyang sekejap saja.

Makan hanya real food, ayam, ikan, lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan yang tidak tinggi karbohidrat. Bukan durian ye!

 

3. KURANGKAN KALORI

Ini ramai selalu terlepas pandang. Untuk memudahkan anda buat pengiraan kalori, anda boleh download sebarang apps pengiraan kalori dalam Hp anda.

Elakkan pengambilan snek antara waktu makan dan jangan sesekali makan selepas anda sudah makan malam. Sos pencicah, sos cili, mayonaise dan kicap adalah penyumbang kepada kalori tanpa anda sedar.

BACA JUGA: Cara Pulihkan Kulit Muka Rosak Akibat Tersalah Skincare

 

4. ELAKKAN MINUMAN MANIS, KUIH-MUIH, KEK & DESSERT

Jika anda boleh kawal bab ini, amat tidak mustahil untuk anda turunkan berat badan dalam seminggu. Tak percaya? Cubalah!

Gula boleh menjadi penghalang utama kepada kegagalan anda menurunkan berat badan. Jika anda memang suka minuman yang manis, tukarkan gula putih anda kepada stevia. Stevia tidak mengandungi kalori. Stevia juga boleh digunakan sebagai pemanis yang baik untuk masakan, sambal dan sebagainya.

 

5. BERSENAM

Ramai orang tak sempat bersenam sebab kesibukan diri dengan kerja dan urusan harian yang lain. Turun naik tangga atau berjalan kaki memadailah jika anda betul-betul ada kekangan masa untuk bersenam.

 

6. INTERMITTENT FASTING

Intermittent fasting dapat membantu badan membakar lemak yang tersimpan sekian lama. Kaedah ini juga akan memaksa anda mengurangkan pengambilan kalori harian.

Anda boleh pilih samada mahu buat 16 jam puasa; 8 jam makan ATAU 20 jam puasa; 4 jam makan.

8 jam atau 4 jam waktu makan dalam IF itu bukan bermakna anda boleh makan sebanyaknya atau semahunya ye. Anda masih perlu berpada-pada dan ikut tips pemakanan yang sihat.

 

BAB PALING SUSAH

Antara yang paling susah nak dibuat bagi ramai orang dalam proses menurunkan berat badan adalah bab mengawal nafsu makan.

Setuju?

Baru lepas makan tengahari, mulut dah mula rasa nak mengunyah. Mulalah muncul menu goreng pisang, karipap panas, kuih seri muka, teh tarik. Kan?

Lebih meriah kalau makan ramai-ramai di ofis.

Baru lepas makan malam, tengah berehat menonton movie. Ditangan ada popcorn, kerepek ubi pedas dan sebagainya.

Can relate?

No worries. Ini memang masalah sejagat!

Semua tips kurus lain boleh buat, tapi yang satu ni sangatlah susah. Apa nak buat?

Perlukan bantuan?

 

ADA CARA MUDAH UNTUK KAWAL NAFSU MAKAN?

Fiber!

Yes, fiber mampu menyekat dan mengawal nafsu makan dengan baik kerana fiber akan buatkan anda rasa kenyang lebih lama. Perut tak berkeroncong dan meminta makan sentiasa.

 

turunkan berat badan dalam seminggu

MEERACLE Beaute Tonic ni apa?

Beaute Tonic adalah minuman botani yang kaya dengan Vitamin C, antioksidan dan serat (Fibersol-2) yang sangat bermanfaat untuk membantu mengawal dan mendapatkan berat badan ideal TANPA perlu ikat perut!

Beaute Tonic dihasilkan dengan gabungan ekstrak buah-buahan seperti:

  • Kiwi
  • Epal hijau
  • Buah Beri

 

Di dalam setiap sachet mengandungi:

  • Ekstrak epal hijau yang kaya dengan khasiat semulajadi bagi membantu mengawal paras kolesterol
  • Ekstrak buah kiwi yang kaya dengan vitamin C, antioksidan dan membantu mengekalkan kesihatan sistem imun yang baik
  • FIBERSOL- 2 iaitu sumber serat yang boleh buat rasa kenyang lebih lama, menggalakkan sistem penghadaman yang baik bagi membantu menurunkan dan mengawal berat badan secara semulajadi
  • Beauty OLIGO yang dapat membantu menyingkirkan toksin dalam badan, mencantikkan kulit dan kekal awet muda
  • PUREWAY C dari buah sitrus yang tinggi daya penyerapan bagi membantu meningkatkan fungsi sistem imun dan menyembuhkan luka dengan pantas dan mengatasi masalah kulit.
  • Ekstrak buah Elderberry / beri biru yang berfungsi sebagai antioksidan dan anti-radang bagi membantu menyihatkan kulit
  • VITAMIN E berfungsi untuk membantu melambatkan proses penuaan sel

 

turunkan berat badan dalam seminggu

KEISTIMEWAAN MEERACLE Beaute Tonic:

  • TIADA bahan pengawet
  • TIADA gula tambahan.
  • TIADA pewarna tiruan
  • Kaya dengan khasiat daripada bahan-bahan semulajadi PREMIUM
  • Tersedia dalam sachet yang mudah dibawa untuk diambil pada bila-bila masa atau dimana saja

 

turunkan berat badan dalam seminggu

SIAPA YANG SESUAI AMALKAN MEERACLE BEAUTE TONIC?

  • Yang nak turunkan berat badan
  • Yang nak kempiskan perut buncit
  • Yang nak dapatkan berat badan ideal
  • Yang nak kulit cantik, flawless, glowing
  • Yang nak maintain awet muda
  • Yang nak atasi masalah sembelit
  • Yang nak kawal nafsu makan dengan mudah
  • Yang suka suplemen sedap dan mudah diamalkan
  • Yang selalu travel dan nak senang angkut suplemen kesana kesini

 

Betul ke MEERACLE Beaute Tonic ni mampu kawal nafsu makan dan turunkan berat badan dalam seminggu?

turunkan berat badan dalam seminggu

turunkan berat badan dalam seminggu

turunkan berat badan dalam seminggu

turunkan berat badan dalam seminggu

 

NOTA PENTING: Usaha mengawal berat badan sebaiknya dilakukan secara berterusan jika anda mahu kekalkan berat badan ideal. Ia bukan kerja sekali tapi dapat hasil selamanya. Kenapa? Sebab orang yang sudah mendapat berat badan yang mereka inginkan cenderung untuk mula lalai dalam menjaga pemakanan mereka dan akhirnya berat badan akan naik semula.

 

Anda nak turunkan berat badan dalam seminggu dan maintain berat badan ideal dengan bantuan MEERACLE Beaute Tonic?

Jom! WhatsApp saya segera

 

turunkan berat badan dalam seminggu

 

Komen Facebook:
Turunkan Berat Badan Dalam Seminggu, Jom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *