Adakah sokongan vitamin untuk kuatkan ingatan kanak kanak dan pelajar satu keperluan?

Alam persekolahan bukanlah sesuatu yang mudah bagi kanak kanak. Jadual yang padat, homework yang banyak, ditambah pula dengan pelbagai aktiviti sekolah; ada kanak-kanak yang mengalami tekanan, hilang minat untuk belajar dan tidak mampu memberi tumpuan yang baik terhadap pelajaran.

Ini semua akan menjejaskan prestasi dan potensi kanak kanak itu sendiri.

Selain daripada kesihatan fizikal yang baik, kesihatan minda dan perkembangan otak kanak kanak sangatlah perlu diberi perhatian.

Belajar memerlukan mereka menggunakan otak yang banyak. Daya ingatan kanak kanak perlulah sentiasa tajam dan baik supaya dapat menerima apa saja ilmu yang diajar oleh guru di sekolah.

Daya ingatan yang kuat juga sangat membantu kanak kanak atau pelajar apabila menjawab kertas soalan dalam peperiksaan.

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

 

Tapi, persoalannya bagaimana ibu bapa boleh membantu untuk meningkatkan daya ingatan anak anda?

Anda mungkin perlukan bantuan dan sokongan vitamin untuk kuatkan ingatan sebagai suplemen yang dapat membantu perkembangan otak dan pembangunan kognitif anak anda.

Bantu anda anda untuk menjadi juara!

 

3 SUPLEMEN UNTUK MEMBANGUN OTAK YANG LEBIH BAIK: MEMBANTU PEMBANGUNAN KOGNITIF ANAK ANDA

Pada usia 4 tahun, otak telah meningkat sebanyak 80%. Pemakanan, termasuk suplemen, memainkan peranan penting dalam tempoh perkembangan pesat ini.

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

ASID LEMAK OMEGA-3

APA: Omega-3 DHA (asid docosahexaenoic) secara khusus dikenali sebagai komponen penting untuk kesihatan dan perkembangan sistem otak, mata dan saraf. Malangnya, ramai kanak-kanak tidak mendapat jumlah omega-3 yang mencukupi kerana pengambilan ikan dan minyak ikan yang rendah.

KENAPA: Kanak-kanak hanya memakan 19 mg daripada 150 mg / d DHA omega-3 yang disyorkan. Kekurangan tersebut dikaitkan dengan kesukaran pembelajaran, masalah tingkah laku, ADD / ADHD dan kelewatan perkembangan. Suplemen omega-3 mampu membawa peningkatan yang signifikan dalam kelancaran membaca, mengeja dan tingkah laku.

BAGAIMANA: Berikan kanak kanak sumber asid lemak Omega 3 semulajadi yang cukup setiap hari sekurang-kurangnya 150 mg DHA setiap hari untuk menyokong pembangunan otak.

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

MULTI-VITAMIN DAN MINERAL

APA: Kekurangan vitamin dan mineral mempengaruhi perkembangan otak kanak kanak. Kekurangan ini boleh diburukkan lagi oleh tabiat makan pemilih dan pengambilan junk food.

KENAPA: Bagi mengatasi masalah ini, suplemen harian, seperti vitamin yang boleh dikunyah adalah perlu.

Satu kajian pada tahun 2008 menunjukkan bahawa kanak-kanak yang sihat berusia 8-14 diberi pelbagai vitamin & mineral meperlihatkan peningkatan daya ingatan dan tumpuan dalam tugas berasaskan perhatian (fokus) selepas hanya beberapa minggu.

BAGAIMANA: Dapatkan vitamin @ suplemen mineral multivitamin dalam bentuk cecair, serbuk atau yang boleh dikunyah, tetapi pastikan ia bebas daripada perisa tiruan, warna, pengawet dan aspartam.

 

VITAMIN D

APA: Vitamin D dikenali dengan peranannya dalam perkembangan tulang dan gigi. Vitamin D juga memainkan peranan penting dalam perkembangan otak menjadikan ia sebagai salah satu vitamin untuk kuatkan ingatan yang penting.

KENAPA: Bukti menunjukkan bahawa penglibatan vitamin D dalam fungsi otak dicerminkan oleh pengedaran luas reseptor vitamin D di seluruh otak, yang mempengaruhi protein yang diketahui terlibat secara langsung dalam pembelajaran dan memori, pengendalian motor, dan kemungkinan tingkah laku sosial.

BAGAIMANA: Dos vitamin D yang dicadangkan untuk kanak kanak yang sihat di bawah umur 1 tahun: 1,000 IU (kecuali menyusu dan ibu menggunakan 4000-6000 IU). Kanak-kanak yang berumur lebih dari 1 tahun: 1,000 IU setiap 25 kg berat badan.

 

References:

[1] Richardson AJ and P Montgomery. “The Oxford-Durham study: a randomized, controlled trial of dietary supplementation with fatty acids in children with developmental coordination disorder.” Pediatrics 115(5) (2005):1360-6. Print.

[2] Sazawal S, Dhingra U, Dhingra P, Hiremath G, Sarkar A, Dutta A, Menon VP and Black RE. “Micronutrient fortified milk improves iron status, anemia and growth among children 1-4 years: a double-masked, randomized, controlled trial.” PLoS One 5(8) (2010):e12167. Print.

[3] Haskell CF, Scholey PA, Jackson JM, Elliott MA, Defeyter J, Greer BC, Robertson T, Buchanan, Tiplady B and DO Kennedy.  “Cognitive and mood effects in healthy children during 12 weeks’ supplementation with multi-vitamin/minerals”.  British Journal of Nutrition 100 (2008):1086-1096.

[4] Eilander A, Gera T, Sachdev HS, Transler C, van der Knaap HCM, Kok FJ and SJM Osendarp.  “Multiple micronutrient supplementation for improving cognitive performance in children: systematic review of randomized controlled trials. The American Journal of Clinical Nutrition 91(1) (2010): 115-130.

[5] Patrick Rhonda P. and Bruce N. Ames.  “Vitamin D hormone regulates serotonin synthesis.  Part 1: relevance for autism.  The FASEB Journal 28(6) (2014):2398-2413.

================================================================================

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

 

Jadi, dalam menyediakan keperluan harian anak-anak anda, jangan lupa untuk memberikan meraka vitamin untuk kuatkan ingatan seperti yang disebutkan di atas tadi sebagai memberi sokongan kepada hari-hari mereka yang dipenuhi dengan aktiviti yang padat di sekolah.

Semoga anak anda berjaya menjadi bintang!

 

CADANGAN SET VITAMIN UNTUK KUATKAN INGATAN KANAK KANAK SHAKLEE

vitamin untuk kuatkan ingatan

 

OMEGA GUARD

Spektrum lengkap asid lemak perlu omega-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk minda dan badan yang kuat dan sihat.

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semulajadi dalam ikan kecil di habitat laut dalam air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

 

VITA-LEA

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua 8 vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

 

KLIK KOTAK DI BAWAH UNTUK INFO TENTANG PERBEZAAN SHAKLEE

vitamin untuk kuatkan ingatan

 

vitamin untuk kuatkan ingatan

Komen Facebook:
Vitamin Untuk Kuatkan Ingatan Kanak kanak & Pelajar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *