Pernahkah anda tahu tentang vitamin untuk pelajar?

Ya, ada vitamin tertentu yang dapat menyokong tenaga, sistem imun dan mengatasi tekanan untuk pelajar kolej.

Walau bagaimana pun, vitamin @ suplemen ini bukanlah untuk menggantikan diet dan gaya hidup yang sihat. Sebaliknya, vitamin untuk pelajar ini adalah sebagai sokongan penting dalam membantu menangani kekurangan nutrien yang mungkin berlaku.

Kekurangan nutrien yang tidak diatasi boleh membawa pelbagai masalah seperti tekanan, keletihan melampau, sukar untuk fokus semasa belajar, mudah jatuh sakit dan sebagainya.

Walaupun anda percaya bahawa anda boleh mendapat nutrien daripada diet yang sihat, seimbang adalah ideal; ini jarang berlaku dalam masyarakat kita.

 

vitamin untuk pelajar

 

VITAMIN UNTUK PELAJAR KOLEJ

vitamin untuk pelajar

VITAMIN B UNTUK TENAGA

Vitamin B (B6, B12, riboflavin, thiamin, niacin, asid folik) adalah sebahagian daripada kumpulan vitamin yang menghasilkan tenaga dalam bentuk glukosa, dari karbohidrat.

Malangnya, tubuh tidak dapat menghasilkan vitamin ini dengan sendiri. Oleh itu, tubuh memperoleh vitamin ini melalui pemakanan dan suplemen. Berikut adalah senarai manfaat yang disediakan oleh vitamin B.

  • Thiamin (B1) diperlukan untuk membantu badan menggunakan karbohidrat
  • Riboflavin (B2) sel-sel kuasa untuk menghasilkan tenaga daripada nutrien lain
  • Niacin (B3) meningkatkan kolesterol baik dan menurunkan trigliserida.
  • Vitamin B6 menggunakan B12 dan mencipta sel-sel sistem imun
  • Asid folik (B9) diperlukan untuk badan menghasilkan sel-sel baru
  • Vitamin B12 mencipta DNA dan membantu menghasilkan sel darah merah

 

vitamin untuk pelajar

VITAMIN D UNTUK MERANGSANG SISTEM IMUN

Vitamin D adalah vitamin untuk pelajar meningkatkan tahap sistem imun. Ini penting bagi mengelakkan mereka daripada mudah jatuh sakit.

Beberapa kajian penyelidikan yang dinamakan oleh Harvard School of Health bertujuan untuk menilai tahap vitamin D yang rendah pada musim sejuk. Mereka menjumpai:

  • Kanak-kanak dengan riket, yang dikaitkan dengan tahap vitamin D yang rendah, lebih cenderung mendapat jangkitan pernafasan.
  • Kanak-kanak yang terdedah kepada cahaya matahari sepertinya mempunyai sedikit jangkitan pernafasan.
  • Orang dewasa dengan paras vitamin D yang rendah lebih cenderung untuk mendapat jangkitan saluran pernafasan, selsema dan batuk.

 

vitamin untuk pelajar

OMEGA 3 UNTUK PERKEMBANGAN MINDA DAN ATASI TEKANAN

Keupayaan Omega-3 untuk mengurangkan keradangan dan meningkatkan kesihatan jantung menjadikannya salah satu suplemen yang terbaik untuk pelajar-pelajar kolej dalam menguruskan tekanan.

Persatuan Jantung Amerika menggesa makan ikan berlemak seperti salmon sekurang-kurangnya dua kali seminggu. Salmon secara purata mempunyai 1.3 hingga 1.9 g dari total omega-3 dalam 1/2 auns bahagian yang telah masak.

Keradangan adalah kesan sampingan lain yang menghalang hormon kortisol daripada mengawal keradangan dengan betul. Hasil daripada proses ini, keradangan telah dikaitkan dengan penyakit jantung dan kencing manis jenis II.

Ia adalah asid lemak yang didapati terutamanya dalam minyak ikan dan kadang-kadang minyak tumbuhan. Omega-3 juga mampu meningkatkan kesihatan mental dengan memperbaiki cara otak anda berkomunikasi. Ini bermakna fungsi kognitif yang lebih cepat dan lebih banyak kesedaran mental.

 

vitamin untuk pelajar

KOLINA UNTUK MENINGKATKAN MEMORI

Kolina adalah nutrisi penting yang dikenali dengan keupayaannya untuk meningkatkan memori dan daya pembelajaran. Ia biasa ditemui dalam telur dan daging berlemak, tetapi anda harus sedar bahawa anda tidak boleh mengambil terlalu banyak telur dan daging berlemak dalam diet anda kerana ia mengandungi kolesterol yang tidak sihat.

 

CADANGAN SET VITAMIN UNTUK PELAJAR SHAKLEE

vitamin untuk pelajar

 

VITA-LEA IRON FORMULA

Vita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan nutrisi khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.

Keistimewaan Shaklee

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee mencipta salah satu multivitamin pertama di A.S. Dari asas inilah terhasilnya Vita-Lea®.

 

OMEGA GUARD

OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap 7 jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semulajadi dalam ikan kecil di habitat laut dalam air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

 

B-COMPLEX

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel.

Keistimewaan Shaklee

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten
Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan ia tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan. Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

 

LECITHIN

Mineral membantu mengaktifkan enzim yang melaksanakan proses tubuh.

Lecithin dikenali sebagai pengemulsi semulajadi yang menguraikan lemak menjadi molekulmolekul kecil untuk penghadaman yang efektif.

Lecithin juga ditukar menjadi asetilkolina di dalam tubuh, yang diperlukan untuk membantu mengekalkan tubuh yang sihat.

 

vitamin untuk pelajar

 

vitamin untuk pelajar

 

vitamin untuk pelajar

 

Komen Facebook:
Vitamin Untuk Pelajar Kolej Kekal Fokus Semasa Belajar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *